Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Re: Računari

Post od bane valjevo »

Nadogradnja za Oculus onemogućava korišćenje VR aplikacija sa HTC Vive VR-om

Vlasnici HTC Vive i Oculus Rift VR kontrolera generalno imaju dosta zajedničkih činilaca ekosistema, uključujući pristup mnogim istim igrama i aplikacijama. Međutim, izgleda da počinje da se stvara jaz između dva kontrolera virtuelne realnosti. Oculus je upravo objavio nadogradnju koja poboljšava podršku za proveru integriteta platforme za nezvaničnu alatku koja omogućava aplikacijama za Rift (tačnije onima koje se nalaze u Oculus Home), da rade na HTC kontroleru. Oculus sada proverava da li je njihov hardver povezan bez obzira na to koju aplikaciju koristite.

Portparol kompanije Oculus tvrdi za sajt Ars Technica da ažuriranje nije posebno usmereno na konkurenta, kao i da je cilj bio isključivo borba protiv piraterije naslova oko čijeg se kreiranja developeri toliko trude. To je pomalo kontradiktorno sa izjavama iz Oculusa, jer jer njihov osnivač Palmer Laki govorio da ne želi da zaključa korisnike na njihovom kontroleru, ali izgleda da se upravo to dešava.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

VR teme na Reddit-u su "eksplodirale" kad se za to saznalo. Palo je žešće pljuvanje po Oculus-u, najviše od strane bivših fanbojeva. Vive je sada izbor broj 1, i suštinski je napredniji zbog roomscale igranja sa ručnim kontrolerima, ali sada ima i daleko veći goodwiil od Oculusa. Ovo je bio baš autogol, a moja je procena da će Oculus morati da popusti i da odustane od ekskluzivnosti tj. da omogući da i drugi setovi igraju igre.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Vreme je da zamenim laptop, budžet je 500 evra a zahtevi su pre svega odličan displej (15 i kusur inča, ne treba veće) i tastatura, pa onda sve ostalo. Na njemu će se najviše vremena raditi pisanje koječega, surfovanje Netom/rad na web sajtovima, obrada fotografija u Photoshopu, pomalo rad u Office okruženju, poneka sitna obrada video materijala i tako to, znači ništa preterano zahtevno. Zamena za desktop dakle, ali se nosi svaki dan kuća-posao pa mi ne treba ništa veće i teško. Rad na bateriji skoro pa nebitan. Kontam da ovo može da odradi bilo koji noviji lap, ali kojeg proizvođača da gledam? (ispao sam totalno iz tih "tokova"). Sada imam Toshibu Satelitte 2.16 GHz Dual Core T3400, 4 GB RAM i radi posao, ali je već "pri kraju" (jednom već popravljana, imam je skoro 6 godina) i malo bih promenio proizvođača. Pomalo naginjem nekom HP Pro Booku (pošto ih već ima par kolega pa sam imao prilike da ih čačkam) ili tako nekoj sličnoj mašini nešto kvalitetnije izrade sa malo više aluminijuma na "šasiji" (dosta mi plastike kojom obiluje ova Toshiba)... :)
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Pitanje, da li 500e sa Pdv-om ili bez?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Firma plaća pa možda može i bez PDV-a, odnosno razlika može da bude odbitni PDV, videću još. No eto dajte predloge u klasi 60.000 do 72.000 pa ću se već "uklopiti" u nešto. :D
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:

Post od LukaMaletin »

Brat je uzeo prosle godine u avgustu dell 3542 i5 , 8gb rama , externa nvidia graficka, 1tb hdd za 420e bez pdv-a i prezadovoljan je. Ako bi mogao da nadjes tako nesto, to bi bilo super. Gledam po gigatronima , cene su dosta jace. Inace ja da sam na tvom mestu bi ostavio tih 60-70e za neki ssd da stavis umesto dvd -a. Ja sam taj upgrade odradio na mom dellu starom 3 godine i malo je reci da mi je masina "prodisala" . Toliko od mene.

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Valjda li ovo čemu?

http://www.comtradeshop.com/hp-pavilion ... 4cell.html

Plastik-fantastik ili aluminijum? Nisam imao u rukama nijedan iz Pavilion serije pa nemam pojma. Mislim da ima i u varijanti sa SSD diskom od 128 GB, drugi/sličan model. Ili da uzmem nešto slabije a razliku utucam na SSD na koji bih stavio Windows umesto DVD-RWa?

