slazem se sa ovakvim misljenjem.paja napisao:Ja sam načisto popizdeo kad sam pročitao ovu vest. Naročito sam popizdeo od komentara svaka joj čast; majka hrabrost i sl.
Nje mi je naravno žao kao i svakoga ko umre, naročito u tim godinama, ali mi je mnogo žalije bebe koja će rasti bez majke. Žao mi je i oca koji će se zlopatiti sa detetom, a sve zbog njenog nepromišljenog hira. Dobro je znala da umire i morala je da predpostavi da neće moći da podiže to dete i da će ga rođenjem samo unesrećiti.
Zanimljivi novinski i drugi članci
Re: Zanimljivi novinski i drugi članci
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
@Paja
Tragično. Dosta sam razmišljao o ovome danas (a ne volim da razmišljam o takvim stvarima) i došao sam do istog zaključka kao i ti.
Sent using Tapatalk
Tragično. Dosta sam razmišljao o ovome danas (a ne volim da razmišljam o takvim stvarima) i došao sam do istog zaključka kao i ti.
Sent using Tapatalk
Širim haos!
Re: Одг: Zanimljivi novinski i drugi članci
Da nije malo napamet suditi da li je za nekog odgoj bebe zlopacenje? Ogroman broj dece je odrastao bez jednog od roditelja i izrastao u zdrave prave ljude koji su kasnije zasnovali i svoje porodice. Zasto u startu mislite da oni ne bi trebalo da postoje? Ova beba je zdrava, otac se slozio s tim, neka dete zivi.
Pogledajte stvar iz drugog ugla, zena se odrekla svog zivota zarad zdravlja deteta dok neke zdrave u trudnoci sebicno puse i truju dete da ne bi one slucajno ostale lisene uzitka.
sent using Tapatalk
Pogledajte stvar iz drugog ugla, zena se odrekla svog zivota zarad zdravlja deteta dok neke zdrave u trudnoci sebicno puse i truju dete da ne bi one slucajno ostale lisene uzitka.
sent using Tapatalk
Kao i svaka priča ima dve strane, a kao novinski članak, ko može znati celu sliku? Snime ljudi film o nekom događaju 2 sata, i opet iz bioskopa izađu ljudi sa različitim utiscima.
Svakako ne zavisi od broja roditelja u kakvog će čoveka dete da izraste.
Tapatalk HD
Svakako ne zavisi od broja roditelja u kakvog će čoveka dete da izraste.
Tapatalk HD
O novinarima ne treba ništa više reći, dovoljno je da su pogrešno preneli odakle je žena.
Jbg, nagon za održanjem vrste, njeno dete će nastaviti gde je ona stala. Tako to ide.
Jbg, nagon za održanjem vrste, njeno dete će nastaviti gde je ona stala. Tako to ide.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Krš prodat za 70.000 evra
IZVOR: AUTOPORTAL.RS
Jedan retki Ferarijev model, star 47 godina, prodat je na jednoj aukciji, zaradivši 75.000 evra, što i nije čudno imajući u vidu njegovo poreklo.Međutim, cena se nikako ne slaže sa stanjem automobila, koje se najblaže rečeno može opisati kao "jadno".
Da stvar bude još neobičnija, automobil je na aukciji prodat za iznos 25.000 evra veći od očekivanog.
Reč je o Ferari 330GT modelu iz 1965. godine, koji je godinama stajao napušten u jednoj garaži, što je i te kako ostavilo vidljive posledice na italijanskom automobilu.
Automobil sa pređenih blizu 100.000 kilometara bi, ako novi vlasnik reši da ga u potpunosti restaurira, mogao da zaradi i do 190.000 evra.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=661202
IZVOR: AUTOPORTAL.RS
Jedan retki Ferarijev model, star 47 godina, prodat je na jednoj aukciji, zaradivši 75.000 evra, što i nije čudno imajući u vidu njegovo poreklo.Međutim, cena se nikako ne slaže sa stanjem automobila, koje se najblaže rečeno može opisati kao "jadno".
Da stvar bude još neobičnija, automobil je na aukciji prodat za iznos 25.000 evra veći od očekivanog.
Reč je o Ferari 330GT modelu iz 1965. godine, koji je godinama stajao napušten u jednoj garaži, što je i te kako ostavilo vidljive posledice na italijanskom automobilu.
Automobil sa pređenih blizu 100.000 kilometara bi, ako novi vlasnik reši da ga u potpunosti restaurira, mogao da zaradi i do 190.000 evra.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=661202

- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Španija: Ko kupi kuću dobija boravišnu dozvolu
Stranci koji u Španiji kupe kuću vrednu više od 160.000 evra dobiće dozvolu boravka u zemlji, saopštilo je špansko ministarstvo trgovine.
Nova mera doneta je u nameri da se smanji broj neprodatih kuća kojih je u toj zemlji posle kolapsa tržišta nekretnina 2008. ostalo više od 700.000.
Sekretar ministarstva trgovine Haime Garsija Legas rekao se da taj plan, za koji se očekuje da će dobiti odobrenje u sledećih nekoliko nedelja, pre svega odnosi na kupce iz Kine i Rusije, jer domaća potražnja stagnira i ne pokazuje nikakve znake poboljšanja.
Španska ekonomija je u recesiji i 25 odsto njenog stanovnistva je nezaposleno. Hiljade kuća vraćene su u posed banaka a njihovi vlasnici iseljeni jer nisu mogli da otplate hipoteke. Vlada je prošle nedelje odobrila odluku po kojoj se, u izuzetnim slučajevima, iseljenja odlažu za dve godine.
Ponuda ove zemlje povoljnija je od ponude Irske i Portugala, koje strancima nude dozvolu boravka pod uslovom da kupe kuću vrednu od 400, odnosno 500.000 evra. Nije odmah bilo jasno da li će se dokumenta o dozvoli boravka odnositi samo na Španiju, ili ne celu EU.
Banka Španije je iznela podatke o tržištu nekretnina koji pokazuju da je nivo nenaplativih kredita u španskim bankama u septembru dostigao rekordnih 10,7 procenata njihovih ukupnih pozajmica. Banka je saopštila da je ukupna visina tog duga u septembru iznosila 182 milijarde evra.
Izvor: 021.rs
Stranci koji u Španiji kupe kuću vrednu više od 160.000 evra dobiće dozvolu boravka u zemlji, saopštilo je špansko ministarstvo trgovine.
Nova mera doneta je u nameri da se smanji broj neprodatih kuća kojih je u toj zemlji posle kolapsa tržišta nekretnina 2008. ostalo više od 700.000.
Sekretar ministarstva trgovine Haime Garsija Legas rekao se da taj plan, za koji se očekuje da će dobiti odobrenje u sledećih nekoliko nedelja, pre svega odnosi na kupce iz Kine i Rusije, jer domaća potražnja stagnira i ne pokazuje nikakve znake poboljšanja.
Španska ekonomija je u recesiji i 25 odsto njenog stanovnistva je nezaposleno. Hiljade kuća vraćene su u posed banaka a njihovi vlasnici iseljeni jer nisu mogli da otplate hipoteke. Vlada je prošle nedelje odobrila odluku po kojoj se, u izuzetnim slučajevima, iseljenja odlažu za dve godine.
Ponuda ove zemlje povoljnija je od ponude Irske i Portugala, koje strancima nude dozvolu boravka pod uslovom da kupe kuću vrednu od 400, odnosno 500.000 evra. Nije odmah bilo jasno da li će se dokumenta o dozvoli boravka odnositi samo na Španiju, ili ne celu EU.
Banka Španije je iznela podatke o tržištu nekretnina koji pokazuju da je nivo nenaplativih kredita u španskim bankama u septembru dostigao rekordnih 10,7 procenata njihovih ukupnih pozajmica. Banka je saopštila da je ukupna visina tog duga u septembru iznosila 182 milijarde evra.
Izvor: 021.rs
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Sigurno su milioni ljudi jedva cekali da Spanci donesu ovaj novi zakon kako bi potrosili 160.000 evra jer za to do sada nisu imali drugaciji nacin. 
Salu na stranu,Spanci se sada hvataju za poslednju slamku spasa,mada ne vidim koliko bi ovakve mere mogle da im pomognu.Jedno je sigurno - ti ljudi su ziveli izuzetno dobro,a radili izuzetno malo,otprilike kao i braca Grci.Samo sto me je za Spance bas briga (mogu slobodno da propadnu kao i Italijani),dok to ne bih voleo da se desi Grcima,iskljucivo zbog njihovog prijateljstva prema Srpskom narodu.
Sto se tice ove hrabre majke,ja ne razumem ljude koji pljuju po njoj pricajuci kako nine trebala da radja jer ce dete odrastatati bez jednog roditelja i slicne stvari.Pa ona je zrtvovala svoj zivot radi produzenja vrste i to je jedno izuzetno humano delo.Jeste da nije dobro to sto ce dete odrastati bez majke,ali ona je ostavila NESTO IZA SEBE i to je veoma vazna stvar.Neka joj je laka zemlja.Zao mi je sto nije mogla da se izvuce.

