PayPal
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Re: PayPal
Ne pitah ga, trebalo bi da ima, neki ekran za tablet je u pitanju.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ako ima nek ukuca u aplikaciju za pracenje posiljki, videce gde je paket. Ako je toliko dugo kod nas na carini, nesto nije u redu. Mozda cekaju da im se dostavi faktura ili su se istripovali da nesto mnogo kosta itd... Ako je ovde toliko dugo, treba da zove carinu pri posti i vidi o cemu se radi.
Poslato telepatski
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Meni je danas, par sati posle mog posta, stigao jedan od tri paketa koja su narucena isti dan od istog lika na aliju. Bas me zanima kad ce ostala dva da stignu.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Videću sutra sa njim, da vidim da li ima kod. Znam da naručuje bar jedan paket mesečno inikad nije imao problema.Vladapetr napisao:Ako ima nek ukuca u aplikaciju za pracenje posiljki, videce gde je paket. Ako je toliko dugo kod nas na carini, nesto nije u redu. Mozda cekaju da im se dostavi faktura ili su se istripovali da nesto mnogo kosta itd... Ako je ovde toliko dugo, treba da zove carinu pri posti i vidi o cemu se radi.
Poslato telepatski
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Meni je juce stigao paket narucen 3.9. iz Kine, nikada do sada nije tako brzo stigao a narucujem min 2 paketa mesecno i nije naplacen pdv, samo doneo postar na vrata. Koliko vidim za sve sto mi je dolazilo u onim sigurnosnim kovertama nije naplacen pdv bez obzira na vrednost (naravno ispod 50e)
.

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ni meni ne naplacuju pdv.
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Sta treba da napisem ovde kada narucujem nesto sa alija ? Najzad sam resio da narucim nesto,a napravio pay pal pre 6 meseci
Country Code - City Code - Tel Number
Country Code - City Code - Tel Number
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ne treba ti PP za Aliju.
Sad sam skapirao kad sam zavrsio narudzbinu. Sto sam ga pravio onda
A za sta mi treba ?
Narucio sam ovo za pocetak, nisam hteo da rizikujem sa velikim parama
http://www.aliexpress.com/snapshot/6246179949.html

A za sta mi treba ?

Narucio sam ovo za pocetak, nisam hteo da rizikujem sa velikim parama
http://www.aliexpress.com/snapshot/6246179949.html
- Uroš S.
Nemaš šta, samo gledaj karakteristike prodavca, feedback, koliko artikala ima, da li mu nijedan artikal nema feedback(to znači da kratko postoji ili da stalno menja artikle koje prodaje) itd.
Svakako imaš Buyer protection, pa i ako prodavac nestane(dešava se), onda otvoriš Dispute, a pošto na njega nema ko da odgovori, Aliexpress u roku od 4 dana rešava spor automatski u korist kupca. Tako da dobijaš pare nazad 101%, isprobao više puta lično. Inače treba uvesti poslovicu "Plašiš se ko kinez od Dispute-a" jer im je to bukvalno ko smrtna kazna, tako da je često dovoljno zapretiti da ćeš otvoriti dispute, ako nešto zatežu. Samo pazi na Buyer protection period.
Svakako imaš Buyer protection, pa i ako prodavac nestane(dešava se), onda otvoriš Dispute, a pošto na njega nema ko da odgovori, Aliexpress u roku od 4 dana rešava spor automatski u korist kupca. Tako da dobijaš pare nazad 101%, isprobao više puta lično. Inače treba uvesti poslovicu "Plašiš se ko kinez od Dispute-a" jer im je to bukvalno ko smrtna kazna, tako da je često dovoljno zapretiti da ćeš otvoriti dispute, ako nešto zatežu. Samo pazi na Buyer protection period.
Vidim da vi pominjete da se desava da roba bude zadrzana na carini ili da se izgubi. A meni pise za ovaj predmet da je delivery time 60 dana.
Jel to znaci da ako meni u roku od 60 dana ne stigne,ja onda imam rok od 15 dana da otvorim taj Dispute i dobijem nazad pare ?
Jel to znaci da ako meni u roku od 60 dana ne stigne,ja onda imam rok od 15 dana da otvorim taj Dispute i dobijem nazad pare ?
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Da
Poslato telepatski
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
Jel normalno da mi ovaj kinez jos nije poslao ovo sto sam narucio ?
pise mi
The supplier is processing your order
Reminder:
This order will be automatically cancelled if the supplier does not ship your order within: 3days 12hours 37minutes 18seconds .
pise mi
The supplier is processing your order
Reminder:
This order will be automatically cancelled if the supplier does not ship your order within: 3days 12hours 37minutes 18seconds .
- Uroš S.
Svaki prodavac ima sopstveni rok u kom je dužan da ti otpošalje predmet koji si naručio, on može da bude od 24h do 25 dana, to je naviše što sam ja video, u praksi, čak i ako je naznačeno "Ships out within 25 days", uvek bude u roku od par dana. Ne brini, ako ne pošalje u tom roku tajmera koji otkucava, vratiće ti se pare automatski, tako da ne brini.
Znaci to je uobicajeno. Zbunilo me ovo processing, mislio sam da ce oni prvo da mi potvrde nekako narudzbinu pa tek onda posalju