Ratna tehnika
Re: Ratna tehnika
Ok, lepo reci da opravdavas njihov postupak pa da ne ulazimo dalje u raspravu
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Nigde ja ne opravdavam njihov postupak, samo kazem iz cinjenica kako oni vide te stvari.

Kultura nije keks koji ces da kupis u maksiju, pojedes i postanes kulturan. To je nesto sto se od malih nogu uci i stice. Ovi prasci toga nemaju ni grama, kako opste, tako ni vojnicke (bravo za svinjske instruktore). Ako se pravdaju osvetom zbog bombardovanja, razlog vise da ih stavis pred zid po kratkom! murikancima su oni "umerena opozicija" koje sami finansiraju, snabdevaju oruzjem a tu su i oni prdavci sa severa. Nema tu ni "umerena opozicija" ni civilno stanovnisto kad uzme pusku u ruke. A pitanje za tebe bajkeru glasi: sta su od naoruzanja imala dvojica letaca koji su iskocili padobranom iz aviona? Mozda vazduhoplovnu verziju SS-18 u nekom od dzepova?
@Heinz
Konvoji sa humanitarnom pomoci se salju u ratnu zonu malo drugacije. Kako su to Rusi radili kad su slali konvoje u Novorusiju? Zato tog kovoja vise ni nema, a sumnjam da ce sad pogotovu Rusi da puste da prodje i kombi a o celom konvoju necu ni da govorim.
@Heinz
Konvoji sa humanitarnom pomoci se salju u ratnu zonu malo drugacije. Kako su to Rusi radili kad su slali konvoje u Novorusiju? Zato tog kovoja vise ni nema, a sumnjam da ce sad pogotovu Rusi da puste da prodje i kombi a o celom konvoju necu ni da govorim.

Ti znas kako oni vide te stvari? Nemas ti pojma sta oni vide i kako vide, jesu znali da je padobranac rus ili turcin ili amerikanac, jesu videli na nebu koji je avion tj ciji je avion oboren? Taj pilot sa padobranom da je bio turcin ovi ga nebi ubili? Samo pitam jer neznam sta oni misle ni vide, pa posto ti znas odgovori nam, od katapultiranja pa do ubistva pilota koliko je proslo minut dva tri? I ti gerilci su odma znali da je to njihov neprijatelj? Turci sto su ga oborili nisu odma znali o kome se radi a ovi dole vec znaju da je rus i neprijatelj pa daj da ga overe, aj da
Gde Mi24 ovde, gde? Zašto su pustili same Mi8 da idu?
http://www.youtube.com/watch?v=YH2PWs4C2CM
U stampi, pa i opozicionoj, ovaj postupak se na veliko opravdava pravom da se stiti svoja teritorija i idu bezbrojna ponavljanja kako su piloti upozoreni da okrenu avion na jug.
Airport Haber (aerodromski abrovi) nije kontrolisan medij, pa se tamo moze pronaci informacija da su vec dan kasnije Rujke pocele da salju prazne avione da izvuku turiste koji prekidaju odmor.
Ovo moze izgledati kao evakuacija u slucaju moguceg odgovora Rusije.
Airport Haber (aerodromski abrovi) nije kontrolisan medij, pa se tamo moze pronaci informacija da su vec dan kasnije Rujke pocele da salju prazne avione da izvuku turiste koji prekidaju odmor.
Ovo moze izgledati kao evakuacija u slucaju moguceg odgovora Rusije.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Vidi ti se na pocetku videa mi24...nadji video od anna news agencije sve je lepo objasnjeno zasto je mi8 ostavljen tako na cistini...ostecen vatrom sa zemlje, ostavili ga posadu izvukliHKS napisao:Gde Mi24 ovde, gde? Zašto su pustili same Mi8 da idu?
Bas su glupi jbt.
Mogli su da uzmu prazan helikopter na izvolte
A oni ga raznesu
Mogli su da uzmu prazan helikopter na izvolte

