Dobro veče
Re: Dobro veče
Tada nije bilo skoro ničega kod nas, sećam se da su drug i njegov brat švercovali sve živo da bi nešto zaradili (od goriva i cigareta iz Rumunije, do sijalica iz Ukrajine).
U jednoj od tih tura su provalili opremu za akvarijume iz Turske, zatim i hranu za ribice, pa onda i za ostale ljubimce. Kasnije su se povezali sa ozbiljnim dobavljačima i proizvođačima, radili regularan uvoz, krenuli da stižu kontejneri robe. Sada već imaju ozbiljan biznis 20+ godina.
U jednoj od tih tura su provalili opremu za akvarijume iz Turske, zatim i hranu za ribice, pa onda i za ostale ljubimce. Kasnije su se povezali sa ozbiljnim dobavljačima i proizvođačima, radili regularan uvoz, krenuli da stižu kontejneri robe. Sada već imaju ozbiljan biznis 20+ godina.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
U CH isto. Već me zaustavljali. Obećao sam da ću skinuti sve čim stignem kući. Tako je i bilomeidling napisao: 24 Dec 2018, 15:03 U AT bi odmah popio kaznu ako ima više od 2 nalepljene vinjete.U Slovačkoj je obavezno ukloniti staru a mislim da isto zahtevaju u Sloveniji
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Da, bilo je more neiskorišćenih ideja i praznina u ponudi u svemu na tržištu. Bilo je i keša ko je držao slamarici, ali bilo je i pokradene ušteđevine i piramidalnih pljački...nešto što nekako olako zaboravljamo danas, a to su majke svih pljački u skorašnjoj istoriji još od konfiskacije posle dolaska komunista.DukeNS napisao: 24 Dec 2018, 17:39starac vujadin napisao: 24 Dec 2018, 13:35 U to vreme su mnogi ostali bez posla, teško se išlo preko i preostajalo je da se nešto učini ovde. Neko je dilovao devize, neko je vukao kanistere sa benzinom, ali neko je kretao i sa normalnim poslom, trgovinom, uslugama, proizvodnjom koliko su okolnosti dozvoljavale. U svakom slučaju mnogo bolje nego naricati nad zlehudom sudbinom.
Recimo 1993. je osnovan Mass Company, a to je priznata firma koju ljubitelji automobila prepoznaju po dobrom u Srbiji, npr...itd. Nije toga bilo puno, ali deluje mi da je tada bilo više inicijative da se s nečim krene nego danas.
Mislim da je bilo vise ideja koje nisu iscrpljene, a glavna stvar je to sto je mnogo veci broj ljudi imao ustedjevinu sa kojom su mogli zapoceti posao. Do danas je sva slamarica odavno potrosena...
U SLO još niko nije dobio kaznu zbog toga, a ima jih koji jih skupljaju, dosta njih dolazi iz Bosne ( i ne nisam nacionalista, ni izdaleka, ali mi je zanimljivo to ).meidling napisao: 24 Dec 2018, 15:03 U AT bi odmah popio kaznu ako ima više od 2 nalepljene vinjete.U Slovačkoj je obavezno ukloniti staru a mislim da isto zahtevaju u Sloveniji
Slovaci i nemaju vinjetu za nalepiti nego elektronsku, kao Madžari. ( mislim da sad več 2 godine ili malo manje )
Samo jedan dan? Pa ti si majstorkragujevac napisao: 24 Dec 2018, 16:01Al´ zato kad slovenacku zalepim sa onim njihovim radioaktivno-atomskim lepkom, treba mi posle dan od odmora da je sagrebem sa vetrobranskog stakla.ikac2000 napisao: 24 Dec 2018, 15:36 Zato su nove elektronske u AT super. Kada putujemo nigde nista ne lepimo, ni AT ni HU.![]()

- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Meni stoji lepak od austrijske jos uvek na soferci. 
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Pre nego sto ih zalepite nekoliko puta ih tako odlepljene prislonite na dzemper ili neku drugu odecu i nemojte ih sivonjski lepiti na soferku. Ja pritisnem tek toliko da stoji...
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Mudro zboris
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ili kupite medicinski benzin i sa njime skinite ostatak lepka.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ma može i Mer-om. Ja skidao stalno
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Potera večeras

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ja sam zadnji put skidao sa ovim. Palo mi na pamet da imamo na odeljenju taj sprej za skidanje ostataka flastera i kojekakvih nalepnica sa monitora, perfuzora itd. Skida prilicno dobro, ali sprej ima miris pomorandze pa ono, nije baš za podvriskivanje od sreće. Ali Bože moj, ne može baš sve uvek da bude potaman.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac