Moras da se pokazes kada se vratis u rodno selo

Sto rece neko, uspesan covek vozi samo dobre aute ;-)
Xepoj87 napisao: 24 Jul 2018, 17:32 Ma koji migrant ce da radi ovde za 25 ili 35k, gde nema ni kuceta ni maceta?
ljuba napisao:Ne razumem zasto diskutujete priotitete ljudi. Ja savrseno razumem nekoga ko zeli da ulaze samo u auto, sam to nikada ne bi uradio, ali svaki covek ima pravo da sam sebi odredjuje priotitete, i lepo je dok to mozes. Tuzno je kada te drustvo / drugi primoravaju da se ponasas po bilo kakvom sablonu... Sam zivot se pobrine za ocenjivanje prioriteta...
DukeNS napisao: 24 Jul 2018, 17:47Xepoj87 napisao: 24 Jul 2018, 17:32 Ma koji migrant ce da radi ovde za 25 ili 35k, gde nema ni kuceta ni maceta?
Onaj koji ne moze zbog papira dalje na zapad, a kakvo mu je stanje u maticnoj zemlji, ovde mu je jos i super. A taj razmislja (za razliku od domicilnog stanovnistva) kako mu je bolje da zaradi i 35k nego da nema ni za 'leba. Migranata vec ima dosta, a bice ih u buducnosti jos mnooogo vise. Znam dosta ljudi koji se muce sa radnom snagom i na oglas se polako javlja sve vise pridoslih...
Moze sve, moci ce sigurno i vise od svega kad dogori do nokata. Kako je bilo sa kinezima, dosli i ostali, sve su im i pasose davali. Kad ponestane para, bratija na vlasti ce vec da iskrivi zakone nanovo tako da i indijanci koij su dospeli do Srbije ostanu tu.Xepoj87 napisao: 24 Jul 2018, 17:51 Ne zna jezik i nece ga godinama nauciti, treba mu minimum minimuma 150e za racune i smestaj.
Ne znam ni da li moze legalno da bude prijavljen kao zaposlen?
Meni jos kazu "jel jos vozas isto auto" Izgledam da sam sirotinja u mom seluikac2000 napisao: 24 Jul 2018, 17:39 Ja razumem ove sto rade za auto po inostranstvu.
Moras da se pokazes kada se vratis u rodno selo
Sto rece neko, uspesan covek vozi samo dobre aute ;-)
Mene ne brine "divlje pleme s juga", jer oni imaju još veću želju i potrebu da se dokopaju Zapada. Jedino što ih sprečava su vize i ostale administrativne prepreke. Za vreme migrantskog talasa, desetine hiljada ih se pomešalo sa Sirijcima i Avganistancima kako bi prešli granice bez viza ili čak pasoša. Za sada im je prirodni priraštaj i dalje visok, ali ni približno kao nekada. Zapravo, mislim da je priča o "dva miliona Albanaca" oduvek bila izmišljotina i deo specijalnog rata protiv Srbije. Na popisu 2011. koji su sami organizovali, prebrojano je jedva nešto preko milion. U krajnjoj liniji, meni su oni prilično ok ljudi, doteraće se na normalan civilizacijski nivo za pedesetak godina.kragujevac napisao: 24 Jul 2018, 10:19 Prazni se, a prazniće se još brže kad se logistika oko odlaska uprosti (iliti drugim rečima kada Srbija jednog dana udje u EU). Tada nas čeka ovo što se sada dešava u HR, da su sela i manja mesta po Slavoniji prazna, da se zatvaraju škole, da privreda ili makar ono što je ostalo od nje ne može da dodje do ikakve radne snage i da na autobuskim stanicama svakih pola sata po jedan bus odlazi putem zapadne Evrope. U principu me zabole za HR, ali takav scenario čeka i Srbiju, a divlje pleme sa juga samo na to čeka (HR nema taj problem, ona će samo da ostane pusta).
To je stajalo i pre 3-4 godine, po meni kao opomena ovima što trenutno rade u istom kiosku, da ako oni neće za 20k din, ima ko hoće.Xepoj87 napisao: 24 Jul 2018, 17:03 Ja vec po pekarama i fast foodovima vidim da mesecima stoje natpisi da traze radnike...
U Srbiji je to glupost. Znam parrr njih koji mogu od nekolika plata da kupe premijum, ali voze polovnjake stare 5 ili višee godina, koji novi nisu koštali više od 25k €.