Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Re: Dobro veče

Post od lami »

Za sladoled i da razumem, treba vozilo sa rezimom minus 20, ne znam da li im jos uvek treba za uvoz sertifikat o aflatoksinu (neke zemlje ne izdaju tek tako, vec prvo rade analize, pa te samo taj trosak izadje od 500 do 1000 evra) i jos ako na pocetku uvezes male kolicine, trosak se vrlo.lako nakupi, ali za testenine, bas i ne vidim, jedino ako nisu neke posebne sa kratkim rokom trajanja.

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ti ulaziš u diskusiju sa mnom zato što pišem o temi kojoj bi ti voleo da ja pišem, a ne ono o čemu sam ja pisao...pa bi sada još i da me propituješ? Zar nije to malo pretenciozno? :)

Ja pišem o sticanju bogatstva, dobiti i njenoj preraposeli, a to je tema daleko starija i bitnije od tržišne ekonomije. Ti sad slobodno nastavi o tržišnoj ekonomiji, ako hoćeš, a ja ću, ako bude potrebe, da nastavim o onome o čemu sam pisao, a ne onome o čemu bi ti voleo da ja pišem.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Nisi ni tu u pravu. U trzisnoj ekonomiji jaci opstaju - ma kakva je njihova definicija, a drzava je sudija. E sada ima pokvarenih i potkupljenih sudija, i njih treba menjati. A ako se to ne moze, ostaje onako kako jeste :), jel nema boljeg....

Ne ulazim u diskusiju, samo me uvek iznova iznenadi "Srpska" zelja za pravednosti ali bez potrebnih akcija (sirih) za promenu.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

"Srpska želja za pravednošću" je jedna divna osobina koju je naš narod ima(o), i to je nešto što bi bilo lepo da negujemo i da se ponosimo, a ne da se sprdamo i da kritikujemo. Na žalost, ta lepa osobina je dobila i svoje devijantne crte u poslednjih nekoliko decenija. U svakom slučaju mnogo bolje imati želju za pravednošću nego imati želju za tlačenjem, hegemonijom i "ne-pravednošću".

To je sada već treća tema...

Da se vratimo...

Za početak, zamisli da krenu u tržišnu trku Holandija sa kolonijama i Holandija bez kolonija, pa posle par sto-dvesta godina Holandija sa kolonijama počne da soli pamet onoj bez kolonija kako nije uspešna, kako je prosta, siromašna, nesposobna...

A kolonije nemaju veze sa tržišnom ekonomijom, ali imaju veze sa sticanjem bogatstva, supstancom i njenom raspodelom na celo društvo i stvaranjem tzv. "društvene nadgradnje". To se dešava i danas, samo su sredstva malo drugačija, ali cilj je isti i dešavaće se dokle postoji ovakva civilizacija. I tu dolazimo do onoga o čemu sam ja pisao i što je starije i bitnije od tvog komentara i od onog o čemu bi ti voleo da ja pišem.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Obecavam da je ovo moj zadnji komentar u vezi ove price :) Pocinjem da mislim da nisam povezao o cemu ti pricas. Kakve veze ima soljenje pameti, kolonije i ostalo sa cenama i raspodelom.

PS: Jos jedna jaka "Srpska" osobina je da zele da dobiju ono sta im pravedno pripada (bez veceg truda - ili pak bez neke smislene akcije) ili pak da neko spolja dodje i resi sve - na najpravedniji moguci nacin. :) E pa to nece da moze, a kukati kako ti je polozaj los, kako nisi pljackao dok si bio mali i sl, su samo izgovori....
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kažu da je LIDL.

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

ljuba napisao: 05 Nov 2018, 12:03 Obecavam da je ovo moj zadnji komentar u vezi ove price :) Pocinjem da mislim da nisam povezao o cemu ti pricas. Kakve veze ima soljenje pameti, kolonije i ostalo sa cenama i raspodelom.

PS: Jos jedna jaka "Srpska" osobina je da zele da dobiju ono sta im pravedno pripada (bez veceg truda - ili pak bez neke smislene akcije) ili pak da neko spolja dodje i resi sve - na najpravedniji moguci nacin. :) E pa to nece da moze, a kukati kako ti je polozaj los, kako nisi pljackao dok si bio mali i sl, su samo izgovori....
U svakom postu sam vrlo jasno pisao o čemu pišem i čemu je razlika između onog što bi ti hteo da mi nametneš kao temu.

Što se tiče tvoje druge nabrojane "srpske osobine", to nije srpska osobina, nego "komunistička osobina" - posledica života u sistemu gde se čovek navikne da država sređuje sve probleme i karakteristična je za sve zemlje koje su živele u takvom sistemu. Naravno, kod nas je to dobilo određene specifičnosti zbog našeg mentaliteta i autohtnog, malo drugačijeg komunističkog sistema koji je ovde postojao.
Inače, to da čekamo da nam neko spolja reši stvar uopšte nije naša osobina i mi smo bili poznati kao neko ko baš nije čekao da mu drugi sve rešava, pa smo zbog toga više puta najebali u istoriji, ali tako zabeležili i naše najveće uspehe.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Koliko bi nasima trebalo za ovo?
https://www.theb1m.com/video/the-tunnel ... ne-weekend

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ili je stari snimak ili sam već video nešto slično. Naši bi ga uradili pre roka, to je sigurno.
Posetite www.garaza.rs !
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

blaugrana napisao:Koliko bi nasima trebalo za ovo?
https://www.theb1m.com/video/the-tunnel ... ne-weekend

Sent from my SM-J500FN
Khm,
https://www.blic.rs/vesti/beograd/drama ... an/64erf69
To je bilo 30.6, "most" od nekih 5 metara je pusten u saobracaj proslog petka, ali jos nije.skroz zavrsen, ima suzenje puta.

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Šta s jabukama?
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

@Mr.Rotor ti li si? Bas komentarise moja zena i kaze "neverovatno. Audi a da nije crne boje sa crnim staklima" :-)
super izgleda u ovoj boji.

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Heinz napisao: 05 Nov 2018, 13:32Šta s jabukama?
Nadovezao sam se na cene u LIDL-u, cena Grenija je 23 dinara u hladnjačama.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Biće sigurno jedini u Srbiji u toj boji, kamoli u KV :)

Verujem da se svaki vlasnik A7 zapitao što ne uze tu ili sličnu nebelocrnosivu boju :)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Geza napisao: 05 Nov 2018, 14:05 Nadovezao sam se na cene u LIDL-u, cena Grenija je 23 dinara u hladnjačama.
Svaki trgovac hoće da zaradi.
Maxi online kaže 90 din, extra 110 din.
Odgovori