Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Meni ta priča sa Mercedesom mnogo liči na priču sa Puntom.
U početku samo sklapanje i prodaja na teritoriji Srbije pa malo po malo sad imamo fabriku FAS proizvodnju Fiat 500L doduše nije to još ni blizu od naše proizvodnje jer ima mnogo delova koji se uvoze itd itd.
Ako je to jedini način da se privuku strane investicije ko god da ih sprovodi ja se slažem, imamo mi puno nezaposlenog naroda koji jedva krpi kraj sa krajem.
U početku samo sklapanje i prodaja na teritoriji Srbije pa malo po malo sad imamo fabriku FAS proizvodnju Fiat 500L doduše nije to još ni blizu od naše proizvodnje jer ima mnogo delova koji se uvoze itd itd.
Ako je to jedini način da se privuku strane investicije ko god da ih sprovodi ja se slažem, imamo mi puno nezaposlenog naroda koji jedva krpi kraj sa krajem.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
U vezi Fiata se od starta pričalo da će nići nova fabrika u kojoj će se proizvoditi novi model.
Mercedes samo želi da iskoristi tender grada za nabavku autobusa.
Mercedes samo želi da iskoristi tender grada za nabavku autobusa.

Poslednja izmena od Velja u 12 Mar 2014, 20:35, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
O GSP na odg. temi viewtopic.php?f=36&t=1353&hilit=javni&start=135#p274041

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Predavala mi je na fakultetu. Sto se mene tice korektna skroz, iako ne zelim da ulazim u dublju analizu, gradiva, asistenata, itd. Pricali smo sa Lakijem na temu njenih predavanja pre, pa ako je voljan neka elaborira. U svakom slucaju mislim da ima dosta kadrova na tom faksu koji mnogo vise zasluzuju da lete, mada ne znam u potpunosti detalje ovog slucaja.

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Tako je - ne moze sa strane da se zna tacno sta se tu desava.
Ali da na FTN-u ima previse sujete je cinjenica.
Ali da na FTN-u ima previse sujete je cinjenica.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Na zalost ja samo sto znam mi je vec ogavno. Jedan je ufurao svoje dve cerke na neke pozicije na faksu, jednoj je napravljen poseban predmet da se igra,da ne idemo dalje. Rodjaci, prijatelji kumovi, burazeri, kao uostalom sto se radi u celoj drzavi. Kazem, mozda je i Kovacicka imala putera na glavi, ali znam mnoge kojima se vec skroz otopio pa su i dalje tamo.

Velja napisao:http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/449624 ... ckih-nauka
Iako ne znam konretno sta se ovde desilo, ni najmanje nisam iznenadjen poznavajuci je...
Izuzetno uobrzena, arogantna i prepotentna osoba. Ima ozbiljnih problema da komunicira i saradjuje sa drugima. Jasno, fina je ona dok je sve po njenom, al cim nesto nije ona krene kako je ona najbolja, najpametnija, najmladji doktor nauka i sl... Kako je fakultet ipak kolektiv onda ovakve karakteristike nikako nisu dobrodosle. Tako kako se ponasa moze lepo da predaje u sumi ili nekoj nedodjiji gde nece druge nervirati svojim stavom.
Obrtite samo paznju na njen intervju, ona je najpametnija, najsposobnija, svi ostali su debili, losiji daleko od nje... ma nije nego... Pa sta mislite da profesore na FTN dovlace sa ulice? Da su svi zaposleni po politickom opredelenju? Da tamo jos uvek ima previse muljanja ima, ali da to ima bilo kakve veze sa njom i time sto joj nije produzen ugovor nema...
Insistira da predaje i na nekim engleskim fakultetima, sta to treba da znaci? Da je ona dobra samo zato sto drzi predavanja u engleskoj? Da li je nekom palo na pamet da su ta dva fakulteta daleko losija od FTNa (koji je BTW veoma pristojan fakultet)? Da li je sada i drzanje predavanja na Madagaskaru postalo cenjenije od drzanja predavanja u Srbiji? Objavljenih gomila radova, moz misliti, bolje da pomene koliki joj je indeks citiranosti, to je mnogo vaznije a tu nije bas tako sjajna... Jako je lako stancovati radove, tipa varijacije na temu, samo ko ima zelje i volje za tim. Citiranost tih radova mnogo vise znaci.
Najveci problem u ovom clanku opet vidim u tome kako je napisan i odobren. Iz aviona se vidi koliko je neobjektivan, pristrasan i nepotpun. Jasno je da sve sto je navedeno u clanku dolazi iskljucivo od nje (hvalte me usta), nisu se ni potrudili da saznaju zasto joj nije produzena saradnja i da bar kontaktiraju drugu stranu i cuju drugu stranu medalje, verujem da bi imali sta da cuju... Onda je jos tuznije procitati kometare gde ljudi koji ocigledno na osnuvu clanka ne mogu da znaju ni 1% pravih cinjenica odmah osudjuju, napadaju drzavu, FTN i sl a nemaju realno pojma o cemu pricaju, bitno da se pljuje... Kakv pretenciozan naslov, Svetski poznata naucnica... jeste.
Igrom slucaja upoznao sam gomilu zaista "svetski poznatih" naucnika, ali ni jedan se nije ponasao ni priblizno uobrazeno kako ona...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Definitivno valja i drugu stranu poslusati, novinarstvo je odavno u wc solji.

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
U sklopu celokuopne regresije naše civilizacije imamo i jednostrano i subjektivno opisivanje i predstavljanje događaje i masovno potpaljivanje atmosfere linča. Tako je bilo i sa maltretiranjem porodice Ognjanović, tako se maltretiraju i sudovi ako neko proceni da su odmerene male kazne, itd, itd...tako imamo i ovde. Civilizacijski su mediji na nivou sudije Roj Bina. Ne bi me čudilo da uskoro krenu javna kamenovanja i vešanja onih koji se ne dopadaju kreatorima javnosti.
Tako nekako, ima takvih primera koliko hoces u medijima u zadnje vreme...
Slicno je bilo skoro i sa najavom reforme penzionog sistema. Sve novine preko cele naslovnice objavile: "Hoce da svi imamo samo 100e penzije!!!" I zakon je zavrsio karijeru pre nego sto je bilo ko i pogledao o cemu se zapravo radi...
Mediji su mocniji nego ikada, a sve gori.
Takodje je moguce naruciti clanak po zelji od novinara, 300-400e. Mislim da je to i ovde bio slucaj zapravo... zato clanak i jeste diktat a ne istrazivanje.
Slicno je bilo skoro i sa najavom reforme penzionog sistema. Sve novine preko cele naslovnice objavile: "Hoce da svi imamo samo 100e penzije!!!" I zakon je zavrsio karijeru pre nego sto je bilo ko i pogledao o cemu se zapravo radi...
Mediji su mocniji nego ikada, a sve gori.
Takodje je moguce naruciti clanak po zelji od novinara, 300-400e. Mislim da je to i ovde bio slucaj zapravo... zato clanak i jeste diktat a ne istrazivanje.
Precenjuješ tarifu. Tekstovi se pišu i za 100 evra...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...