Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Rakhil
- Postovi: 8339
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
- Lokacija: Beograd
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ja furam kombinovano svinjsku mast ili maslinovo ulje, al da nije ono sklj od komine. Zejtin ne mogu ocima videti, kao ni margarin i ostale naftne derivate.
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Pojasni za nas sa jeftinijim ulaznicama.Rakhil napisao:al da nije ono sklj od komine.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- nuk
- Postovi: 7607
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Lokacija: Ns
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Misli na naftne derivate koji se nazivaju maslinovim uljima 

- Rakhil
- Postovi: 8339
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
- Lokacija: Beograd
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Sorta maslina koje su krs,valjda. Ta ulja su rafinisana i obradjena i dusa im je izvadjena. Ja furam ona fensi virginhladnocedjenahipster ulja, drasticna razlika u ukusu.
- nuk
- Postovi: 7607
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Lokacija: Ns
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ja ih inace ne volim al' od kada sam probao neko jeftino iz Metro-a ne mogu vise ni u Grckoj da letujem 

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Kada hladnim putem bez zagrevanja i upotrebe hemikalija iscedis ulje iz maslina, onda ta smesa sto ostane, se zove komina. Dodavanjem raznih sranja u to i zagrevanjem, mozes da iscedis jos ulja, koje je daleko losije od "pravog" ulja.
Iskreno ne verujem da kod nas u prodavnici ima da se kupi zaista pravo hladno cedjeno ulje. Sva su na neki nacin tretirana hemijski ili zagrevana, da se dobije vise.
Smuci mi se kada odem u tzv. zdravu hranu i tamo na prvi pogled nadjem gomilu losih i otrovnih stvari, koje su negde zabranjene, a kod se zovu zdrava hrana
Iskreno ne verujem da kod nas u prodavnici ima da se kupi zaista pravo hladno cedjeno ulje. Sva su na neki nacin tretirana hemijski ili zagrevana, da se dobije vise.
Smuci mi se kada odem u tzv. zdravu hranu i tamo na prvi pogled nadjem gomilu losih i otrovnih stvari, koje su negde zabranjene, a kod se zovu zdrava hrana

- nuk
- Postovi: 7607
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Lokacija: Ns
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
E sad, zanimljiva tema.
Neki dan kupim "Danubius" razano brasno a hleb naraste vise od belog, miris i boja nemaju veze sa razanim, brasna iz zdrave hrane su najpribliznija originalu
iako su uglavnom bajata i sumnjivog porekla.
kad sam vec pomenuo, da li neko zna neki mlin koji melje TIP1100?
Neki dan kupim "Danubius" razano brasno a hleb naraste vise od belog, miris i boja nemaju veze sa razanim, brasna iz zdrave hrane su najpribliznija originalu

kad sam vec pomenuo, da li neko zna neki mlin koji melje TIP1100?
Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Kvalitetno maslinovo ulje mogu da jedem tako sto umacem hleb u njega 
Gesendet von meinem GT-I9505

Gesendet von meinem GT-I9505
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Moj deda od 90 godina PIJE litru maslinovog ulja nedeljno! 

- Rakhil
- Postovi: 8339
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
- Lokacija: Beograd
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Moj deda ima 130 godina, pije 2 litre maslinovog ulja DNEVNO, i moze da prebije tvog dedu 

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ja ozbiljan!
Ovih dana dobijate sliku iz njegovog spajza, da vidite zalihe Monini-a!

Ovih dana dobijate sliku iz njegovog spajza, da vidite zalihe Monini-a!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Moj deda od 93 godine ne koristi maslinovo ulje, Uopste.
Jede svinjetinu. I slatko. Pritom, nema nekih izrazenih problema, nema dijabetes, nema srcanih problema, ok bubrege...
A ceo zivot jede svasta, soli, pije.
Dao mu Bog da pozivi barem jos 20 godina...
Jede svinjetinu. I slatko. Pritom, nema nekih izrazenih problema, nema dijabetes, nema srcanih problema, ok bubrege...
A ceo zivot jede svasta, soli, pije.
Dao mu Bog da pozivi barem jos 20 godina...
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
To od komine masline se najcesce koristi za przenje, a ekstra devicansko nema potrebe koristiti za te svrhe, neki kazu i da nije zdravo.
- dragvorl
- Site Admin
- Postovi: 24673
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Lokacija: NS
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
nenad.fil napisao:Moj deda od 93 godine ne koristi maslinovo ulje, Uopste.
Jede svinjetinu. I slatko. Pritom, nema nekih izrazenih problema, nema dijabetes, nema srcanih problema, ok bubrege...
A ceo zivot jede svasta, soli, pije.
Dao mu Bog da pozivi barem jos 20 godina...


Jel se redovno krece?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
nenad.fil napisao:Moj deda od 93 godine ne koristi maslinovo ulje, Uopste.
Jede svinjetinu. I slatko. Pritom, nema nekih izrazenih problema, nema dijabetes, nema srcanih problema, ok bubrege...
A ceo zivot jede svasta, soli, pije.
Dao mu Bog da pozivi barem jos 20 godina...
Moj deda ceo zivot misli na sebe!

Ceo zivot dobra plata, dobra penzija... i eto izdrkavanja sa najskpljim uljem, cedjenim pomorandzama, samo se jede teletina...
