Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Kvalitet Alfa Romea

Post od Laki021 »

Hehe, ovo je prvi put da se na forumu nadmecemo koji auto je skuplji u istoj opremi kako bi dokazali da je bolji :)
Do sad smo uvek pokusavali da pokazemo kako nas favorit nudi najvise za neku cenu, medjutim ovog puta je cilj drugaciji :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Alfista ima drugu motivaciju :), al' ja sam morao da pitam za Audi zato sto se precesto pise o tome kako je jeftiniji zato sto je "polu-premium" :)

Aj' da je stvarno jeftiniji pa da se kupuje iz tog razloga, al' kad nije :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Nego, na temu.
Juce pise u novinama da ce Fiat da ulozi neke silne milijarde u razvoj novih modela Alfa Romea. Bilo bi lepo.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ADrei napisao:
Xepoj87 napisao: A akcija je ta da je taj 2.0 tdi quattro s-tronic sa dosta dodatne opreme,oko 14.000e opreme po njima,37.000e.
raspitaj se malo sta taj A4 ima od opreme... osnovna cena je
A4 2.0 TDI quattro S-tronic
130/177
36,751

da bi to licilo na auto treba bar 45k eura mozda i 50k... ovaj od 34k sa akcije ima solidnu opremu i kosta bar 45k po cenovniku... s5 i rs5 ima mnogo seriske opreme sto kod obicnog a5 nije slucaj, vec je teski klotanovic :)
Ne znam sta si pokusao reci ovim postom,osim da zaista mislis da rs5 kosta 95.000e,i da si rekao da je audi koji sam ja rekao da kosta 34.000e,3.000e vise sa automatikom... Isto tako dodas i c klasi automatik,pa bude 42.000e...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Xepoj87 napisao:Da ta famozna Alfa toliko dobro lezi,ne bi bila gora na stazi sa 2.4 jtdm motorom u sedan verziji, od C 220 CDI karavana,koji ima 30ks manje, i tezi je,a imaju isto ubrzanje do 100...
Ako pominjes performanse,da,to su brojke koje neki auto uspe da postigne,rezultati necega.
Na performanse sam ti samo i odgovorio.

