Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od ikac2000 »

Ja razumem ove sto rade za auto po inostranstvu.

Moras da se pokazes kada se vratis u rodno selo :-)

Sto rece neko, uspesan covek vozi samo dobre aute ;-)
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Xepoj87 napisao: 24 Jul 2018, 17:32 Ma koji migrant ce da radi ovde za 25 ili 35k, gde nema ni kuceta ni maceta?

Onaj koji ne moze zbog papira dalje na zapad, a kakvo mu je stanje u maticnoj zemlji, ovde mu je jos i super. A taj razmislja (za razliku od domicilnog stanovnistva) kako mu je bolje da zaradi i 35k nego da nema ni za 'leba. Migranata vec ima dosta, a bice ih u buducnosti jos mnooogo vise. Znam dosta ljudi koji se muce sa radnom snagom i na oglas se polako javlja sve vise pridoslih...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Laki021 »

ljuba napisao:Ne razumem zasto diskutujete priotitete ljudi. Ja savrseno razumem nekoga ko zeli da ulaze samo u auto, sam to nikada ne bi uradio, ali svaki covek ima pravo da sam sebi odredjuje priotitete, i lepo je dok to mozes. Tuzno je kada te drustvo / drugi primoravaju da se ponasas po bilo kakvom sablonu... Sam zivot se pobrine za ocenjivanje prioriteta...

Jednostavno pokusavaju da ubede sebe i druge da je bas onako kako oni rade optimalno i da je njima bas dobro. Svi koji rade drugacije, zaradjuju manje ili vise, trose manje ili vise su ludi i imaju pogresan sistem vrednosti.

Voziti BMW, jesti pastetu i ziveti u losem stanu je uzasno, ali zato voziti npr polovnu V8 Tata-u, jesti cevape iz Lidla i ziveti u turskom naselju je odlika zdravog sistema pravih vrednosti...

Tri cilindra su taman, ko ima vise baca pare (ok, ima se za vise ali se nece, shvatili smo), tursko/arapsko naselje je optimum, ko hoce nesto u boljem delu grada je glup jer baca pare...

Uopste ne kontam potrebu za nametanjem svog nacina zivota kao jedinog ispravnog i ismevanja drugacijeg, umesto da se zivi kako kome odgovara i puste drugi da isto to rade.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

DukeNS napisao: 24 Jul 2018, 17:47
Xepoj87 napisao: 24 Jul 2018, 17:32 Ma koji migrant ce da radi ovde za 25 ili 35k, gde nema ni kuceta ni maceta?

Onaj koji ne moze zbog papira dalje na zapad, a kakvo mu je stanje u maticnoj zemlji, ovde mu je jos i super. A taj razmislja (za razliku od domicilnog stanovnistva) kako mu je bolje da zaradi i 35k nego da nema ni za 'leba. Migranata vec ima dosta, a bice ih u buducnosti jos mnooogo vise. Znam dosta ljudi koji se muce sa radnom snagom i na oglas se polako javlja sve vise pridoslih...

Ne zna jezik i nece ga godinama nauciti, treba mu minimum minimuma 150e za racune i smestaj.
Ne znam ni da li moze legalno da bude prijavljen kao zaposlen?

Slazem se sa time da svako trosi svoje pare kako hoce.
Ako se njemu svidja da zivi u 30m2 i da kupuje u second handu i jede podrigusu, a uziva u voznji novog kabrioleta, neka uziva covek u onome sto on voli.
Svako pljuvanje drugih je pokusaj izdizanja sebe i zapravo govori o tvojim nedostatcima.
Mene ne zanima ciga koji vozi 63 amg i nosi 3kg zlata oko celog sebe, a zivi u cumezu, dokle god to nema veze sa mnom.
Previse ljudi gledaju tudja posla.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

To se zove zivot bez predrasuda :-)
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Xepoj87 napisao: 24 Jul 2018, 17:51 Ne zna jezik i nece ga godinama nauciti, treba mu minimum minimuma 150e za racune i smestaj.
Ne znam ni da li moze legalno da bude prijavljen kao zaposlen?
Moze sve, moci ce sigurno i vise od svega kad dogori do nokata. Kako je bilo sa kinezima, dosli i ostali, sve su im i pasose davali. Kad ponestane para, bratija na vlasti ce vec da iskrivi zakone nanovo tako da i indijanci koij su dospeli do Srbije ostanu tu.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ma drugo vreme bilo, posebna organizacija, zivot mnogo jeftiniji, nema toga danas.
Danas zivimo po evropskom standardu sa kineskim platama.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

Apropo @ljuba price o novcu, idite na 30:54, ali posle preporucujem da pogledate celu, odlicna je :-)

@Darko ima i italijanski deo CH.

Takodje i odlican opis razlike izmedju protestanata i katolika. Kako kod mene zive pola pola, deluje tacno. Protestanti su ovi oko mene :-)
Poslednja izmena od ikac2000 u 24 Jul 2018, 20:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

ikac2000 napisao: 24 Jul 2018, 17:39 Ja razumem ove sto rade za auto po inostranstvu.

Moras da se pokazes kada se vratis u rodno selo :-)

Sto rece neko, uspesan covek vozi samo dobre aute ;-)
Meni jos kazu "jel jos vozas isto auto" Izgledam da sam sirotinja u mom selu :rofl:
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Jedan kolega Švajcarac i ja vozimo najgora auta u firmi: obojica sive Korse C :mrgreen:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Zagadjujete okolinu :kezo:

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

kragujevac napisao: 24 Jul 2018, 10:19 Prazni se, a prazniće se još brže kad se logistika oko odlaska uprosti (iliti drugim rečima kada Srbija jednog dana udje u EU). Tada nas čeka ovo što se sada dešava u HR, da su sela i manja mesta po Slavoniji prazna, da se zatvaraju škole, da privreda ili makar ono što je ostalo od nje ne može da dodje do ikakve radne snage i da na autobuskim stanicama svakih pola sata po jedan bus odlazi putem zapadne Evrope. U principu me zabole za HR, ali takav scenario čeka i Srbiju, a divlje pleme sa juga samo na to čeka (HR nema taj problem, ona će samo da ostane pusta).
Mene ne brine "divlje pleme s juga", jer oni imaju još veću želju i potrebu da se dokopaju Zapada. Jedino što ih sprečava su vize i ostale administrativne prepreke. Za vreme migrantskog talasa, desetine hiljada ih se pomešalo sa Sirijcima i Avganistancima kako bi prešli granice bez viza ili čak pasoša. Za sada im je prirodni priraštaj i dalje visok, ali ni približno kao nekada. Zapravo, mislim da je priča o "dva miliona Albanaca" oduvek bila izmišljotina i deo specijalnog rata protiv Srbije. Na popisu 2011. koji su sami organizovali, prebrojano je jedva nešto preko milion. U krajnjoj liniji, meni su oni prilično ok ljudi, doteraće se na normalan civilizacijski nivo za pedesetak godina. :)

Mnogo više me brine Bosna i naseljavanje ranije mudžahedina, a sada neki drugih tipova sa istom ideologijom. Brine me i totalno sumanuto ponašanje tekuće vlasti u Srbiji, koja šuruje sa Arapima i Turcima, prodaje im strateške resurse, a od ovih drugih kupuje najrazličituju robu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Xepoj87 napisao: 24 Jul 2018, 17:03 Ja vec po pekarama i fast foodovima vidim da mesecima stoje natpisi da traze radnike...
To je stajalo i pre 3-4 godine, po meni kao opomena ovima što trenutno rade u istom kiosku, da ako oni neće za 20k din, ima ko hoće.
ikac2000 napisao: 24 Jul 2018, 17:39 Sto rece neko, uspesan covek vozi samo dobre aute ;-)
U Srbiji je to glupost. Znam parrr njih koji mogu od nekolika plata da kupe premijum, ali voze polovnjake stare 5 ili višee godina, koji novi nisu koštali više od 25k €.
Jednostavno, ne vredi se isticati.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Cisto da zabelezim, jer znam koji je cirkus i od toga napravljen u Srbiji. Pogledajte cenu kompleta PP u Njemackoj. Cccc :ccc:
Prikačeni fajlovi
IMG_20180726_182653.jpg
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

Ja sam u Lidlu na akciji platio 4.99
Odgovori