Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Ti pričaš o vizi ili o elektronskoj autorizaciji za EU državljane? Ako je ovo drugo, to i nije viza nego čista formalnost.
Inače, skoro sam saznao da za Australiju svima (osim NZ) treba viza. Za EU državljane je kao jednostavnija procedura i obavlja se preko neta ali recimo ove iz istočne EU odbijaju u velikom procentu pa su ih zato Bugarska, Poljska i još neke zemlje prijavile evropskoj komisiji. Ako se ta procedura ne olakša, preti im skidanje sa bele šengen liste.
Inače, skoro sam saznao da za Australiju svima (osim NZ) treba viza. Za EU državljane je kao jednostavnija procedura i obavlja se preko neta ali recimo ove iz istočne EU odbijaju u velikom procentu pa su ih zato Bugarska, Poljska i još neke zemlje prijavile evropskoj komisiji. Ako se ta procedura ne olakša, preti im skidanje sa bele šengen liste.
Ne treba ti nista od toga...srdjanyo napisao:Dobiješ vizu,ali ti ne garantuju da ćeš ući u USA.Zanimljivo.I zaista je to neprijatno kada te na tamo njihovom aerodromu gledaju kao teroristu,naravno,dok ih ti ne ubediš u suprotno.
Zanima me,da li su potrebni papiri i garantno pismo,kopije pasoša i dokaza da su USA residenti,zatim da su u radnom odnosu,prosek njihove plate i kvadratura njihovog stana?
Procedura je iznenadjujuce jednostavna, osoblje iznenadjujuce prijatno kako na izdavanju viza tako i na ulasku u USA a viza se dobija na 10god...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mozda neko ko nije dobio je malo nagojio, pa ispada da je bauk. Ko nema uslove u sustini ne vidim ni zasto bi aplicirao za vizu, treba malo ozbiljnija suma ako se turisticki zadrzava tamo. Ja znam dvoje ljudi koji su isli sa HU pasosem i prijavom na ESTA preko neta u USA, nikakav problem. Kad sam prvi put isao otvarali su mi kofer kao i drugaru koji je imao isto nas pasos, drugi put nisam imao nikakav problem na granici nego sam kofer dobio na adresu jer su mi otvarali.
Sad vidim visa refusal rate nam iz 2008. sa 11,7% skocio na 16% prosle god.

Sad vidim visa refusal rate nam iz 2008. sa 11,7% skocio na 16% prosle god.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Što je veza sa zemljom iz koje dolaziš slabija (nemaš posao, nekretnine, mala plata itd.) to su potrebne jače garancije iz USA a provera je detaljnija... ništa čudno.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Slično sam prošao u Beču ma aerodromu,a zatim i u Torontu.
U Beču sam izdvojen iz kolone za ukrcavanje na "connection flight".Legitimisali me,pitali gde idem i kod koga,koliko para nosim...Na kraju su pozvali tetku i teču da bi proverili moju priču.Neprijatnost velika,osećaj kao u domaćim partizanskim filmovima kad odabiraju Nemci naše za odstrel.
U Torontu,odmah po izlasku sa terminala,upućen sam na "imigracioni šalter".Ja i cela beloruska juniorska hokejaška reprezentacija.Tamo nas je ljubazna kanađanka induskog porekla ispitivala i na kraju lupila ulaznu vizu na 6 meseci.Prilikom dobijanja prtljaga,još jedna neprijatnost.Trkeljisanje od strane službenika i pitanja kao u Beču.
Uglavnom,malo manje su bili neprijatni.
A procedura dobijanje kanadske vize daleko je bila teža nego dobijanje USA vize,skoro uvek.To sam saznao u ambasadi.Uverenja,potvrde o STALNOM zaposlenju,6mesečni izveštaj o primanjima iz banke,sve to,prevedeno na engleski,zatim tetkin i tečin uvid u finansije,garantno pismo,potvrda da su kanadski državljani,da me pozivaju da tamo turistički dolazim,imovinske karte,dosijei...Uplata takse u Komercijalnoj banci...
Na kraju me je ispitao psiholog,kome sam morao da predočim pola života i to kako su mi roditelji bolesni,kako imam kredit i vezu od 7 godina da bi skontala da imam razloga da se vratim.
Na kraju sam dobio vizu,sve je koštalo ukupno oko 600 €.
+ povratna karta 800 i 1000 džeparca.
I stvarno se uvođenje dirktnih letova za SAD/CAN isplati uz ovo maltretiranje,po ambasadama?
U Beču sam izdvojen iz kolone za ukrcavanje na "connection flight".Legitimisali me,pitali gde idem i kod koga,koliko para nosim...Na kraju su pozvali tetku i teču da bi proverili moju priču.Neprijatnost velika,osećaj kao u domaćim partizanskim filmovima kad odabiraju Nemci naše za odstrel.

U Torontu,odmah po izlasku sa terminala,upućen sam na "imigracioni šalter".Ja i cela beloruska juniorska hokejaška reprezentacija.Tamo nas je ljubazna kanađanka induskog porekla ispitivala i na kraju lupila ulaznu vizu na 6 meseci.Prilikom dobijanja prtljaga,još jedna neprijatnost.Trkeljisanje od strane službenika i pitanja kao u Beču.
Uglavnom,malo manje su bili neprijatni.
A procedura dobijanje kanadske vize daleko je bila teža nego dobijanje USA vize,skoro uvek.To sam saznao u ambasadi.Uverenja,potvrde o STALNOM zaposlenju,6mesečni izveštaj o primanjima iz banke,sve to,prevedeno na engleski,zatim tetkin i tečin uvid u finansije,garantno pismo,potvrda da su kanadski državljani,da me pozivaju da tamo turistički dolazim,imovinske karte,dosijei...Uplata takse u Komercijalnoj banci...
Na kraju me je ispitao psiholog,kome sam morao da predočim pola života i to kako su mi roditelji bolesni,kako imam kredit i vezu od 7 godina da bi skontala da imam razloga da se vratim.
Na kraju sam dobio vizu,sve je koštalo ukupno oko 600 €.
+ povratna karta 800 i 1000 džeparca.
I stvarno se uvođenje dirktnih letova za SAD/CAN isplati uz ovo maltretiranje,po ambasadama?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kakve veze imaju letovi sa tim sto si ti imao neprijatnosti? Ima i gomila dijaspore koja ce leteti sa stranim pasosima zbog posete. Ja sam leteo poljskim LOT-om u USA a Poljska isto nema bezvizni rezim sa USA, i sad ne treba da lete tamo?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
A vrhunac je ako se na prethodno navedeno, uzme u obzir činjenica da Kanada svake godine primi do 250.000 imigranata, od kojih većinu čine neobrazovani ljudi - totalno mizernog ekonomskog stanja iz severno Afričkog i Indo-Kineskog regiona. Većina njih je muslimanske veroispovesti (ovo navodim kao činjenicu u kontekstu socio-religijskog profila tih ljudi i zemlje u koju odlaze a ne u kontekstu poistovećivanja sa terorizmom), bez znanja engleskog, bez poznavanja "zapadne kulturne baštine" (tj. odrasli su u totalno drugačijem versko-kulturnom miljeu). Faktički o tim ljudima sama Kanadska država veoma malo toga zna a opet ih prima šakom i kapom (faktički im plaća da dođu u Kanadu) ... i u isto vreme postupa TOTALNO drugačije sa imigrantima poreklom iz Evrope: njih dere svim mogućim proverama (porodičnim, socijalnim, zdravstvenim, psihološkim, obrazovnim pa čak i ekonomskim). Za posledicu imate sledeću stvar: kako se ovi došljaci u Kanadi pojave u nekom od kvartova (napr. Toronta), tako krene osipanje (bežanje) lokalnog stanovništva, jer sa došljacima stižu i kriminal, prljavština, nedostatak "zapadne" kulture itd. Posle recimo 2 god. u tom kvartu žive isključivo ti došljaci. Imam brata od tetke u Kanadi, pa pričam iz prve ruke (čovek se je samo zbog ovog problema 2x selio, drugu vrstu seljenja ne računam). U ostalom i sam sam podneo 1989/90 zahtev za useljenje u Kanadu i bio odbijen (jer nemam fakultetsku diplomu).
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Na radost naše dijaspore koja inače dolazi svakih 5 godina preko bare.Čast izuzecima.
Upoznao sam dosta ljudi koji tamo žive i kojima je npr. 20$ kao kuća.U principu i treba da tako.
Evo,neću više off majke mi.

Upoznao sam dosta ljudi koji tamo žive i kojima je npr. 20$ kao kuća.U principu i treba da tako.
Evo,neću više off majke mi.

Poslednja izmena od srdjanyo u 31 Maj 2015, 13:03, izmenjeno 1 put ukupno.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Lepo 

Malo je dramatike dao UWA objektiv, ali ne moze da se vidi koliko sam blizu avionu ispred mene.
Imao sam neke ideje kako nesto fotkati u prilazu po mraku, ali ce da saceka Dubai ili tako neko glamur osvetljeno mesto. Njihove piste su kao novogodisnja jelka.
Zaebo me i Amsterdam sinoc - nece sunce da zadje, ko za inat.
Imao sam neke ideje kako nesto fotkati u prilazu po mraku, ali ce da saceka Dubai ili tako neko glamur osvetljeno mesto. Njihove piste su kao novogodisnja jelka.
Zaebo me i Amsterdam sinoc - nece sunce da zadje, ko za inat.
Fala za slike šefe. Lepo svetlo, ko što Bajker reče.
Tapatalk
Tapatalk
Hocu da uradim neke u kokpitu sa ovim od 12mm.
Nasao sam adekvatno mesto i relativno pouzdan nosac. Okidacu daljincem.
Fotka treba da bude u mraku.
E, sada posto mi treba sve ostro i ona svetla koja su blizu (30tak cm) i instrument table koja ce biti najdalje (2m), trebao bih da privrnem blendu.
Ako privrnem blendu, ko zna koliko ce da eksponira, a avijon drma cak i kada je smooth.
Da dizem ISO preko 640 nekako sam iskustveno dosao da ne vredi. Ima previse suma.
Video sam par do jajcanih fotki na airliners.net kakve bih zeleo da uradim. Ne mogu sada da ih nadjem. Jasno mi je odakle su okidali, bio je UWA, ali su fotke nevidjeno ostre (normalno, ne u uglovima) i bez suma.
Ugradjeni su nam EFB (electronic flight book) u kokpit i sve izgleda prilicno atraktivno.
Ako pronadjem nesto sa airliners.net, postovacu....
Nasao sam adekvatno mesto i relativno pouzdan nosac. Okidacu daljincem.
Fotka treba da bude u mraku.
E, sada posto mi treba sve ostro i ona svetla koja su blizu (30tak cm) i instrument table koja ce biti najdalje (2m), trebao bih da privrnem blendu.
Ako privrnem blendu, ko zna koliko ce da eksponira, a avijon drma cak i kada je smooth.
Da dizem ISO preko 640 nekako sam iskustveno dosao da ne vredi. Ima previse suma.
Video sam par do jajcanih fotki na airliners.net kakve bih zeleo da uradim. Ne mogu sada da ih nadjem. Jasno mi je odakle su okidali, bio je UWA, ali su fotke nevidjeno ostre (normalno, ne u uglovima) i bez suma.
Ugradjeni su nam EFB (electronic flight book) u kokpit i sve izgleda prilicno atraktivno.
Ako pronadjem nesto sa airliners.net, postovacu....
Očigledno su vezali nekim čudom za kokpit da ne mrda, mada mi je neverovatno.
Možda je slikano kompaktom, oni imaju dubok DoF i sa otvorenom bendom? Imao si i sam moćan kompakt, znaš koliko su dobri na niskom ISO.
Tapatalk
Možda je slikano kompaktom, oni imaju dubok DoF i sa otvorenom bendom? Imao si i sam moćan kompakt, znaš koliko su dobri na niskom ISO.
Tapatalk