Znaci,ti znas 20 ljudi koji su nastavili da voze Alfe(zanima me koliko njih je kupilo novu Alfu,pa opet novu i na taj nacin nikad nije promenilo brand)...
90% ljudi kod nas vozi Alfe zato sto nude nenormalno mnogo za smesne cifre polovnjaka.
Znas kada bi recimo Podvarak mogao da kupi onako dobar primerak TT-a za te pare,koliko je ona njegova GT extra.
Ne znaci da bi ikada pozeleo TT-a,niti bilo sta slicno,ali je cena polovnjaka vecinski razlog kupovine Alfe,i to ne samo kod nas.
Da je toliko dobra,prodavala bi se po ceni Audija,koliko nova kosta,ne bi dosli do bankrota.
Mnogi pricaju kako Alfu ne bi nikada menjali,ali dosta njih nije ni bilo u prilici da moze da priusti nesto skuplje(ne govorim bolje namerno).
Jbg,tako isto ja znam par drugara koji su vozili Alfu,nista spec nisu tu videli u odnosu na druga kola,njima je bio kao i svaki drugi,te im nije bio problem da ga zamene...
Nisam pao u vatru,istripovao si se,samo detaljno odgovaram na post.
Nebih da isterujem pravdu u stilu " Koliko Alfa zaostaje za premium brendovima" ali ne mogu da se slozim ni sa jednim tvojim delom.
Prvo, uopste nije tacno da se Alfa moze kupiti za smesne pare, to je notorna izmisljotina koju plasiraju oni koji kupuju uropastene, neadekvatno odrzavane Alfe koje su presle Boga oca, neretko bile na taxiju pa je sasvim i ocekivano da imaju smesne cene jer nisu ni za sta, nista manje sto bi neki A4, C klasa ili trojka kostale da su u takvom stanju. Da li se secas najezde 159-ki sa krem belom folijom koje su se ovde sa 80-ak hiljada predjenih km prodavale za oko 5-6000 evra ? E te Alfe konkretno su prezivele poplavu u Italiji koja je u to vreme bila aktuelna. S druge strane, imas bele 159-ke koje je policija vozila, serpa plave koje je vozila inspekcija, sve stu to primerci sa po 500.000 predjenih km, pa je sasvim jasno zasto su jeftine. Takve primere za reper da li su Alfe jeftine ili skupe kao polovnjaci uzima samo neko ko je lud ili nedovoljno informisan. Slazem se sa tobom da su Alfe (159-ke konkretno posto o njima pricamo) jeftinije od nemacke trojke, ali neznatno, ponavljam sasvim NEZNATNO. Pogledaj koliko kosta Alfa 159 2.0 JTDM iz 2009 sa pravih 80-ak kkm, originalnom dokumentacijom i top stanjem - neces je pronaci ispod 11.000 evra. Ne pricam napamet, posto vec dugo vremena tragam za dobrom, par godina starom 159-kom koju ovde u Srbiji jednostavno ne mogu da pronadjem,a da takav primerak kosta 6 ili 7 hiljada evra, kupio bih sigurno dve do sada.
Vidim isto tako da si u drugom postu poredio cene novih Alfi sa cenom novih modela A4, C klase i slicnih. Kad vec poredis A4 3.0 TFSI sa 159-kom onda ga vec uporedi sa njegovim pravim rivalom, a to je 3.2 JTS koji kosta 45.000 evra isto kao i A4 3.0 TFSI. Mozda sam ja ovde jedini lud, ali iskreno ne vidim po cemu je to Alfa daleko povoljnija od nemacke trojke. E sad, sta se kome vise svidja, performanse, spoljasnjost, enterijer, polozaj za volanom, to je vec stvar licnog ukusa i o tome ne vredi polemisati.
Sto se tice duse koju Alfa nosi u sebi, to je nesto sto svakako postoji jace nego kod nekog drugog proizvodjaca, naravno ne ostavlja Alfa uvek utisak na svakoga ko sedne za njen volan, na mene definitivno ostavlja vise nego jak utisak.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ja obozavam Alfe,ali ih ne bih vozio opet u Srbiji,mislim na ove novije modele.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Xepoj87 napisao: Kao drugo,niko nije rekao nista lose za Alfu 159 koliko sam video,osim za prostor u kabini,sto nije subjektivna stvar,vec ga ili ima vise,ili manje.
Neko tu laze,ja cenim da Laki koji je posedovao i 159 i e90,ne laze.
Znači ja lažem jer sam vozio i jedan i drugi auto? Važi. Pošto sam polemisao sa Lakijem oko toga, što se vidi par strana ranije. Pričaš da li neko laže ili ne ali TI nisi seo ni u jedan od tih automobila ( ustvari ne znam za E90, za 159 kažeš da nisi). Zato bi te zamolio da me ne nazivaš lažovom.

Apropo priče o prostoru unutra. to jeste subjektivna stvar . Nikome nije građa tela ista, da li neko ima veći stomak, deblje noge, viši je itd, tako da mi može neki model više odgovarati nego neki koji po brojkama ima više mesta.

A razlike u "idenju" c klase dizela i 156 2.5 v6 neću ni da pominjem, osima ako ta v6 nije razvaljena do daske.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

