Ja ni posle skoro 20 godina nisam siguran da li sam dobru odluku napravio. Jedno je sigurno - mnogo je udobniji zivot nego u Srbiji, sa mnogoooo mana i prednosti . Mi koji smo dosli uvek cemo biti stranci, cak i u ocima nase dece . Sto u NL nije ni najmanje strasno, samo je po nekada frustrirajuce
I treba da idu ljudi. Da je srece da ih ide po 100k godisnje, pa da se sabanija na vlasti malo zamisli kada propise minimalac na 180e, a gazde ne budu mogli da nadju nekoga da im radi za dzeparac.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
grujicd napisao: 24 Jul 2018, 16:09
Bojim se da bi se tad još lakše vladalo. A životarilo bi se od onoga što pošalju deca koja su otišla.
Poenta je da mora neko i da radi da bi oni krali i da bi gazde robovale.
Kada nema nekoga da radi za 20-35k dinara, morace da pozove onog koji hoce da radi za 50 i 60k.
Sustina je da nas je previse u Srbiji bez posla, a onda se time odrzava robovlasnistvo, jer uvek ima robova kojima treba plata.
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ja vec po pekarama i fast foodovima vidim da mesecima stoje natpisi da traze radnike...
Do neke mere mora biti efikasno, pre no sto postane negativno.
Drugacije ovde ne vredi, kao monargija smo, nebitni smo totalno, budze su u fazonu cuti i radi.
Jos uvek je dosta neinformisanih ljudi, ali je ta dostupnost svega kod nas tek pocela, tek ce to da se omasovi, pa da vidis kada gazda servisa ne bude mogao da nadje nikoga da mu radi za 35k, jer su svi strucni i sposobni zapalili da rade za 1500-2000e, kako ce plate skociti na 50,60k, a gazda pristati da barem vozi C klasu umesto S klase, jer je i to bolje, nego da mora i on da umire 10 sati dnevno za Mazdu 3.
Ne razumem zasto diskutujete priotitete ljudi. Ja savrseno razumem nekoga ko zeli da ulaze samo u auto, sam to nikada ne bi uradio, ali svaki covek ima pravo da sam sebi odredjuje priotitete, i lepo je dok to mozes. Tuzno je kada te drustvo / drugi primoravaju da se ponasas po bilo kakvom sablonu... Sam zivot se pobrine za ocenjivanje prioriteta...
Xepoj87 napisao: 24 Jul 2018, 15:55
I treba da idu ljudi. Da je srece da ih ide po 100k godisnje, pa da se sabanija na vlasti malo zamisli kada propise minimalac na 180e, a gazde ne budu mogli da nadju nekoga da im radi za dzeparac.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
I nastavice se egzodus, samo sto ce se ta rupa popuniti migrantima, a ne tako sto ce se povecavati plate...