Nemoj tako , Velja nam je rovit nakon Fau Ve Ekoloske katastrofe,moramo da pazimo sta pisemo,zamisli jos da procita da je Golf 4 los auto,na dusi ceo forum da ga nosi
Salu na stranu,sto se tice banki ja sam u Rajfajzenu vec 5,6 godina i mogu da kazem da imam vise srece nego pameti.
Korisnicka sluzba jeste ljubazna , ali kod prvog problema sa karticom nisu znali da mi objasne zasto su pare rezervisane , a kod drugog zasto su skinuli rezervaciju i promene stanje na racunu,ja porucio neke delove za kola u vrednosti od 100 eura i odjednom dodje poruka pare vracene,a na narudzbini pise placeno.Pitam ja ovog Amerikanca,jel si otkazao,kaze nisam poslao upravo.Tako da treba drzati pare na racunu nevezano za njihovo rezervisanje,samo su odjednom skinuli.Da nisam gledao propala bi transakcija.
Ali zato sto se tice uplata i isplata ne pitaju nista.Mana im je po meni radno vreme (stvarno imaju neko crnogorsko od 9 do 4 , vikendima ekspoziture rade , mislim da samo ona u Merkatoru ) .
Ako otvoris karticu za devizni racun,moras da im naglasis da uzima pare sa deviznog racuna,jer u suprotnom je po difoltu vezana za dinarski i radi konverziju (kurs sacuvaj boze) , a opet Virtuon povlaci samo sa deviznog racuna ( sto je opet sranje ako treba da platis nesto u dinarima).
Pametan nisam u koju banku da odem.Ni da li da menjam.
Imao sam i u Erste onu poklon karticu,ona je odlicna jer nema odrzavanja racuna,odmah je aktivna,ali je mana bila to sto nemaju eBanking.Pa ti nagadjaj koliko je ostalo i po kom kursu su menjali.Takodje ako narucis vise od 2 stvari istog dana stopiraju transakciju i zove kontrola da pita da li je hakovana kartica.Ja svaki put : nije malopre sam uplatio pare kod vas u toj i toj ekspozituri da bi ih logicno potrosio,i onda me pita a sta si kupio i gde.Blokirali mi pare za hotel zbog tih provera,posle me sacekalo iznenadjenje da su pare na kartici,a ja da platim u samom hotelu.
Na kraju je neko stvarno hakovao karticu i kupio carape u gift shop odeljenju nekog hotela na Havajima.Tad su me zvali i pokrenuli neku istragu i vratili tih 7 dolara od carapa.Pritom ja za sve koristim paypal,a ovo je bila prva transakcija bez paypala na racunu pa im bilo sumnjivo.Detalje mi nisu otkrivali.Generalno kod njih ne bih vise nikada otisao.