Corona virus
Re: Corona virus
Za to kvaka i slično, mislim da je stvarno minimalni rizik, generalno i preko hrane, u suprotnom bi bile mnogo veće brojke, ali se ograđujem da je to samo moje mišljenje, da nisam ni najmanje stručan.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Moji rodjaci su oboje primljeni u bolnice, baka veceras, insistirali smo danas na dodatnim privatnim pregledima danas, i usled jako losih rezultata krvne slike, napokon su se smilovli i babu da prime, izgleda da ima i neku super infekciju bakterijsku. Uglavnom tesko je i nama psihicki.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Pitaj doktore da li ima neki lek koji treba da kupis da joj se da. Ja sam bio u situaciji da je trebalo da se čeka dva dana da bi konzilijum odlučio da li da se da lek koji košta hiljadu dinara ampula i to u normalno vreme. Srećom, pa nam je jedna doktorka rekla šta treba da nadjemo taj Vankomicin i da im dpnesemo.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Bax ne kazem ja i zao mi je. Bice to verovatno sve ok.Ali i ti si doprineo njihovom mentalnom stanju, u to budi siguran. Covek kad je opterecen mentalno, i kad je dobro oseca se lose. Bar ja sam takav. Sedim kuci sto k mi fale, radim, zaradim se ni k mi ne fali. U pocetku kad sam gledao i pratio sve one vesti, mart, te me stiska grlo,te grebe, pa kao nemam vazduha...Nek se nose. Cuvas se, nedaj Boze zakacis lecis se, i jbg to je zivot. Nije zivot stakleno zvono i strepnja, jer kad bi razmisljao o strepnji Covid 19 mislim da je najmanje sto me moze ubiti.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
@dag
Kod mene u firmu ulaska nema bez maske. Tih osam sati je tako kako je. Da li je tripovanje ili ne, ako hoces da radis i zaradis platu, stavis masku i teras.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Kod mene u firmu ulaska nema bez maske. Tih osam sati je tako kako je. Da li je tripovanje ili ne, ako hoces da radis i zaradis platu, stavis masku i teras.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Da li je trip ili nije maska ne znam, ja je stavljam u koju god trgovinu da ulazim. Prvi dan kad budu rekli moze u Maxi bez maske ja cu uci bez.
Da li mislim da je savrseno ok za coveka da je 8h pod maskom i to jednom, naravno da mislim da nije. Ali jbg, kome se kako pogodi, tj.ko sta radi.
Da li mislim da je savrseno ok za coveka da je 8h pod maskom i to jednom, naravno da mislim da nije. Ali jbg, kome se kako pogodi, tj.ko sta radi.
Koliko bi maski covjek trebao promjeniti nakon 8 sati? U stvari tokom tih 8 sati...
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Verovali vi ili ne, ja jedini u kancelariji nosim masku iako je istaknuto obavestenje o obavezi nosenja. Nesto bila malaksala koleginica, da ste videli tu napetost
Na svakih 10 minuta sebe kurazila u stilu dobro sam.
Sent from my iPhone using Tapatalk

- shandu90

- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Kuromicin 
Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
- shandu90
Kuromicin od 500 dobija druga, mladja
Ova gorepomenuta treba u staro gvozdje da ode uskoro.

@Bax
Tvojima zelim sve najbolje i da se sto pre oporave.
Pitao sam drugara epidemiologa, kaze da je nejasno kako su se zarazili, jer tako kao sto si naveo nije moguce, cak i u teoriji mora biti ogromna doza virusa za takvo nesto. Ni ventilacija, ni kvaka, ni racuni. Stvarno nema takvih zabelezenih slucajeva, pitao sam ga i smorio vise puta maltene se naljutio. Neki realni prosek infektivnosti virusa je oko 90 minuta na dnevnoj svetlosti, na predmetima. Naravno, ako je kolicina virusa na predmetu ogromna. Ako se operu ruke posle diranja predmeta, nema nikakve opasnosti. Alkohol i sapun ga eliminisu stoprocentno.
Mora kontakt sa zarazenom osobom bez maski za brze zarazavanje (isti dan). Ako se nose maske taj kontakt mora biti vise sati, vise dana da bi aerosolno zagadjenje virusom dovelo do infekcije ili da maska ipak propusti neku dozu. Takve infekcije su uglavnom lakseg oblika i sa laksim simptomima jer je infektivna doza mala.
Kaze, da se tako prenosi, nastao bi sveopsti pokolj u trznim centrima, prodavnicama i firmama gde dolazi dosta ljudi.
Tvojima zelim sve najbolje i da se sto pre oporave.
Pitao sam drugara epidemiologa, kaze da je nejasno kako su se zarazili, jer tako kao sto si naveo nije moguce, cak i u teoriji mora biti ogromna doza virusa za takvo nesto. Ni ventilacija, ni kvaka, ni racuni. Stvarno nema takvih zabelezenih slucajeva, pitao sam ga i smorio vise puta maltene se naljutio. Neki realni prosek infektivnosti virusa je oko 90 minuta na dnevnoj svetlosti, na predmetima. Naravno, ako je kolicina virusa na predmetu ogromna. Ako se operu ruke posle diranja predmeta, nema nikakve opasnosti. Alkohol i sapun ga eliminisu stoprocentno.
Mora kontakt sa zarazenom osobom bez maski za brze zarazavanje (isti dan). Ako se nose maske taj kontakt mora biti vise sati, vise dana da bi aerosolno zagadjenje virusom dovelo do infekcije ili da maska ipak propusti neku dozu. Takve infekcije su uglavnom lakseg oblika i sa laksim simptomima jer je infektivna doza mala.
Kaze, da se tako prenosi, nastao bi sveopsti pokolj u trznim centrima, prodavnicama i firmama gde dolazi dosta ljudi.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Hvala na podrsci.dag81 napisao: 17 Dec 2020, 23:20 Bax ne kazem ja i zao mi je. Bice to verovatno sve ok.Ali i ti si doprineo njihovom mentalnom stanju, u to budi siguran. Covek kad je opterecen mentalno, i kad je dobro oseca se lose. Bar ja sam takav. Sedim kuci sto k mi fale, radim, zaradim se ni k mi ne fali. U pocetku kad sam gledao i pratio sve one vesti, mart, te me stiska grlo,te grebe, pa kao nemam vazduha...Nek se nose. Cuvas se, nedaj Boze zakacis lecis se, i jbg to je zivot. Nije zivot stakleno zvono i strepnja, jer kad bi razmisljao o strepnji Covid 19 mislim da je najmanje sto me moze ubiti.
@cozmo, takodje!
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.