SP 2014 Brazil - tipovi, komentari, prognoze ...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: SP 2014 Brazil - tipovi, komentari, prognoze ...

Post od Laki021 »

Aj uzmi sve tikete i sve tipove, svaki tip zamisli da si igrao single pa kvotu svakog mnozi sa 1000din (jednaki ulozi), sta dobijes na kraju?
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Laki021 napisao:sta dobijes na kraju?
Pare :kezo:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ako sam dobro sracunao, ipak ne bi bio u plusu.

Ukupno odigranih utakmica je 62. 30 utakmica je pogodjeno, a 32 promaseno. Dobitak na pogodjenim mecevima je 57970 din (mnozena je svaka kvota sa 1000). Sto znaci da bi bio u minusu nekih 5 hiljada.

Inace, jedan tiket nije racunat, posto sam igrao preko neta na drugarovom profilu.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Eto vidis, taman si u okviru ocekivanja, gubis oko 5-10% koliko je margina kladionice.
To je i poenta, osim kratkorocno, prakticno je nemoguce biti u plusu na kladionici bez nekih inside info, profesionalnog hvatanja kladionica na pogresnim kvotama... Ovako od "postenog" kladjenja nema leba.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

E jbg, ipak nisam Di Maria, kontam da sam sada Felaini. Mada dobro je dok ne doguram do Freda. :kezo:
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Al' je zato Steva Cristiano Ronaldo :D
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Po toj logici, ja dođem Diego Kosta :)
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Kuzmanovic napisao:Ako sam dobro sracunao, ipak ne bi bio u plusu.

Ukupno odigranih utakmica je 62. 30 utakmica je pogodjeno, a 32 promaseno. Dobitak na pogodjenim mecevima je 57970 din (mnozena je svaka kvota sa 1000). Sto znaci da bi bio u minusu nekih 5 hiljada.

Inace, jedan tiket nije racunat, posto sam igrao preko neta na drugarovom profilu.
Ajde pogledaj od tih tipova ovo:
- koliko si igrao cistih keceva, dvojki i ikseva,
- koliko bi imao pogodjenih da si igrao duplu sansu

Igraj slobodno za npr 500 din na kvotu 1.2-1.5. Sto manja kvota u smislu da je manje rizicno i da je verovatnoca dobitka veca.
Nikakva zurba. Pa polako. Pa kad vidis da dolazi na 500, povecas na 1000, pa kad i tada dolazi onda sa dobitkom na 1500.
Nemam preciznu evidenciju, ali mislim da sam nesto preko 4000e u plusu a igram dve godine, i veliki deo tipova pisem u temi o kladzi. Poceo sa 5-10e ulogom, poslednjih godinu dana igram samo sa dobitkom :D
Laki021 napisao:Eto vidis, taman si u okviru ocekivanja, gubis oko 5-10% koliko je margina kladionice.
To je i poenta, osim kratkorocno, prakticno je nemoguce biti u plusu na kladionici bez nekih inside info, profesionalnog hvatanja kladionica na pogresnim kvotama... Ovako od "postenog" kladjenja nema leba.
A kako smo npr Texonja i ja u plusu? Nemamo dojave niti insajd info. Za njega ne znam, ali ja ne pratim promene kvoti.
Osecaj, analiza, sreca, taktika, rizik. Od svega po malo.
Scuderia napisao:Al' je zato Steva Cristiano Ronaldo :D
Ronaldinjo kad igram ppX, a Jap Stam kad igram 1X na kvotu 1.25 :kezo:
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

steva_anya napisao:Ronaldinjo kad igram ppX
:doubleup: :D

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Kako li pomeraju dupe Skolariju u Brazilu kada gledaju ovu sterilnu ekipu, a Ronaldinjo bi ih oplemenio sa tri poteza na utakmici i to samo da stoji na centru...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

steva_anya napisao:
A kako smo npr Texonja i ja u plusu? Nemamo dojave niti insajd info. Za njega ne znam, ali ja ne pratim promene kvoti.
Osecaj, analiza, sreca, taktika, rizik. Od svega po malo.