Salu na stranu,Spanci se sada hvataju za poslednju slamku spasa,mada ne vidim koliko bi ovakve mere mogle da im pomognu.Jedno je sigurno - ti ljudi su ziveli izuzetno dobro,a radili izuzetno malo,otprilike kao i braca Grci.Samo sto me je za Spance bas briga (mogu slobodno da propadnu kao i Italijani),dok to ne bih voleo da se desi Grcima,iskljucivo zbog njihovog prijateljstva prema Srpskom narodu.
Sto se tice ove hrabre majke,ja ne razumem ljude koji pljuju po njoj pricajuci kako nine trebala da radja jer ce dete odrastatati bez jednog roditelja i slicne stvari.Pa ona je zrtvovala svoj zivot radi produzenja vrste i to je jedno izuzetno humano delo.Jeste da nije dobro to sto ce dete odrastati bez majke,ali ona je ostavila NESTO IZA SEBE i to je veoma vazna stvar.Neka joj je laka zemlja.Zao mi je sto nije mogla da se izvuce.

Eh sad, nemoj da o prijateljstvu odlučuješ samo na osnovu toga da li neko pravoslavac ili katolik. Na primer, Španija je u političkom-diplomatskom smislu učinila za Srbiju još više od Grčke. Pogledaj samo s kime je razgovarao njihov kralj i koliko je snažno branio Srbiju (imaš i u onim depešama sa Wikileaksa). I to nije samo zato što je rođak s našim prestolonaslednikom, već postoje i dublji razlozi. Italija je još bolji primer - nemaju neke posebne političke razloge da nas brane, a ipak je cela javnost pro-srpski orijentisana, posebno kada je reč o zaštiti našeg kulturnog nasleđa na Kosovu i posebno posle šiptarskog nasilja od marta 2004. godine. S obzirom da važe za kukavice,
posebno me je iznenadila izjava nekog njihovog generala da oni ostaju na Kosovu nezavisno od bilo kakvih KFOR-ova, Eulexa i sličnih gluposti i da će pre umreti nego dozvoliti Šiptarima da više bilo šta urade srpskim manastirima. Italijani su (kao okupatori) takođe čuvali naše manastire i u II svetskom ratu. Šta bi se desilo sa Srbima u Dalmaciji i Kninskoj krajini da ih 1941. nisu zauzeli Italijani, znaš i sam.

Ђенерал Јанковић
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Opet politika i nemile teme...
Zar mora svugde i uvek?
Zar mora svugde i uvek?
Posetite www.garaza.rs !
Trojanac, izvinjavam se, nisam hteo da okrenem na politiku. Poenta je bila da su Grci, Italijani, Španci vrlo prijateljski raspoloženi prema nama a i vrlo su nam slični kao narodi. Mnogo sličniji nego npr. Rusi. 

Ђенерал Јанковић
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Samouki afrički dečak oduševio MIT
Tinejdžer iz Sijera Leonea, koji nikada nije pohađao časove mašinstva ili elektronike, oduševio je svojim izumima naučnike na prestižnom MIT (Tehnološkom institutu Masačustestsa).
http://www.b92.net/tehnopolis/aktuelno. ... _id=662064
Tinejdžer iz Sijera Leonea, koji nikada nije pohađao časove mašinstva ili elektronike, oduševio je svojim izumima naučnike na prestižnom MIT (Tehnološkom institutu Masačustestsa).
http://www.b92.net/tehnopolis/aktuelno. ... _id=662064