Gde je to Lazanski nazvao pilota teroristom?
Radi se o tome da svetske sile prave atmosferu na svim nivoima da se sa njima ne treba kačiti. Nije tu pitanje pravednosti, nego jednostavno - sile. Sila znači da možeš da radiš šta ti se hoće i prolaziš bez posledica. Znam jednu takvu silu, koja to radi već duže vreme, a na žalost kako vreme prolazi, ni u jednom slučaju nije bila na strani pravde.
Takođe, Lazanski je poprilično zapadno vojno orijentisan, ali bez obzira, blago ostrašćeno je napisao tekst u kome može lako da bude dosta istine. Turska vs Rusija, budimo realni -->

. Iz tog razloga mi je potpuno nejasno što je kog đavola oboren avion. Prema poslednjim vestima, čini se da državni vrh nije bio upoznat - da li je istina, ili su odmah posle NATO i oni počeli da peru ruke od događa i da ublaže poprilično užasnu stvar koja se desila. Šta ako su ih Rusi u stvari navukli? Šta ako je jedan pilot samo bio pilot, a drugi je još u sedištu bio mrtav? Maštovit sam, ali danas se kroz medije režira i kroji javna sudbina sveta, a tajna nekako uvek uspeva da ostane tabu. Sasvim je realno da su ih Rusi navukli i na onu bolnicu koju su skrljali greškom. Nije tu bilo nikakve greške, nego je pogrešan intelidžens dospeo u prave ruke - sa namerom.
Nemam jasan stav u moru mogućnosti i nedostatka stvarnih informacija, jer u svetlu manipulacija i režiranja svega i svačega, šta ako je Su-24 namerno leteo bez pratnje i provocirao da bude oboren od strane Turske (naravno, ne sa idejom da piloti ne prežive), kako bi ruska vojska imala opravdanje da dovuče sad sve i svja uz granicu sa NATO? Ameri su hteli Rusima da dođu na granice sa Ukrajinom, nisu uspeli, a sad kad se okrenuo momentum, postaviće se raketni štit uz samu granicu sa Turskom. Kad je poslednji put Ukrajina uopšte bila na vestima, jer postoji uopšte i dalje?
Šta ako zauzmu naftna polja i put nafte islamske države ka Turskoj, jer se na kraju izgleda sve nekako svede na to? Ne moraju ništa da crpe, nego samo da zatvore sve slavine u tom delu sveta, čime će cena barela da skoči, prema tome, i mnogo više rublji od prodaje ruske nafte, mnooooogo više. Usputni benefit, umesto američke rakete da su postavljene uz Rusiju, eto ih pored Turske (zasad). Kako se preokrenulo sve. Takođe, mislim da se ni dobrom delu turskog naroda neće dopasti ovaj događaj, zvanična verzija - oboren ruski avion koji je bio u misiji bombardovanja terorista.
Ništa novo, jednostavno koriste sva sredstva koja jedna druga sila već godinama koristi.
Meni se takav svet uopšte ne sviđa, ali ako već mora da se bira između polarizovanog i unilateralnog sveta, biram manje zlo - polarizovan. Kakav god, nekakav balans treba da postoji, sve ostalo je protivprirodno.
ŠBBKBB tok misli, zato je malo konfuzno sve napisano. Svaki scenario je moguć, od toga da je na vestima stvarno sve tačno tako kako jeste (u šta najmanje verujem), do toga da je sve jedna ogromna teorija zavere, rang Matrixa, čemu sam bliži.