O kafama...
Re: O kafama...
I dalje ima Lavazza taj aparat sa vecim kapsulama, cesto je pijem. Nije losa kafa, ali ipak losije ispadne od Nespressa
Sent from my SM-N9860 using Tapatalk
Sent from my SM-N9860 using Tapatalk
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
verovatno se nespresso popravio, pre 10 godina je lavazza bila očigledno bolja. za mene. a možda i pitanje navike, kafa iz te velike lavazza patrone mi je vrlo blizu pravog espressa iz mašine ili pravilno i pažljivo spremljene u moka potu, onako jača i robusnija. taj osećaj baš skoro nikada nisam imao sa kafom iz patrona, kod nespressa mi uvek nešto smeta, DG mislim da nisam ni pio sem ako su mi to prećutali.Kabal napisao: 01 Jan 2021, 11:32 I dalje ima Lavazza taj aparat sa vecim kapsulama, cesto je pijem. Nije losa kafa, ali ipak losije ispadne od Nespressa
ma mislim šta se i javljam za reč kad ove godine uglavnom pijem segafredo decaf iz pota.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Imamo u kancelariji neke Lavazza aparate, serviser kaže da su stariji do 10 godina. Baš ću slikam. I uzimamo te velike Lavazza kapsule. Po dve su u kesici, velika kutija sa 50 kesica.
Smeće, ako neko pita. 40 dinara kapsula izađe, mislim da mi reče neki od partnera da ide 300 kom mesečno.
Ne može da prismrdi Nespresu iz Lidla od 16rsd po kafi.
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Smeće, ako neko pita. 40 dinara kapsula izađe, mislim da mi reče neki od partnera da ide 300 kom mesečno.
Ne može da prismrdi Nespresu iz Lidla od 16rsd po kafi.
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Od 04.01. u Lidlu. 15000 dinara... Ne znam kakav je.

https://www.lidl.rs/sr/p/tvoja-lidl-cen ... -a2/p26838

https://www.lidl.rs/sr/p/tvoja-lidl-cen ... -a2/p26838
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
ne bi smeo da kupim silver crest za tako nešto, imam 1 njihov uređaj (štapni mikser) koji q ne valja a 2. koji je podnošljiv je blutooth zvučnik koji je tehnološki jedno 5 godina iza aktuelnih modela.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Mi smo u kancelariji imali Lavazza aparate na kapsule, običan i neki napredniji digitalni. Kolegama je bila OK. Ko god je dolazio od klijenata, uvek je tražio kafu. Ponesemo ga na sajam, gomila klijenata svrati šatro da nas vidi, a ustvari zbog kafe, a i rakije 
Ne pijem kafu, pa ne znam.
Sada se koristi neki Delonghi aparat, na zrno. Probali su silne kafe, dok nisu došli do najprihvatljivije za većinu. Mislim da je neka Hausbrandt kafa u pitanju.
T-T

Ne pijem kafu, pa ne znam.
Sada se koristi neki Delonghi aparat, na zrno. Probali su silne kafe, dok nisu došli do najprihvatljivije za većinu. Mislim da je neka Hausbrandt kafa u pitanju.
T-T
Kutak za moj odusak ...

Sent from my OnePlus 6T using Tapatalk

2004 BMW e46 320d Touring 110kW
2003 Peugeot 206 1.4 HDi SOHC 8v 51kW
2006 Honda BF40A Marine Outboard SOHC / 808cc / 3 cyl / 6 valve / 4 stroke / 29.4kW
1995 Civic Hatchback D13B2 SOHC 55kW
1989 Civic Hatchback D16Z5 DOHC 95kW
2006 Honda BF40A Marine Outboard SOHC / 808cc / 3 cyl / 6 valve / 4 stroke / 29.4kW
- djors
- Pridružio se: 10 Avg 2018, 18:25
- Garaža: Peugeot 407 2.0 hdi; Yamaha xj600 diversion
Belarom iz lidla, pristupačna i dobra, meni je baš legla i nju koristim.
A takav isti krups aparat sam dobio od keve kao poklon za useljenje, posle godinu i 11 meseci počne da piša, ja na servis, kažu prihvata se reklamacija, otišao dihtung, ali se ne menja on nego ceo termoblok...
Dobio sam nov aparat (bukvalno samo kućište je ostalo od starog). Ceo taj proces (mlevenje, sabijanje kafe, čišćenje aparata posle) mene smiruje, i sad kad sam kupio automatic aparat (budala), više mi fali taj ritual, kafa kao takva je bolja, ali celo iskustvo -...
Šta čoveku treba osim 5 minuta tišine i šoljice espresa?
A takav isti krups aparat sam dobio od keve kao poklon za useljenje, posle godinu i 11 meseci počne da piša, ja na servis, kažu prihvata se reklamacija, otišao dihtung, ali se ne menja on nego ceo termoblok...
Dobio sam nov aparat (bukvalno samo kućište je ostalo od starog). Ceo taj proces (mlevenje, sabijanje kafe, čišćenje aparata posle) mene smiruje, i sad kad sam kupio automatic aparat (budala), više mi fali taj ritual, kafa kao takva je bolja, ali celo iskustvo -...
Šta čoveku treba osim 5 minuta tišine i šoljice espresa?

"If in doubt, flat out" C.McRae
Drugar mi pre vise godina 'uvalio' nekoliko spanskih automata Taurus Universa, nije to lose kad treba vise kafa skuvati za goste, ali ritual mlevenja, mirisanja i spremanja kucnog espressa 2-3x dnevno je za mene priceless ...
Drzim i mali mobilni espresso set - za camping dane.

Drzim i mali mobilni espresso set - za camping dane.

2004 BMW e46 320d Touring 110kW
Hoces reci da ti je bolja kafa iz automatskog aparata.djors napisao: 05 Jan 2021, 10:43 Belarom iz lidla, pristupačna i dobra, meni je baš legla i nju koristim.
Šta čoveku treba osim 5 minuta tišine i šoljice espresa?![]()
Ja pijem kostariku iz kafeterije i etiopiju iz jedne male prodavnice kafe u kraju.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Smiruje živce

Koliko sam ja voleo da tu sednem na kafu pre, ali sam se skroz odvikao. A kontam da je tek sad milina kad nema gužve..
Off topic: neki dan sam tražio neku knjigu u Laguni u Promenadi i kaže mi radnik da je jako tražena knjiga i da nemaju više na stanju, i pitanje da li ima još neko na stanju od njihovih radnji, ali kada je proverio ispostavilo se da u Merkatoru imaju 24 na stanju
Ljudi su skroz zaboravili na Merkator, osim još što radi market dole. Gore je pola lokala prazno.
Off topic: neki dan sam tražio neku knjigu u Laguni u Promenadi i kaže mi radnik da je jako tražena knjiga i da nemaju više na stanju, i pitanje da li ima još neko na stanju od njihovih radnji, ali kada je proverio ispostavilo se da u Merkatoru imaju 24 na stanju

- Darko
Ja sednem ponekad. Bas to sto kazes, nema guzve, buke, glasne muzike, iskljucim se i posmatram saobracaj kako protice 

- Darko
Da li se nesto zna o kafama bez kofeina? Negde pise da su dobre za zdravlje, srce, a negde da su stetne zbog rastvaranja u nekoj hemikaliji.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja nisam cuo nista o tome. Moj cale to pije godinama, samo to i pije jer mu ne odgovara kafa sa kofeinom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk