Dobro veče
Re: Dobro veče
Za sladoled i da razumem, treba vozilo sa rezimom minus 20, ne znam da li im jos uvek treba za uvoz sertifikat o aflatoksinu (neke zemlje ne izdaju tek tako, vec prvo rade analize, pa te samo taj trosak izadje od 500 do 1000 evra) i jos ako na pocetku uvezes male kolicine, trosak se vrlo.lako nakupi, ali za testenine, bas i ne vidim, jedino ako nisu neke posebne sa kratkim rokom trajanja.
Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ti ulaziš u diskusiju sa mnom zato što pišem o temi kojoj bi ti voleo da ja pišem, a ne ono o čemu sam ja pisao...pa bi sada još i da me propituješ? Zar nije to malo pretenciozno?
Ja pišem o sticanju bogatstva, dobiti i njenoj preraposeli, a to je tema daleko starija i bitnije od tržišne ekonomije. Ti sad slobodno nastavi o tržišnoj ekonomiji, ako hoćeš, a ja ću, ako bude potrebe, da nastavim o onome o čemu sam pisao, a ne onome o čemu bi ti voleo da ja pišem.

Ja pišem o sticanju bogatstva, dobiti i njenoj preraposeli, a to je tema daleko starija i bitnije od tržišne ekonomije. Ti sad slobodno nastavi o tržišnoj ekonomiji, ako hoćeš, a ja ću, ako bude potrebe, da nastavim o onome o čemu sam pisao, a ne onome o čemu bi ti voleo da ja pišem.
Nisi ni tu u pravu. U trzisnoj ekonomiji jaci opstaju - ma kakva je njihova definicija, a drzava je sudija. E sada ima pokvarenih i potkupljenih sudija, i njih treba menjati. A ako se to ne moze, ostaje onako kako jeste
, jel nema boljeg....
Ne ulazim u diskusiju, samo me uvek iznova iznenadi "Srpska" zelja za pravednosti ali bez potrebnih akcija (sirih) za promenu.

Ne ulazim u diskusiju, samo me uvek iznova iznenadi "Srpska" zelja za pravednosti ali bez potrebnih akcija (sirih) za promenu.
- starac vujadin
"Srpska želja za pravednošću" je jedna divna osobina koju je naš narod ima(o), i to je nešto što bi bilo lepo da negujemo i da se ponosimo, a ne da se sprdamo i da kritikujemo. Na žalost, ta lepa osobina je dobila i svoje devijantne crte u poslednjih nekoliko decenija. U svakom slučaju mnogo bolje imati želju za pravednošću nego imati želju za tlačenjem, hegemonijom i "ne-pravednošću".
To je sada već treća tema...
Da se vratimo...
Za početak, zamisli da krenu u tržišnu trku Holandija sa kolonijama i Holandija bez kolonija, pa posle par sto-dvesta godina Holandija sa kolonijama počne da soli pamet onoj bez kolonija kako nije uspešna, kako je prosta, siromašna, nesposobna...
A kolonije nemaju veze sa tržišnom ekonomijom, ali imaju veze sa sticanjem bogatstva, supstancom i njenom raspodelom na celo društvo i stvaranjem tzv. "društvene nadgradnje". To se dešava i danas, samo su sredstva malo drugačija, ali cilj je isti i dešavaće se dokle postoji ovakva civilizacija. I tu dolazimo do onoga o čemu sam ja pisao i što je starije i bitnije od tvog komentara i od onog o čemu bi ti voleo da ja pišem.
To je sada već treća tema...
Da se vratimo...
Za početak, zamisli da krenu u tržišnu trku Holandija sa kolonijama i Holandija bez kolonija, pa posle par sto-dvesta godina Holandija sa kolonijama počne da soli pamet onoj bez kolonija kako nije uspešna, kako je prosta, siromašna, nesposobna...
A kolonije nemaju veze sa tržišnom ekonomijom, ali imaju veze sa sticanjem bogatstva, supstancom i njenom raspodelom na celo društvo i stvaranjem tzv. "društvene nadgradnje". To se dešava i danas, samo su sredstva malo drugačija, ali cilj je isti i dešavaće se dokle postoji ovakva civilizacija. I tu dolazimo do onoga o čemu sam ja pisao i što je starije i bitnije od tvog komentara i od onog o čemu bi ti voleo da ja pišem.
Obecavam da je ovo moj zadnji komentar u vezi ove price
Pocinjem da mislim da nisam povezao o cemu ti pricas. Kakve veze ima soljenje pameti, kolonije i ostalo sa cenama i raspodelom.
PS: Jos jedna jaka "Srpska" osobina je da zele da dobiju ono sta im pravedno pripada (bez veceg truda - ili pak bez neke smislene akcije) ili pak da neko spolja dodje i resi sve - na najpravedniji moguci nacin.
E pa to nece da moze, a kukati kako ti je polozaj los, kako nisi pljackao dok si bio mali i sl, su samo izgovori....

