Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Sport

Post od Laki021 »

cozmo napisao:Mislim da smo im dali najvise koseva na sampionatu?

Da smo malo bolji bili na trojke i u par suteva, bili bi i mi iznad stotke.

Inace, koliko znam, Ameri jedini ne idu na doping kontrolu? Ili se varam?

Kako god nasim momcima skidam kapu.
U principu nisu dopingovani na samom prvenstvu, medjutim njihova ogromna fizicka nadmoc stecena pre svega koriscenjem svega i svacega ostaje, jer ako prestanes da koristis sredstva na par meseci da se iscistis za testiranje ne izgubos ti komplet sve prednosti.

Banalan primer, sta raditi sa igracem koji je do pre 5 god koristio hormon rasta pa izrastao 10cm vise nego sto je trebao? Ili je sredstvima nabacio 10kg vise misica nego sto bi posteno mogao?
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Slazem se da fizicki ne mozemo da im pariramo ni priblizno. A najvise nam je nedostajalo iskustvo. Pored Teodosica, Krstica i mozda Markovica i Bjelice niko nije igrao veliku utakmicu. Ali stvarno su se dobro drzali na celom turniru sto je najvaznije. Svaka cast! I amere je nenormalno krenu sut.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

AcaKayak napisao:
cozmo napisao:
Varaš se, testiraju se isto koliko i svi drugi.
Jel si siguran? Ja sam negde cuo da kao fora Amerika garantuje za svoje sportiste da su cisti i ne testiraju se kao i svi ostali, vec Amerikanci to rade kod kuce tako nesto. Inace, ogroman uspeh za nase. Nismo pobedili ali smo lepo odigrali. Nasa ekipa da dogura do finala i osvoji srebro je fantastican uspeh!
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Kalinic pola plata nije primio, do juce je igrao za Radnicki iz Kragujevca, a veceras je igrao sjajno protiv Amera! Meni je zbog takvih stvari srce puno!
Svaka im cast, naklon do poda!

Svim igracima sve najbolje u karijeri!!

Gde mogu da se kupe PEAK dresovi repke?
Treba mi od Stefana Markovica! :-)
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

H4wkeye napisao:
AcaKayak napisao:
cozmo napisao:
Jel si siguran? Ja sam negde cuo da kao fora Amerika garantuje za svoje sportiste da su cisti i ne testiraju se kao i svi ostali, vec Amerikanci to rade kod kuce tako nesto. Inace, ogroman uspeh za nase. Nismo pobedili ali smo lepo odigrali. Nasa ekipa da dogura do finala i osvoji srebro je fantastican uspeh!
Američki košarkaši igraju u NBA i igraju za svoj tim. Zašto ovi najbolji neće da budu prvaci sveta nego ostaju kući? Pa evo odgovora. Američka anti doping agencija ima dogovor sa NBA da ih ne testira već da se oni sami međusobno tamo (ne) testiraju. Tako im je valjda bolje, nije ni bitno, normalno je to u mnogo sportova, tako je u hokeju, ragbiju, bodi bildingu tid. E, sad, USADA (US Anti doping agency) je bez razmišljanja najstrožija agencija za ono što sme da testira, a to je svaki Amer koji obuče dres reprezentacije. Oni su oborili najviše svojih sportista, oborili su atletičare, pouzimali im kuće, Armstronga itd, i oni se bave svojim košarkašima reprezentacije. Eto ti odgovora zašto nije Brajant tu, dopinguje se u NBA, neće da se skida za svetsko. Inače, njih kao reprezentaciju može da testira ko god hoće, to je sasvim normalna stvar.
U košarci su najbolji jer je jednostavno njihov sport, kao mi da pričamo za nas da se dopingujemo u vaterpolu jer nam to dobro ide.

Ovo nije nikakvo čudo, jer mi je i Divac pričao, a isto to i piše na sajtu USADA-e tako da ni oni ne kriju to za NBA, boli ih baš ona stvar. A informacije kod nas su posledica postojanja medija kao što su kurir i slični, i želje naroda da veruje u to, pa se priča proširila brzo.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Velika steta sto su se nasi u jednom trenutku usrali, a stvarno nisu morali. Mislim da smo im mogli bolje parirati da nismo igrali u takvom grcu. U svakom slucaju, momcima koji su kupili celu naciju svojim ponasanjem, stavom, jedinstvom,...dubok naklon!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Oni iz 300 miliona ljudi mogu da nadju citavu ligu ovakvih mrcina. A mi sa nasih par miliona jada jedva. Treba i te stvari gledati pre svega.

Druga stvar, koja je mozda posledica prve, jeste da mi i kada imamo nekog od 210cm i kusur, taj neko po pravilu (ne uvek) bude nekako ogranicen necim, ili dve leve ruke, ili dve leve noge, ..., da ne budem prestrog, ali jbg, pogledajte unazad. Zaista je retkost da se potrefi neko od 210cm da je snazan ko zivotinja, da preskace kos, da je pokretljiv skoro kao bek ...

A oni imaju takve igrace. Visok sam (bio :)) 187 i kusur, i dok sam se aktivno bavio sportom, zaista sam mogao da zakucam kako hocu i s koje strane obruca hocu. Da imam 25-30cm vise, ne znam da li bih sutirao uopste, ne bi silazio sa table, nosio bi je kuci u zubima posle svake utakmice :)

To je tip igraca koji amerikanci imaju, covek od 205-210 i skace kao na federe da je. Zato melju sve pred sobom zbog ogromne fizicke prednosti. Druga stvar je sto imaju igrace koji od 10 trojki preko igraca ubace svih 10.

Naslusao sam se prica za Drazena, Djordjevica. Jedna od njih je bio vojsci ovde kod mene u BP. Dolazio je svako vece u sportsku halu i sutirao hiljade i hiljade suteva. Samo to, sutiraj, sutiraj, ... Svi znamo kako su oni igrali.
Nisam siguran, ali kao da nama to fali u reprezentaciji. Imaju talenat i sve, ali mislim da moraju vise porade na sutu. Ne verujem da se Irving takav rodio i da kuci cese jaja i onda dodje na utakmicu i tako suta trojke :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Što se tiče fizičke predispozicije, odnos crnaca i belaca u USA reprezentaciji sve govori.

Slika

Inače se slažem da hiljade i hiljade šuteve moraju da daju rezultat, ali retko ko ima takvu volju danas, barem kad su profesionalci u velikim klubovima u pitanju.

Sinoć nam je falilo malo sreće, ali nema veze. Biće dana za megdana, a danas ih treba dočekati kao da su osvojili tri zlatne medalje.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Prođosmo i Davis cup, da ne ostane neprimećeno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Bilo bi sramota da nismo prošlim uz svo poštovanje protivnika.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ono malo što sam otpratio - jedva. Plašim se da će tenis da se vrati na svoje prirodno mesto u Srbiji (tj negde u rangu Indije) kada se ove sjajne devojke i momci povuku sa terena. Nadam se da sam samo pesimista.
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Al opet smo se nerealno namucili .. Zasto Troicki nije igrao ?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Sad kad je sve završeno da se i ja osvrnem na basket.

Utakmica protiv Amera ne zaslužuje neki poseban komentar. sa njima smo mogli da igramo ravnopravno samo da su oni imali jako loš dan, a mi igrali najbolje moguće.

Mnogo bitnije od te utakmice je šta je naša košarka dobila ovim prvenstvom, a dobila je mnogo.

Prvo je dobila selektora. Đorđević je uspeo ono što nisu mnogo veći treneri - Ivković, Obradović... Uspeo je da napravi tim i atmosveru. Uspeo je da na tim prenese svoj fajterski i mangupski temperamet. Nadam se da smo dobili selektora za bar jedan olimpijski ciklus.

Druga bitna stvar je da smo dobili stabilnog Teodosića koji igra za tim i u timu, bez iskakanja i soliranja. Time smo dobili vrhunskog pleja za narednih nekoliko godina.

Dobili smo tim koji hoće da se bori, nadigrava, i grize i zeza. Tim koji želi da bude na okupu.

I na kraju dobili smo novu popularizaciju košarke kod klinaca koja će u nekom trenutku rezultirati nekim novim Teodosićima, Đorđevićima....

Još da oteramo Vujoševića i Čovića i za našu košarku ima nade.
gago2
Reactions:
Pridružio se: 12 Nov 2013, 16:58

Post od gago2 »

AcaKayak napisao:
H4wkeye napisao:
AcaKayak napisao:
cozmo napisao:
Američki košarkaši igraju u NBA i igraju za svoj tim. Zašto ovi najbolji neće da budu prvaci sveta nego ostaju kući? Pa evo odgovora. Američka anti doping agencija ima dogovor sa NBA da ih ne testira već da se oni sami međusobno tamo (ne) testiraju. Tako im je valjda bolje, nije ni bitno, normalno je to u mnogo sportova, tako je u hokeju, ragbiju, bodi bildingu tid. E, sad, USADA (US Anti doping agency) je bez razmišljanja najstrožija agencija za ono što sme da testira, a to je svaki Amer koji obuče dres reprezentacije. Oni su oborili najviše svojih sportista, oborili su atletičare, pouzimali im kuće, Armstronga itd, i oni se bave svojim košarkašima reprezentacije. Eto ti odgovora zašto nije Brajant tu, dopinguje se u NBA, neće da se skida za svetsko. Inače, njih kao reprezentaciju može da testira ko god hoće, to je sasvim normalna stvar.
U košarci su najbolji jer je jednostavno njihov sport, kao mi da pričamo za nas da se dopingujemo u vaterpolu jer nam to dobro ide.

Ovo nije nikakvo čudo, jer mi je i Divac pričao, a isto to i piše na sajtu USADA-e tako da ni oni ne kriju to za NBA, boli ih baš ona stvar. A informacije kod nas su posledica postojanja medija kao što su kurir i slični, i želje naroda da veruje u to, pa se priča proširila brzo.
Meni nije jasno kada si toliko strogi kako Armstronga nisu oborili toliko dugo? On je kasnije i priznao da je bio dopingovan u svakoj trci u kojoj je pobedio.
Odgovori