Texonja je radio (mislim da cak vise ne radi jer ni to vise ne funkcionise), nesto sasvim drugo (da ne zalazim u detalje sta i kako), naravno da ni u jednom trenutku nije verovao svom osecaju sreci i sl...
Ti da li si u plusu ili ne zaista ne znam, na pocetku se secam da si imao srece i stvarno zaradio nesto (sto je kratkorocno potpuno moguce), posle si poceo da pricas sve i svasta, sto puta sam te uhvatio u lazi ali nisam hteo da komentarisem, o nacinu na koji predstavljas svoje uspehe bolje da ne komentarisem. Kad napises razbijas 19/24 posto igras na kvote 1-1.5 i dalje pojma nemam da li je to plus ili minus (zavisi od uloga po pojedinim utakmicama, cak i da je plus daleko je to od razbijanja i to je neki sitnis). Sad kad sam napisao da sam pogodio 21/24 si po prvi put poceo da pises kako je tu zapravo bitno i koje su kvote, nasao si bas kome ces matematiku da objasnjavas, dok za tebe to do sada nije vazilo... :)
Sve u svemu ako si u plusu, super, drago mi je, samo nemoj se zanositi i pripisivati to svojim nadljuskim sposobnostima vec si prosto imao srece, dugorocno matematiku neces pobediti, nemoj se samo navuci na kocku (sad cak savetujes i Kuzmanovica da pocne ozbiljnije a vidis da mu ni to ne bi pomoglo). Taktika koju primenjujes da kad masis povecavas uloge je katastrofalna (ne radis to samo na X), al izgleda da dok se ne opeces neces prihvatiti. Postoje istrazivanja (polusaljiva) koja pokazuju kako su majmuni zapravo bolji investitori od ljudi, jer ako im se da da retroaktivno biraju koje ce akcije kupiti oni bi prethodnih decenija bolje prosli od proseka (drugim recima potpuno random biranje akcija), e sad da li je to sreca, osecaj, rizik, analiza ebem li ga... (nemoj slucajno da pomislis da te poredim sa majmunom jer mi to stvarno nije ideja).
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ja još nisam čuo nikoga da je u plusu sa kladionicom, što ne mora da znači da je tačno. Obično čujem da je nekome prošao tiket, da je dobio pare ali niko ne sračuna sve do tada uloženo. :zbunjen:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Moj drugar Brakus koji godinama igra kladionicu (uglavnom opskurni mecevi tipa treca finska lige itd...) i igra vrlo ziheraski i defanzivno je u tankom plusu, ali mislim da nije vise od 1000 eur u pitanju...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

E još ako je i Gorčin Stojanović u plusu idem odmah da odigram dva tiketa! :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

U temi "Kladionica" pise na ko zna koliko mesta koliki su mi ulozi, od 20, preko 50, do 500 i vise eura.
Nemam problem da napisem da igram za npr 500-800e 1X na Milan a on izgubi, niti to krijem.
U jako dobrom sam plusu, ima par forumasa iz ove teme i one "kladionica" koji su tipali za tipove na pp, sve sam pisao za koliko sam igrao i sl, i za 4-5 singlova dobitak je bio oko 300-350e. A mogao je i da ne bude :) Nista nije 100% sigurno.

Kuzmanovic mozda igra kladionicu duze od mene, nikog pa ni njega ne savetujem da se kocka, vec dajem svoje vidjenje kako moze biti u plusu. Dovoljno je zreo da mu jedan forumas ne moze reci da ulozi 100e i da ce 100% dobiti. Isto vazi i za ostale.

Ne lazem. Nikad nisam imao ni potrebu ni nameru. A ko je bas pratio temu o kladjenju, npr Kuzmanovic, metan, mislim nuk i scuderia, znaju koliko sam bio dobar na kraju sezone.

Ako je "zapelo" da li je ko u plusu i kolikom, sto nekom moze biti neka finansijska intima, onda da se pisu samo tipovi bez uloga.
Ako cemo da vrednujemo ko je koliko dobar u tipovanju na konto dobitka, sto je po meni jedino merodavno, onda da pisemo sta je ko odigrao i po kojoj kvoti, za koliko.
Nije poenta da slepo prepisujemo jedni od drugih tipove, niti da bilo ko ovde nekog prati "bara-bara".
I nije poenta da li sam ja najbolji, svasta, bitno je da smo u plusu. Kod mene nema ono "igram da ubijem vreme, ja to onako, nista ozbiljno". Igras da dobijes, drugo nema. Voleo bi da imam vremena i znanja, iskustva kao Texonja, pa da igram tako, ali nemam. Nije da velicam sebe, ali "imam osecaj". Igram iskljucivo meni poznate prve lige, nikad II, III i neevropske sampionate.

Znam da je jurenje X-a sa dupliranjem uloga rizicno, i da nema osnova, ali meni je to proslo 4-5 puta. Sve pisao, sve najavio. Mogao je biti haos, ali nije, taj rizik mogu i smem da prihvatim, i finansijski da propratim. Ko ne zeli, ne sme, ili ne moze, sigurno ne treba to da igra.

Ja sam za sada na SP oko 350e u plusu.

Izjasnite se, hocemo li pisati samo tipove ili tipove sa ulogom.

Moje vidjenje uopste dobitka na kladionici je igra na manje kvote gde je veca verovatnoca dobitka. A ulog zavisi od finansijskih mogucnosti, plana i sl.

Srecno svima, vamos! :pivo:

@ starac vujadin: Ronaldinjo je imao odlicnu sezonu, igrao bez povrede, dosta minuta, bio medju najboljima u ekipi, i dalje ima spektakularne poteze [pas sa pola terena u kontri "na nogu", slobodnjak da golman ostane ukupan, brze prodore po krilu] ... zasita ne znam zasto ga Skolari nije zvao, za njega godine nisu problem, a mnogo bi vise znacio ... Fred i Hulk ispod svakog nivoa za brazil. Ne znam gde sam procitao da bi Ronaldo sa hamburgerom u ruci bio bolji od njih :kezo:
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Odgovori