PS: Jos jedna jaka "Srpska" osobina je da zele da dobiju ono sta im pravedno pripada (bez veceg truda - ili pak bez neke smislene akcije) ili pak da neko spolja dodje i resi sve - na najpravedniji moguci nacin.

Kažu da je LIDL.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- starac vujadin
U svakom postu sam vrlo jasno pisao o čemu pišem i čemu je razlika između onog što bi ti hteo da mi nametneš kao temu.ljuba napisao: 05 Nov 2018, 12:03 Obecavam da je ovo moj zadnji komentar u vezi ove pricePocinjem da mislim da nisam povezao o cemu ti pricas. Kakve veze ima soljenje pameti, kolonije i ostalo sa cenama i raspodelom.
PS: Jos jedna jaka "Srpska" osobina je da zele da dobiju ono sta im pravedno pripada (bez veceg truda - ili pak bez neke smislene akcije) ili pak da neko spolja dodje i resi sve - na najpravedniji moguci nacin.E pa to nece da moze, a kukati kako ti je polozaj los, kako nisi pljackao dok si bio mali i sl, su samo izgovori....
Što se tiče tvoje druge nabrojane "srpske osobine", to nije srpska osobina, nego "komunistička osobina" - posledica života u sistemu gde se čovek navikne da država sređuje sve probleme i karakteristična je za sve zemlje koje su živele u takvom sistemu. Naravno, kod nas je to dobilo određene specifičnosti zbog našeg mentaliteta i autohtnog, malo drugačijeg komunističkog sistema koji je ovde postojao.
Inače, to da čekamo da nam neko spolja reši stvar uopšte nije naša osobina i mi smo bili poznati kao neko ko baš nije čekao da mu drugi sve rešava, pa smo zbog toga više puta najebali u istoriji, ali tako zabeležili i naše najveće uspehe.
Koliko bi nasima trebalo za ovo?
https://www.theb1m.com/video/the-tunnel ... ne-weekend
Sent from my SM-J500FN
Sent from my SM-J500FN
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ili je stari snimak ili sam već video nešto slično. Naši bi ga uradili pre roka, to je sigurno.
Posetite www.garaza.rs !
Khm,blaugrana napisao:Koliko bi nasima trebalo za ovo?
Sent from my SM-J500FN
https://www.blic.rs/vesti/beograd/drama ... an/64erf69
To je bilo 30.6, "most" od nekih 5 metara je pusten u saobracaj proslog petka, ali jos nije.skroz zavrsen, ima suzenje puta.
Šta s jabukama?
@Mr.Rotor ti li si? Bas komentarise moja zena i kaze "neverovatno. Audi a da nije crne boje sa crnim staklima" 
super izgleda u ovoj boji.

super izgleda u ovoj boji.

Nadovezao sam se na cene u LIDL-u, cena Grenija je 23 dinara u hladnjačama.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Biće sigurno jedini u Srbiji u toj boji, kamoli u KV 
Verujem da se svaki vlasnik A7 zapitao što ne uze tu ili sličnu nebelocrnosivu boju

Verujem da se svaki vlasnik A7 zapitao što ne uze tu ili sličnu nebelocrnosivu boju

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Svaki trgovac hoće da zaradi.Geza napisao: 05 Nov 2018, 14:05 Nadovezao sam se na cene u LIDL-u, cena Grenija je 23 dinara u hladnjačama.
Maxi online kaže 90 din, extra 110 din.