milosdoktorabs napisao:
starac vujadin napisao:Ne postoje nikakva merila u kvalitetu materijala koji dele "premium" od "nepremium" autmobila, a pogotovu zvuk zatvaranja vrata ne može biti nikakvo merilo...baš sam to spominjao o tekstu koji sma pisao o tzv. "premiumima", pa eto i ti sad to pominješ. To su sve subjektivni utisci. U BMW E90 ima gomila jeftine plastike i auto je najmanje jednu klasu ispod Alfe 159 po "utisku kvaliteta" u enterijeru, pa niko ne dovodi njegov status u pitanje.
BMW sebi to moze da dozvoli jer je decenijama u tom segmentu a 159 je pokusaj ulaska u premijum trojku pa samim tim nisu smeli to sebi da dozvole.
Sto se izrade tice,tehnologije tu je tek odnos premijum/nepremijum ocigledan.
Digresija,da li su novi G7 i A3 istovetni u kvalitativnom smislu?
Alfa nema šta da pokušava da uđe bilo gde jer je ona uvek bila u prodajnom segmentu u koji spada, između ostlaih, BMW. Nekada davno, pre 40 godina i više godina cenjenija i bolja od BMW, ali vremena su se promenila i to sada više nije bitno...A i da hoće da uđe ne bi imala gde da uđe jer nema gde jer "premium trojka" ne postoji sem kao samoproklamovana grupa i magloviti pojam koji zapravi ne znači ništa.
Što se tiče tehnologije tek je tu odnos "premium" i ne-premium opsena jer bi onda recimo Honda bila među prvim na "spisku" premium autmobila. Ne postoji nikakav skup pravila, tehnoloških standarda koji propisuju šta je "premium", a šta nije.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Drugim recima, svi za odredjenu sumu novca mogu da naprave auto relativno istog kvaliteta kao i svi ostali, odnosno svako za to para sto prodaje svoje modele, nudi isto sto i ostali po pitanju kvaliteta i to tacno toliko kosta koliko kosta. Mislim da cene proizvodnje, bez marzi.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Otprilike tako. Ako se gleda cena proizvodnje onda tu mora da se gleda i tehnološke inovacije, ne samo u proizvodnji automobila, nego i u procesu proizvodnje (tu su recimo Japanci i Koreanci uvek u vrhu da pojeftine i uproste proces proizvodnje, pa da se poveća kvalitet na drugoj strani u okviruistog budžeta), kvalitet radne snage...svi oni utiču na to što se dobije za određenu cenu.
Zato sva ta kola manje više besprekorno funkcionišu jedna broj godina i to nema veze da li je neko "premium" ili nije. Takođe, o tome govori i izveštaji o broju kvarova gde se vidi da neki "ne-premium" proizvođači su godinama najbolji ili pri vrhu.
Ovde samo pričam ceni proizvodnje za auto slične proizvodne cene.
Na cenu utiču i drugi faktori.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

@Inkognito
Ne zn gde si ti te cene gledao,ali ma mobile.de, Alfa 2.4 dizel 2009. sa 40-80.000km,pocinje od 8.500e,a c220 cdi pocinje od 16.000 i nema ni jedna ispod 70.000km...Ima i za 11.000e,ali i c klasa za 20.000e...

@Wickerman,u pravu si,izvinjavam se na uvredi.

E90 sam vozio,159 nisam.

Videcu vcrs ako se nadjem sa Milosem i Markonijem,pa cu reci i moj utisak prostora u Alfi,taman da uporedimo sva 3.

Ja sam poredio 2.4jtd sedan, jer ima podatke na stazi,kao i c220 cdi karavan na istoj... Ako oni nisu konkurenti,onda ne znam sta jeste..Na papiru,Alfa je jaca od tog 220 cdi za 30ks,laksa,nije karavan,a opet losija na stazi... To znaci da oslanjanje i nije bas bolje. Moze da bude i isto,ali bolje nije ocigledno...

Poenta poredjenja c klase dizela i alfe 156 2.5 su realne,jer moj auto ima 191ks i 415nm,sto se u nekoj gradskoj voznji 3. brzinom i te kako oseti. Da su iste tezine,performanse bi bile na strano c klase,ovako je alfa pri manjim brzinama u prednosti,ali na auto putu u brzinama od 100,do 200,nije,tu sam ja u blagoj prednosti.
Takodje,u brojkama do 100,dizel ubija to sto moram da promenim 3 brzine,inace bi bili verovatno tu i pri manjim brzinama...
Ova 156 nije dresina,lepo utegnut auto,ali jednostavno, kada se da gas,nije isto lepljenje kao na dizelu sa 415nm.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

I tako, zamrla tema u iscekivanju sudbonosnog sastanka u 21h :) Zatisje pred buru :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Alien vs Predator. :rofl:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"