Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Ja bi da zaradim za novi Civic, ne treba mi više. 

Posetite www.garaza.rs !
Ma gde bas za novi civic - izgleda bas cudno, nekako mi je svemirac izgledao cudno i dobro a ovaj izgleda vise cudno 
Sto se tice auta, bas me je danas gazda firme zezao kako vozim mnogo bolji auto od njega (a on je tezak reda desetine miliona a i vise), a ja mu kazem pa kada hoces da placas sto da ne

Sto se tice auta, bas me je danas gazda firme zezao kako vozim mnogo bolji auto od njega (a on je tezak reda desetine miliona a i vise), a ja mu kazem pa kada hoces da placas sto da ne

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Meni je jedan od tih sto je bio u pelenama 90ih srbovao bas u vikend u Njemackoj.ikac2000 napisao: 23 Jul 2018, 16:30 Mi smo u Srb imali i nekretninu koju smo napravili,i odlicne plate koje smo sami obezbedili, resili da sve to napustimo, ali me strasno pogadja elitizam, nacionalna zatucanost kao instrument vladanja kao i ceo sistem vrednosti i tatini sinovi koji su bili u pelenama devedesetih a sada seju srbovanje na kilo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
A za Civic, kada smo menjali dizelasa, bio je jedan bas dobar blizu mene za oko 12.5k eur 2.5 god star, crveni, 1.8, ali se supruzi nije svideo, pa ga nismo dalje razmatrali.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Interesantno je koliko se BMW, pašteta i život u šupi drže do današnjih danadragvorl napisao: 23 Jul 2018, 16:22 Bitno je uzeti BMW ili slicno, nema veze sto se jede pasteta i zivi u supi...ziveti za druge, strasna fora. Bas sam bio za vikend sa nekim nasim ljudima ovde, ima zaista svega.

Ili drugi sličan primerak, neki dalji rodjak, takodje u penziji, ali još uvek radi, radi, radi i samo bi nešto gradio po selu u Bosni (negde oko BL, nemam pojma tačno gde), jedna trospratnica u BL stoji, sad pravi drugu. Deca po Beču, Minhenu i još kojegde (četvoro),ne pada im na pamet da se ikada vraćaju u Bosnu, ali njemu to ne ide u glavu pa ono, bolje da napravi kuću, možda zatreba. A severni pol mu Minhen, južni pol Banja luka, nikada nigde u životu nije otišao da se odmori kako dolikuje, i kad u Bosnu dodje samo nešto zida, kreči, gletuje, drnda, Bože me sačuvaj.
S druge strane , imamo jako veliki broj prijatelja koji su došli 90ih godina i kasnije. Neki se polako spakovali i otišli kako Bog zapoveda, a neki se spakovali navrat-nanos pod kišom metaka/granata i trčali koliko ih noge nose. Svima im je cilj da lepo žive u svakom trenutku, da porodično odu tu i tamo, vide i osete neku lepotu, ne da se u rodnom kraju napucaju ograde sa lavovima/tigrovima ili nekim drugim grabljivicama, a ovde preživljava u 3x3qm. Neki su kupili nekretninu u D ili na Balkanu, neki nisu, neki voze BMWa ili zvezdu na haubi, neki ne (ima ludaka koji voze i Jaguara

