Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
Pa, oteraj kombi u perionicu, niko ti nece oprati krov.
A sto se tice vremena, nemoj me zajebavati. Ovde je za 15 min sve komplet gotovo, i mogu da vozim (pritom se ne oznojim, i ne isprskam, pa mogu i kulturno obucen da ga perem). Kombi dok ispuskiras, pa samponiras, detaljno operes felne (sad su na njemu od w211 elegance, one sa milion rupa), pa speres, pa obrises treba minimum pola sata. A onda sam mokar, znojav, i moram da idem kuci sto mi uzima jos jedno 15-20 min.
Sto se tice to kako se opere, varas se. Kada detaljisem i imam ceo dan da se zajebavam oko kola, onda peremo kod ortaka u dvoristu pa se pere rucno. To onda traje bar 3 sata.
edit:
Budimo realni, naravno da mi je draze da perem auto kako treba, ali u 90% slucajeva nemam vremena za to. Drugo, jako cesto perem kola, skoro svaki drugi dan, i zaista nije problem oprati na samousluznoj da bude kao casa. Sto je najbitnije, usluzne makar ne grebu lak.
Svestan sam da ta hemija nije preterano nezna prema laku i gumama/plastikama. Zato mi nije problem da kupim jos jedan zeton kada mi zafali i da detaljno isperem pragove i kedere na istim.
Kada detaljisem, onda sve to detaljno operem, i posle namazem kedere nekim cudom iz perionice za odrzavanje gume.
A sto se tice vremena, nemoj me zajebavati. Ovde je za 15 min sve komplet gotovo, i mogu da vozim (pritom se ne oznojim, i ne isprskam, pa mogu i kulturno obucen da ga perem). Kombi dok ispuskiras, pa samponiras, detaljno operes felne (sad su na njemu od w211 elegance, one sa milion rupa), pa speres, pa obrises treba minimum pola sata. A onda sam mokar, znojav, i moram da idem kuci sto mi uzima jos jedno 15-20 min.
Sto se tice to kako se opere, varas se. Kada detaljisem i imam ceo dan da se zajebavam oko kola, onda peremo kod ortaka u dvoristu pa se pere rucno. To onda traje bar 3 sata.
edit:
Budimo realni, naravno da mi je draze da perem auto kako treba, ali u 90% slucajeva nemam vremena za to. Drugo, jako cesto perem kola, skoro svaki drugi dan, i zaista nije problem oprati na samousluznoj da bude kao casa. Sto je najbitnije, usluzne makar ne grebu lak.
Svestan sam da ta hemija nije preterano nezna prema laku i gumama/plastikama. Zato mi nije problem da kupim jos jedan zeton kada mi zafali i da detaljno isperem pragove i kedere na istim.
Kada detaljisem, onda sve to detaljno operem, i posle namazem kedere nekim cudom iz perionice za odrzavanje gume.
Pa terao i kombi,i dzipa,na oba operu krov. A koliko ti vremena treba da ti osusis krpom kombi,posle puskarenja? Ovako,u svakoj normalnoj perionici,njih 2,do 4 peru kombi,zavisno od toga koliko ih je slobodno. Iskreno,najbrzi sistem su cetke sa susenjem,kao u Centru Boban,ako moze kombi da udje...
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Na cetke ne bih oterao ni tudji kombi.
Posle samousluzne nema potrebe da se brise auto. Spiras auto destilovanom vodom. Or something. Nikad mi nije bilo jasno sta konkretno masina radi, al ne ostaje trag kamenca kad se osusi
Posle samousluzne nema potrebe da se brise auto. Spiras auto destilovanom vodom. Or something. Nikad mi nije bilo jasno sta konkretno masina radi, al ne ostaje trag kamenca kad se osusi

Tretira vodu i omekšava je. U dobrim perionicama ne ostaju tragovi.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
to je najbrzi sistem da ti upropaste felne, ja ne verujem i dalje da lanci vucu tockoveXepoj87 napisao:Iskreno,najbrzi sistem su cetke sa susenjem

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Upravo tako. Operem auto i odvezem ga u garazu da se osusi i kao nov je.nidza napisao:Tretira vodu i omekšava je. U dobrim perionicama ne ostaju tragovi.
Usluzne perionice na benzinskim pumpama ne tretiraju vodu i treba ih izbegavati.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ne vide se tragovi na svetlim bojama al uzmi neki tamni auto proteraj ga kroz četke pa posle sa neonkom vidi farbu pre i posle pa onda da pričamo. A to o tretiranju vode? c'mon... Ne unistava voda farbu već sunđeri.
- Delija
- Kontakt:
Tretiranje vode = omeksavanje vode = izbacivanje kamenca iz iste = ne ostaju beli tragovi kad se osusi.
Ne misli se na bilo kakva ostecenja.
BTW, ne mislim na cetke, vec na obican kompresor. Na cetke sam jedino jugo vozio
Ne misli se na bilo kakva ostecenja.
BTW, ne mislim na cetke, vec na obican kompresor. Na cetke sam jedino jugo vozio

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Gde ima to pravo tretiranje vode,gde ne ostaju tragovi,da odem ja da probam?
Bilo bi lepo da mi neko odgovori dok jos danas radi,je sutra necu moci da stojim na nogama od treninga
Bilo bi lepo da mi neko odgovori dok jos danas radi,je sutra necu moci da stojim na nogama od treninga

- Delija
- Kontakt:
Nisam ti od pomoci za BG...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ni jedan u Bg-u, bar ove koje sam probao- padina, arena, ledine.
Novi sad- naselje, vrhunski tretman vode, ne ostaje ni tackica od kamenca a garantujem da je NS voda 3x gora od beogradske po tom pitanju
Novi sad- naselje, vrhunski tretman vode, ne ostaje ni tackica od kamenca a garantujem da je NS voda 3x gora od beogradske po tom pitanju
Cekam Nexta da mi odgovori gde on pere da ne ostaje nista ,pa da idem sutra u bolovima da oprobam 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ha, puskiram po nekada kod Arene i ne da ostaje belo nego........ lepo isperem, znaci nije to !
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
I za Arenu je to važilo kad se otvorilo, verovatno se vremenom izgubilo...
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ma ta se perionica raspada.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!