A oni ga raznesu

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
'99 kod nas na pomen obaranja aviona kreće ekipa građana s priručnim oružjem kao predgrupa ili pratnja VB, naravno nisu se proslavili al da su nekog NATO pilota dohvatili, loše bi se proveo. Toliko o kulturi - ona je zastupljena kod obrazovanih učesnika sukoba (ili onih pod vojnom komandom).
Možda je bila priča među narodom ali se niko nije potresao zbog zaštite eventualnih zarobljenika, za civile, on je neprijatelj i kao takav ne treba da postoji
Razvukli bi mu kombinezon na keca, ne znam zašto mislite da bi se ovde bolje proveo nego kod tih tamo...
Možda je bila priča među narodom ali se niko nije potresao zbog zaštite eventualnih zarobljenika, za civile, on je neprijatelj i kao takav ne treba da postoji

Razvukli bi mu kombinezon na keca, ne znam zašto mislite da bi se ovde bolje proveo nego kod tih tamo...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Pa ruku na srce, mislim da smo ipak malo obrazovaniji, u proseku. Makar nas ovde ima takvih, a dole je pitanje da li je iko ostao.Ji 4Tze napisao:'99 kod nas na pomen obaranja aviona kreće ekipa građana s priručnim oružjem kao predgrupa ili pratnja VB, naravno nisu se proslavili al da su nekog NATO pilota dohvatili, loše bi se proveo. Toliko o kulturi - ona je zastupljena kod obrazovanih učesnika sukoba (ili onih pod vojnom komandom).
Heineken napisao:Vidi ti se na pocetku videa mi24...nadji video od anna news agencije sve je lepo objasnjeno zasto je mi8 ostavljen tako na cistini...ostecen vatrom sa zemlje, ostavili ga posadu izvukliHKS napisao:Gde Mi24 ovde, gde? Zašto su pustili same Mi8 da idu?
U pravu si, znam šta se desilo sa mi8. Kao što Nikaragva napisa, budale uništiše helikopter umesto da uzmu sebi.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Drugačije bi razmišljali da su kao klinci gledali Partizansku eskadrilu 

starac vujadin napisao:Najživopisnija je priča kako su 1985. rešili slučaj otmice tada sovjetskih diplomata u Bejrutu koje su otela Muslimanska braća. Posle toga preko 20 godina nijedan ruski diplomata nije otet.BAJKER napisao: Evo spisak najvažnijih likvidiranih terorističkih vođa od strane Ruske FSB....
-Džohar Dudajev ,prvi čečenski vođa, je ubijen 21.4.1996. navođenom bombom ,nakon što mu je presretnut razgovor satelitskim telefonom.
- Amir Hatab,Jordanac,član Al-Kaide i Islamske Braće.Surovi vodja mudžahedina, otrovan je u aprilu 2002.(FSB podmitila njegovog glasnika)
- Abu al-Valid, Hatabov naslednik ubijen je u aprilu 2004. u akciji federalne armije.Nasliedio ga Abu-Havs.
-Salman Radujev,vojni zapovednik, organizator talačke krize u Kizljaru i Pervomajskom 1996. (78 mrtvih civila ,na stotine ranjenih).Zarobljen 2000. Umro u zatvoru 15.12.2002.
-Zelimhan Jandarbijev,radikalni nasljednik Džohara Dudajeva na mjestu predsjednika Republike Ičkerije(Čečenije) do izbora Aslana Mashadova (1997). Ubila ga 2 ruska agenta u Kataru (eksplozija automobila) 13.2.2004.
-Ruslan Geljajev, jedan od vođa , poznat po nadimku CRNI ANĐEO. Nakon što su ruski vojnici uništili njegovu terorističku skupinu od 36 ljudi u Dagestanu sredinom decembra 2003, Geljajev se povukao i krenuo ka Pankijskoj klisuri u Gruziji. 28.02.2004. na granici su ga presrela 2 graničara sa namerom da ga legitimišu. Geljajev je zapucao ubivši obojicu, ali je i sam poginuo u razmjeni vatre.
-Movsar Barajev , zapovjednik grupe koja je zauzela pozorište Dubrovka u Moskvi(129 talaca umrlo). Ubijen u akciji oslobađanja 26.10.2002.
-Aslan Barajev i Alihan Mašugov (Emir grada Grozni) ubijeni 24.12.2004.
-Aslan Mashadov,predsjednik Ičkerije 1997-1999.Vođa pobunjenika ,poginuo 8.03.2005 .
Zanimljivo je da je hezbolah sada na njihovoj strani.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V