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
U Srbiju se dolazi kada penzija u CH ne bude dovoljna za normalan život u CH. Ali zato bude za extra život u SRB (iz materijalnog aspekta).
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja znam gomilu ljudi koji su otisli u zadnjih par godina sto mladjih, a ima i nekih od 50 godina, sa porodicama, koji su imali stalne i "dobre" poslove. Ko nije otisao ozbiljno razmislja. Prazni se dole rapidno, tuga.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- kragujevac
Prazni se, a prazniće se još brže kad se logistika oko odlaska uprosti (iliti drugim rečima kada Srbija jednog dana udje u EU). Tada nas čeka ovo što se sada dešava u HR, da su sela i manja mesta po Slavoniji prazna, da se zatvaraju škole, da privreda ili makar ono što je ostalo od nje ne može da dodje do ikakve radne snage i da na autobuskim stanicama svakih pola sata po jedan bus odlazi putem zapadne Evrope. U principu me zabole za HR, ali takav scenario čeka i Srbiju, a divlje pleme sa juga samo na to čeka (HR nema taj problem, ona će samo da ostane pusta).dragvorl napisao: 24 Jul 2018, 09:06 Ja znam gomilu ljudi koji su otisli u zadnjih par godina sto mladjih, a ima i nekih od 50 godina, sa porodicama, koji su imali stalne i "dobre" poslove. Ko nije otisao ozbiljno razmislja. Prazni se dole rapidno, tuga.
U 2017. je negativan priraštaj u Srbiji bio oko 21000, migracije su odvele još oko 20000 ljudi iz Srbije. To je već 40ak hiljada ljudi manje, plus oni koji su otišli a nisu se odjavili. U 2018. do današnjeg dana je već negativan priraštaj oko 12000 plus oko 11000 odseljenih. http://countrymeters.info/de/Serbia .
Znači trend se nastavlja nesmanjenim intenzitetom, iako smo lider u regionu.
Interesantno je ako se na primer pogledaju podaci za 2017. godinu za Nemačku na istoj ovoj stranici. Procenti su jako slični Srbiji
rodjenih: 678 041, umrlih: 878 852, prirodni priraštaj: -200 811. Deset puta više stanovnika, deset puta više umrlih. Ono što će na zapadu da ih spašava i da im održi penzijski sistem je migraciono povećanje boja stanovnika, u 2017. se u D doselilo 252 030. S druge strane, države kao HR, BG, HU itd. će u jako kratkom roku doživeti slom penzionog sistema, jer će od jednog momenta odnos zaposlenih prema penzionerima pasti ispod 1:1 i neće biti moguće održati ga. Mislim da je BG već sad u tom problemu, sledeća je HR. Onda kreće još veće zaduživanje i tzv. "grčki"scenario. Prodavanje ostrva, prirodnih resursa itd.
Baka Merkel je to na vreme videla i "pustila" jedan veliki talas 2015. sa računicom da će to da ih košta neke novce, ali da će potomci tih koji su 2015. upali na o-ruk, u sledećih xx godina ostati ovde, raditi i plaćati poreze. Kad je 2015. krenuo talas, moje kolege Nemci su se elegantno uspaničili. Kad sam im pričao šta ja mislim o tome, da je to smišljena akcija i da za dve godine o tome više niko neće da priča čudno su me gledali.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Evo ja sam diplomirao u Sloveniji i vratio se nazad. Krenuo da radim u racunovodstvenoj agenciji za manje nego sto sam gore zarađivao kao student ali sa dobrom perspektivom da naučim posao i krenem nešto svoje.
Svi mi kažu da sam lud, ali ja nikad srećniji
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

- kragujevac
Imaš li porodicu/dete/decu?
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Zato za vece gradove u srb nema nikakvih problema.
Samo naviru novi ljudi
sad administrativno podrucje novog sada ima 403.000 st. Sto je svakako apsolutni rekord.
I to sve pored negativnog prirodnog prirastaja i odlaska preko.
Ovde u ns nas vojvodjana ima mozda 30%.
Doslo pola bosne, hercegovine, dalmacije, like, slavonije..
Sad praznimo vojvodjanska sela, gradice i ono malo srba sto je ostalo u republici srpskoj.
Dodika za gradonacelnika za 15 godina

I to sve pored negativnog prirodnog prirastaja i odlaska preko.
Ovde u ns nas vojvodjana ima mozda 30%.
Doslo pola bosne, hercegovine, dalmacije, like, slavonije..
Sad praznimo vojvodjanska sela, gradice i ono malo srba sto je ostalo u republici srpskoj.
Dodika za gradonacelnika za 15 godina

LukaMaletin napisao:Evo ja sam diplomirao u Sloveniji i vratio se nazad. Krenuo da radim u racunovodstvenoj agenciji za manje nego sto sam gore zarađivao kao student ali sa dobrom perspektivom da naučim posao i krenem nešto svoje.
Nemas ti pojma, sad ce ti ekipa objasniti koliko gresis, koliko ti je lose i koliko nemas perspektive.
Ovu temu treba preimenovati u “Patetika”.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Slusaj one sto su otisli i nikad se nisu vratili, a pricaju ti o perspektivi.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
kragujevac napisao: 24 Jul 2018, 07:04 Vremenom se na Balkanu napraviše kuće sa lavovima, a takvim načinom zaradjivanja i netrošenja para ni na šta što nije obavezno se zaradiše ozbiljne sume, pa se pokupovaše i stanovi na zapadu.
Ovo je još i super scenario. Dok sam živeo u Fr, možda 15-ak % naših je imalo svoju nekretninu, a svi su se doselili 60-ih i 70-ih. Svi i dalje podstanari, ali sa ozbiljnim nekretninama u Srbiji. Njihova deca su nešto pametnija, pa se na vreme kuće. Iako ne sva...