Edit: videh i ovaj ProBook sa SSD-om, malo slabiji procesor, integrisana grafika ali dobro, jače mi i ne treba:

http://www.comtradeshop.com/hp-probook- ... 4cell.html

Mogao bih kasnije umesto DVD-RWa da ubacim još jedan hard disk, DVD mi nič ne treba. :)

Šuma računara na sve strane, šta odabrati, ovo je strašno... :D
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Uzmi taj Probook slobodno. Ja sam isto uzeo Probook prošle godine, 430 čini mi se, samo je moj 13" ekran i i3 procesor. Normalno odmah sam ubacio još 4GB ram memorije što i tebi preporučujem jer nije skupa memorija, a 8 vs 4GB se oseti u radu, pogotovo kasnije kad malo opteretiš laptop.
Ako ti cena odgovara ja ne bi gledao dalje.

Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Kod HP ProBook-a mi se najviše sviđa kvalitet izrade, aluminijum i ostalo, dvoje kolega ga imaju (naravno, starije modele) i nebo i zemlja u odnosu na ovu moju plastičnu Toshibu "made for Adriatic region". No kao i svi gledam da izvučem maksimum "bang for the buck". :D Dakle da uzmem najbolje što se može za tih 60 i kusur hiljada. Memoriju i ja obavezno dodajem, i ovoj Toshibi sam dodao 2 GB kada sam je kupio. Ako bih uzeo lap sa SSD-om, dodao bih mu i još jedan veći hard (i obrnuto ako ima običan hard - dodao bih kasnije SSD). Ako ima nešto bolje za ovaj novac, kažite. :)
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:

Post od LukaMaletin »

Ovaj hp bas fino izgleda. Verovatno bi bio i moj izbor :)

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Hp probook i elitebook su dobri racunari. Ali definitivno treba imati ssd. Juce sam radio nov laptop, intelov dual core, 4gb rama. Ubacio 10ku i gledam kako.je ocajan pored mog laptopa iz 2009 godine. Doduse moj ima ssd.

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Saša napisao:Vreme je da zamenim laptop, budžet je 500 evra a zahtevi su pre svega odličan displej (15 i kusur inča, ne treba veće) i tastatura, pa onda sve ostalo. Na njemu će se najviše vremena raditi pisanje koječega, surfovanje Netom/rad na web sajtovima, obrada fotografija u Photoshopu, pomalo rad u Office okruženju, poneka sitna obrada video materijala i tako to, znači ništa preterano zahtevno. Zamena za desktop dakle, ali se nosi svaki dan kuća-posao pa mi ne treba ništa veće i teško. Rad na bateriji skoro pa nebitan. Kontam da ovo može da odradi bilo koji noviji lap, ali kojeg proizvođača da gledam? (ispao sam totalno iz tih "tokova"). Sada imam Toshibu Satelitte 2.16 GHz Dual Core T3400, 4 GB RAM i radi posao, ali je već "pri kraju" (jednom već popravljana, imam je skoro 6 godina) i malo bih promenio proizvođača. Pomalo naginjem nekom HP Pro Booku (pošto ih već ima par kolega pa sam imao prilike da ih čačkam) ili tako nekoj sličnoj mašini nešto kvalitetnije izrade sa malo više aluminijuma na "šasiji" (dosta mi plastike kojom obiluje ova Toshiba)... :)
A da pogledaš neki sa Full HD ekranom? Neki Lenovo bi mogao za tu cenu...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Lenovo nije najsrecniji izbor, ukoliko uzmem u obzir one koje smo imali u kancelariji, kao i one koje su kupili moji poznanici.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Slatke muke. Koliko mi za posao znači taj HD displej? Obradu fotografija eventualno?

Onaj ProBook vidim samo kod Comtradea po toj ceni, na drugim mestima ili ga nemaju na lageru ili je dosta skuplji ili nije tačno taj sa SSD-om. Slutim da ga ni oni verovatno nemaju, tj. da će se to desiti kada ih sutra pozovem. Takve sam ja sreće..
Odgovori