Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Re: Corona virus

Post od lami »

Za to kvaka i slično, mislim da je stvarno minimalni rizik, generalno i preko hrane, u suprotnom bi bile mnogo veće brojke, ali se ograđujem da je to samo moje mišljenje, da nisam ni najmanje stručan.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Moji rodjaci su oboje primljeni u bolnice, baka veceras, insistirali smo danas na dodatnim privatnim pregledima danas, i usled jako losih rezultata krvne slike, napokon su se smilovli i babu da prime, izgleda da ima i neku super infekciju bakterijsku. Uglavnom tesko je i nama psihicki.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Pitaj doktore da li ima neki lek koji treba da kupis da joj se da. Ja sam bio u situaciji da je trebalo da se čeka dva dana da bi konzilijum odlučio da li da se da lek koji košta hiljadu dinara ampula i to u normalno vreme. Srećom, pa nam je jedna doktorka rekla šta treba da nadjemo taj Vankomicin i da im dpnesemo.

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Hocu hvala.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Bax ne kazem ja i zao mi je. Bice to verovatno sve ok.Ali i ti si doprineo njihovom mentalnom stanju, u to budi siguran. Covek kad je opterecen mentalno, i kad je dobro oseca se lose. Bar ja sam takav. Sedim kuci sto k mi fale, radim, zaradim se ni k mi ne fali. U pocetku kad sam gledao i pratio sve one vesti, mart, te me stiska grlo,te grebe, pa kao nemam vazduha...Nek se nose. Cuvas se, nedaj Boze zakacis lecis se, i jbg to je zivot. Nije zivot stakleno zvono i strepnja, jer kad bi razmisljao o strepnji Covid 19 mislim da je najmanje sto me moze ubiti.

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

@dag

Kod mene u firmu ulaska nema bez maske. Tih osam sati je tako kako je. Da li je tripovanje ili ne, ako hoces da radis i zaradis platu, stavis masku i teras.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Da li je trip ili nije maska ne znam, ja je stavljam u koju god trgovinu da ulazim. Prvi dan kad budu rekli moze u Maxi bez maske ja cu uci bez.
Da li mislim da je savrseno ok za coveka da je 8h pod maskom i to jednom, naravno da mislim da nije. Ali jbg, kome se kako pogodi, tj.ko sta radi.

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Koliko bi maski covjek trebao promjeniti nakon 8 sati? U stvari tokom tih 8 sati...

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Verovali vi ili ne, ja jedini u kancelariji nosim masku iako je istaknuto obavestenje o obavezi nosenja. Nesto bila malaksala koleginica, da ste videli tu napetost :D Na svakih 10 minuta sebe kurazila u stilu dobro sam.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Trebao si dati penicilin
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

:kezo:

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Kuromicin

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Kuromicin od 500 dobija druga, mladja :D Ova gorepomenuta treba u staro gvozdje da ode uskoro.

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

@Bax

Tvojima zelim sve najbolje i da se sto pre oporave.

Pitao sam drugara epidemiologa, kaze da je nejasno kako su se zarazili, jer tako kao sto si naveo nije moguce, cak i u teoriji mora biti ogromna doza virusa za takvo nesto. Ni ventilacija, ni kvaka, ni racuni. Stvarno nema takvih zabelezenih slucajeva, pitao sam ga i smorio vise puta maltene se naljutio. Neki realni prosek infektivnosti virusa je oko 90 minuta na dnevnoj svetlosti, na predmetima. Naravno, ako je kolicina virusa na predmetu ogromna. Ako se operu ruke posle diranja predmeta, nema nikakve opasnosti. Alkohol i sapun ga eliminisu stoprocentno.

Mora kontakt sa zarazenom osobom bez maski za brze zarazavanje (isti dan). Ako se nose maske taj kontakt mora biti vise sati, vise dana da bi aerosolno zagadjenje virusom dovelo do infekcije ili da maska ipak propusti neku dozu. Takve infekcije su uglavnom lakseg oblika i sa laksim simptomima jer je infektivna doza mala.

Kaze, da se tako prenosi, nastao bi sveopsti pokolj u trznim centrima, prodavnicama i firmama gde dolazi dosta ljudi.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

dag81 napisao: 17 Dec 2020, 23:20 Bax ne kazem ja i zao mi je. Bice to verovatno sve ok.Ali i ti si doprineo njihovom mentalnom stanju, u to budi siguran. Covek kad je opterecen mentalno, i kad je dobro oseca se lose. Bar ja sam takav. Sedim kuci sto k mi fale, radim, zaradim se ni k mi ne fali. U pocetku kad sam gledao i pratio sve one vesti, mart, te me stiska grlo,te grebe, pa kao nemam vazduha...Nek se nose. Cuvas se, nedaj Boze zakacis lecis se, i jbg to je zivot. Nije zivot stakleno zvono i strepnja, jer kad bi razmisljao o strepnji Covid 19 mislim da je najmanje sto me moze ubiti.

Hvala na podrsci.

@cozmo, takodje!
Zaključana tema