Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Corona virus

Post od Ji 4Tze »

Dramatizuješ Bax a ne razumem zašto, informacije su fala bogu svima dostupne a velika je razlika između "pojavilo 20 novih slučajeva" i onog što može da se sazna, npr
https://www.health.gov.au/news/health-a ... se-numbers

Sydney's northern beaches went into lockdown from 5pm on Saturday after the Avalon cluster grew to 38 on Friday.
The lockdown will last until midnight on Wednesday
NSW Premier Gladys Berejiklian has asked the rest of Sydney to stay home. She also flagged broader restrictions on Sunday, depending on Saturday's final numbers
Victoria has deemed the northern beaches a "red zone" and will force any residents who arrive from the Sydney hotspot to enter lockdown.
SA has banned anyone who visited Avalon Bowlo or the Avalon RSL from entering the state.
Western Australia is pressuring NSW to enforce tougher COVID-19 restrictions
itd itd
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Mozes li mi objasniti, sta je velika razlika izmedju onoga sto sam ja napisao, i onoga sto si ti napisao?

Samo da se razumemo, ti tvrdis da ja dramatizujem, kad kazem pojavilo se 20 novih slucajeva "niotkuda".

Pritom razjasnjavas sa zvanicnim navodima da ih je 38, i da idu u striktni lokalni lock down na nekoliko dana.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Pa? Ni dan danas se ne zna da li je bas Hoti rasirio variolu.

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ali ovaj tvoj drug je siguran 100% kako se siri korona?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Pa da, zato što iz tvog pisanja neko može da zaključi da se to prenosi ... ne znam čime, postojanjem na istoj planeti. Par postova pre toga isto forsiraš tajnovitost zaraze

U tri klika može da se sazna da su zaključili da je u pitanju uvezen slučaj koji se raširio na plaži pa je sad pitanje traganja za putem širenja.
Npr da li je ta žena koja je doletela 1. decembra donela ili je možda posada aviona, pa preneseno na vozača autobusa koji prevozi posadu itd itd itd

"We know the original source is an international source," she said.
"It's an international strain. But obviously we are yet to work out how it got from the international source to the community, whether it was through quarantine or other sources."
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

A za sta si u zivotu siguran 100% :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Beaches_Council

To nije bas "plaza" to je oblast sa 250.000 stanovnika. Povrsine 70% Beograda.

A iz ovog tvog se vidi da nista nisu zakljucili, sem da je internacionalni podtip virusa.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Uz duzno postovanje. Svaka cast kad imas volje i snage da pratis sve sto se desava u svetu i kod nas. Meni deluje opterecujuce i negativno uzbudljivo samo kad vidim sta sve ti znas i citas, istrazivanja, naucnici, brojevi...

Pratim i ja ali u smislu prevencije ili kako da sto pre izadjem jaci iz virusa. inace da sam u tom tripu da po ceo dan istrazujem odavno bih otisao na tavan.
Pokusavam da gledam lepe auto klipove, muzika, mozda neki film pustim.
Jeste veoma lose stanje. Ali ovo kao da je 2 sv rat pa se prati gde je i kad koja bomba pala u svetu. Izludeo bih 1/1.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Malo cu uzmem pauzu od teme, necu vise dodatno opterecivati kolege sa foruma.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Bax napisao:Ali ovaj tvoj drug je siguran 100% kako se siri korona?
Da. Nije pitanje kako nego ko. Hotija sam pomenuo u tom smislu. Dakle, jasno je kako se siri. A ko siri to je pitanje za nadlezne sluzbe.

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Bax napisao: 19 Dec 2020, 12:36 Malo cu uzmem pauzu od teme, necu vise dodatno opterecivati kolege sa foruma.
Slobodno pisi. Meni ne smeta.

Samo ne vidim sta znaci neka informacija da li se u australiji pojavio importovan slucaj ili su otkrili novi soj virusa u zimbabveu. Ubedjen sam da ta preinformisanost (osim ako nije radi struke) negativno utice na psihicko stanje i imunitet. Od vajkada se pozitivna misao ceni kao jedan od faktora zdravlja i ozdravljenja.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Tako je.

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Bax napisao: 19 Dec 2020, 11:30 https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Beaches_Council

To nije bas "plaza" to je oblast sa 250.000 stanovnika. Povrsine 70% Beograda.

A iz ovog tvog se vidi da nista nisu zakljucili, sem da je internacionalni podtip virusa.
Pa zaključili su da je importovan, nisam sve citirao, ima na netu koga zanima, u tri klika,

Ali te priče "nisu bili ni sa kim u kontaktu" a zarazili su se ne_znam_kako su stvarno bespotrebna i na nivou budalaštine. To je ono što pokušavam da naglasim :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ja i dalje imam neki bzvz osećaj u grudima, ko da sam progutao bilijar kuglu, zamaranje je prisutno al ne toliko izraženo... Više me nervira što mi puls jako lako skače... Pratim redovno, smartwatch je sada prava alatka, i jako lako mi puls ode preko 100... Srećom brzo se vrati, al mi je to znak da ću morati još da se čuvam...

I da, imam ukus metala u istima već treći dan, znao sam za to al nisam znao da može da se javi ovako odloženo :)
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Sve identično sam imao i ja. Proći će za 10-15dana.
Zaključana tema