mislim da preko bugarske NE ni ako daju benzin za dzabeGeza napisao:Možda je vreme da krenete sa planiranjem puta preko Bugarske.
Grčka
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Grčka
U našem slučaju bi put bio duži 45km, što i nije neka ekstremna problematika. Obzirom kako je auto put kroz Mekedoniju više nego odvratan, neće mi teško pasti i ako budemo išli ovuda. Onima koji putuju sa srpskim tablicama je dobrano svejedno, pošto tih par kilometara više sigurno ne koštaju kao "zeleni" karton, koji se samo u Srbiji naplaćuje. Naravno, bilo bi bolje da se kod makedonaca ne desi ništa što bi ovakvu rutu činilo obaveznom, ali znajući ko im pravi probleme, ne bi me čudilo i da dobro zakuvaju situaciju.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- kragujevac
Jedino ako su makedonci sredjivali svoj autoput od septembra 2016. do sada, ono što sam ja video/osetio krajem avgusta 2016. je blagi užas. Sav je u talasima, kolotrazima, ima rupa da ti se smuči. Mislo sam da je naš auto put najgori, ali kad se iz Makedonije udje u Srbiju to je divota Božja od kvalitetnog auto puta. Ja sam kroz celu Makedoniju dobrovoljno vozio 100km/h, da se ne bi ispovraćali i istresli kao džakovi krompira.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kakva je granica Bugarska/Grčka? Da li je otvorena ili ima kontrole? Gužve? A kakva je naša granica sa Bugarskom? Gro Turaka kod Niša skreće prema Bugarskoj, da li mi za Grčki idemo istim putem i na isti prelaz sa njima?
+1kragujevac napisao:Jedino ako su makedonci sredjivali svoj autoput od septembra 2016. do sada, ono što sam ja video/osetio krajem avgusta 2016. je blagi užas. Sav je u talasima, kolotrazima, ima rupa da ti se smuči. Mislo sam da je naš auto put najgori, ali kad se iz Makedonije udje u Srbiju to je divota Božja od kvalitetnog auto puta. Ja sam kroz celu Makedoniju dobrovoljno vozio 100km/h, da se ne bi ispovraćali i istresli kao džakovi krompira.
Ima kontrole, ali je bila na nivou da pokazes LK samo za EU pa je islo brzo. Sada ne znam da li su promenili nesto.grujicd napisao:Kakva je granica Bugarska/Grčka? Da li je otvorena ili ima kontrole? Gužve? A kakva je naša granica sa Bugarskom? Gro Turaka kod Niša skreće prema Bugarskoj, da li mi za Grčki idemo istim putem i na isti prelaz sa njima?
BG SRB ume da bude malo zakrcena turcima, posebno u avgustu.
- kragujevac
Postupak kontrole izmedju BG i GR je dosta "labav", jedini je problem što prelaz (Kulata) nije nešto frekventan tako da i su i oni koji rade na njemu malo više u fazonu "dig se ćebe da ja legnem", tj. nisu naviknuti na gužve i nemaju infrastrukturu za navalu. Prelaz je otprilike sličan prelazu Bački Breg prema HU.
Zbog toga je, ukoliko se u Makedoniji zakuva, dosta verovatno da će se tu praviti gužve, jer će to biti najbliži prelaz za sve one koji putuju u GR a hoće/moraju da zaobidju MK.
Po mom nekom ličnom mišljenju, ko god može tako da organizuje, najbolje je poći na more u utorak/sredu. Mi tako radimo godinama i nikad nigde nismo čekali.
Zbog toga je, ukoliko se u Makedoniji zakuva, dosta verovatno da će se tu praviti gužve, jer će to biti najbliži prelaz za sve one koji putuju u GR a hoće/moraju da zaobidju MK.
Po mom nekom ličnom mišljenju, ko god može tako da organizuje, najbolje je poći na more u utorak/sredu. Mi tako radimo godinama i nikad nigde nismo čekali.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Nas su odvojili ladno sa strane i čekali smo dokumenta jedno 15-20 min ali se ne sećam tačno na kojoj SRB-BUG ili BUG-GR.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Boringly average, but also perfect for school run mums
Prelaz Gradina srb-bg je vrlo često zakrčen, naročito kad turci navale.
Prelaz bg-gr je baš mali, napravi se kolona, ima neka lakat krivina, par stotina metara pre prelaza, gde kamioni kad skreću zatvore i drugu traku. Ja sam čekao 40 minuta proveru dokumenata, dovodili neke šefove u kućicu, zagledali, na kraju me pustili bez ijedne reči, doduše - Mazda je bila 5 dana stara. Put kroz bg odličan, put u Grčkoj posle granice sa Bg je prilično loš. Ja sam išao do Kavale, u povratku zbog nekog arheološkog nalazišta Filipi išli uskim putem preko planine. Nije loše da se vidi http://www.gtp.gr/TDirectoryDetails.asp?ID=15336
Prelaz bg-gr je baš mali, napravi se kolona, ima neka lakat krivina, par stotina metara pre prelaza, gde kamioni kad skreću zatvore i drugu traku. Ja sam čekao 40 minuta proveru dokumenata, dovodili neke šefove u kućicu, zagledali, na kraju me pustili bez ijedne reči, doduše - Mazda je bila 5 dana stara. Put kroz bg odličan, put u Grčkoj posle granice sa Bg je prilično loš. Ja sam išao do Kavale, u povratku zbog nekog arheološkog nalazišta Filipi išli uskim putem preko planine. Nije loše da se vidi http://www.gtp.gr/TDirectoryDetails.asp?ID=15336
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Mr.Rotor napisao:+1kragujevac napisao:Jedino ako su makedonci sredjivali svoj autoput od septembra 2016. do sada, ono što sam ja video/osetio krajem avgusta 2016. je blagi užas. Sav je u talasima, kolotrazima, ima rupa da ti se smuči. Mislo sam da je naš auto put najgori, ali kad se iz Makedonije udje u Srbiju to je divota Božja od kvalitetnog auto puta. Ja sam kroz celu Makedoniju dobrovoljno vozio 100km/h, da se ne bi ispovraćali i istresli kao džakovi krompira.

Mene uhvati tuga kad idem kroz makedoniju, tako je sve zapusteno, siromasno, bog rekao laku noc.
Auto put bas los, okolo sve korov, rastinje zahvatilo pola leve trake.. Nije dzabe ona narodna "sto juznije to tuznije"..