TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Jel povezivao neko LCD televizor sa dodatnim ozvučenjem? tv ima samo digital output(TOSLINK) a pojačalo pored inputa sa činčom ima i hdmi in. Znam da mogu da uzmem digital to analog converter pa da povežem na činč a da li postoji neka mogućnost da ide direkt toslink to hdmi?
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Opet samo preko konvertora koji košta dosta. Imaš li izlaz za slušalice?
Ima al preko tog izlaza se čuje baš baš slabo iz nekog razloga.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Možeš i sa skarta izvući analogni audio out i spojiti sa činč ulazima na pojačalu. Tako je kod mene.
- Prikačeni fajlovi
-
- RGB-Scart-to-3-RCA-AV-M-to-F-S-Video-Adapter-Converter.jpg (16.25 KiB) Pogledano 992 puta
Probaću to al kolko čitam tako može da se izbaci samo zvuk sa tv tjunera tj. neće prebaciti zvuk ako prikačim komp preko hdmi-a ili slično. Izgleda ostaje samo optical out kao kršteno rešenje.
Rešio sam problem, nisam video al ipak ima optical in na pojačalu
Tako da sam povezao optičkim kablom i zvuk je vrhunski, pogotovo kad pustiš hd film. Zahvaljujem na pomoći.

Tako da sam povezao optičkim kablom i zvuk je vrhunski, pogotovo kad pustiš hd film. Zahvaljujem na pomoći.
Aj kad si ti rešio pitanje zvuka da ga rešim i ja.
Moj setup je tv i kućište koje glumi kućni multimedija centar. Vezani su HDMI-em i veza tv-kućište je perfektna, ali kako da pustim zvuk sa tv-a preko zvučnika koji su vezani na kućište.
Moj setup je tv i kućište koje glumi kućni multimedija centar. Vezani su HDMI-em i veza tv-kućište je perfektna, ali kako da pustim zvuk sa tv-a preko zvučnika koji su vezani na kućište.
Koji je model tv-a tj. šta imaš od audio izlaza?
Neki Philips 42" Nisam kod kuće, al znam da ima neko brdo činč izlaza, još dva prazna HDMI i valjda optički, al komp mislim da nema optički ulaz tako da tvoja varijanta otpada. Valjda može činčevima al treba udosti pravu kombinaciju. Problem je što je okačen na zid na ugonom nosaču na koji sam nagurao još i modem, produžni, vufer... uglavnom komplikacija za skinuti.
Pitanje je da li komp ima audio ulaz, ako ima spdif može se povezati optičkim a ukoliko ima činč onda preko njega. Ako tv ima izlaz na činč(LG nema) treba ti kabl koji ima 2 činča na jednoj strani(koji ćeš ubaciti u tv) i 3.5mm na drugoj(koji ćeš ubaciti u komp u audio in).
Ukoliko kao LG nema činč izlaze onda možeš preko SCART-a da izvučeš zvuk kao što je meni Sloba predložio. Ukoliko zvučna karta uopšte nema audio in onda moraš svaki put direktno povezati zvučnike na tv(na činč ili scart).
Ukoliko kao LG nema činč izlaze onda možeš preko SCART-a da izvučeš zvuk kao što je meni Sloba predložio. Ukoliko zvučna karta uopšte nema audio in onda moraš svaki put direktno povezati zvučnike na tv(na činč ili scart).
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Pajo, od te gomile činčeva koje pominješ ništa nije izlaz, već su sve ulazi (audio i video). Pretpostavljam da imaš audio ulaz (crvena+bela), a ostalo su video komponentni ulazi (RGB). Odradi preko skart adaptera, ako nemaš optiku na kompu.
Pogledaću kad dođem kući pa javljam kako je prošlo.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Skart adapter ili izlaz za slu
salice kao sto je neko pomenuo. Problem moze da bude ako je integrisana zvucna na ploci kompjutera te kao takva nema aux in, u toj varijanti treba nova zvucna kartica sa ulazom a sve je to malo bzvz jer je za zvuk TV-a potrebno paliti komp.
Moj predlog je neki audio sistem sa dva aux in ulaza, jedan za komp.
salice kao sto je neko pomenuo. Problem moze da bude ako je integrisana zvucna na ploci kompjutera te kao takva nema aux in, u toj varijanti treba nova zvucna kartica sa ulazom a sve je to malo bzvz jer je za zvuk TV-a potrebno paliti komp.
Moj predlog je neki audio sistem sa dva aux in ulaza, jedan za komp.
Videću vrovatno za vikend šta tačno imam od ulaza i izlaza. Teško da ću stići ranije.
Nije mi problem što komp mora da radi jer ga retko gasim. Ugasim ga ponekad noću, ako ne zaboravim, a uglavnom zaboravljam.
Nije mi problem što komp mora da radi jer ga retko gasim. Ugasim ga ponekad noću, ako ne zaboravim, a uglavnom zaboravljam.

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Onda je u redu ali imaces i drugih problema zbog procesiranja analognog zvucnog signala u digitalni pa opet u analogni, zezace te jacina zvuka koja na nasim kanalima opasno varira i td.
Sve u svemu, mislim da je pametnije da to i ne pokusavas. Jos jednom, ili da uzmes neki ozbiljan sistem ili da uzmes bilo kakav posebno za TV, povezes kako hoces nebitno da li preko izlaza za sluske ili preko skart adaptera i svakako imas bolji zvuk nego sto je sada preko TV zvucnika
Sve u svemu, mislim da je pametnije da to i ne pokusavas. Jos jednom, ili da uzmes neki ozbiljan sistem ili da uzmes bilo kakav posebno za TV, povezes kako hoces nebitno da li preko izlaza za sluske ili preko skart adaptera i svakako imas bolji zvuk nego sto je sada preko TV zvucnika