Suzuki SX4 - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od crni »

misha napisao:
crni napisao:sa tolikim popustom ja bih sx4 izlio u bronzi i postavio ga na petrovaradin :kezo:
Tebi treba uručiti zlatni pehar a možda i medalju,jer nisi obavio test vožnju pre kupovine a nisi ni tražio dodatni popust. :kezo:
istine radi, pitao sam ih za test voznju ali tek posle uplate kapare. naravno, kao iskusni prodavci vesto su me izbegavali a ni ja nisam bio uporan. da sam obavio test voznju sigurno bi povukao kaparu i odustao. najvise zbog buke motora jer je ona meni bila toliko velika da sam po preuzimanju auta bio ubedjen da nesto nije u redu sa auspuhom.
a u pregovorima za popust bio sam dve nedelje. i dobio k. izvinjavam se, dobio sam patosnice koje svi dobijaju, 1% pdv-a koji je tada otisao sa 18 na 20% koji su takodje svi dobijali do nove godine, manje 2000din koje mi duguju kao kusur od registracije.
ocigledno je neko morao da plati sve tvoje popuste :kezo:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Prvo si dao kaparu a onda tražio test vožnju ? Kako misliš bio si u pregovorima 2 nedelje ? Šta si pregovarao, kada nisi nista dobio ? :D Ti si sve naopako radio ! :kezo:
crni napisao: manje 2000din koje mi duguju kao kusur od registracije.
Pa zašto nisi tražio kusur ? Ja to ne bih prećutao,mada sam imao razloga da ih počastim. :D
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

to sam video tek kuci kad sam presabrao sve uplatnice+provizija za uslugu.
ma necu propasti za 2000, ali je to sitnicarenje bas bedno
tako kad sam preuzimao z10 dobio sam ga prasnjavog, nisu hteli da ga operu.
das 8000e i izadjes na ulicu sa novim autom a on prasnjav :glavomuzid:
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od Saša »

Ja sam Punta dobio sveže opranog, skinuli najlone sa sedišta, namestili okvire i tablice, jedino je goriva bilo samo za par kilometara, no stigoh ipak do pumpe. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

izgleda da samo vi u novom sadu dobijate sve kako treba :)
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
mikiwolf
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2013, 10:05
Garaža: Suzuki SX4 1.6 GS 2012

Re: Jos jedan SX4 by RINGE

Post od mikiwolf »

Vidim da ima dosta vlasnika SX4 pa da iskoristim priliku i pitam vas u vezi par problema koje ja imam sa istim. Suzuki SX4 GS je uzet XI 2012. godine i do sada sam prešao oko 15500 km, krajem avgusta je odrađen prvi servis gde je osim ulja i filtera zamenjen i prednji set pločica, u servisu su rekli da može da prođe još 2-3000km ali se povremeno pali brake lampica pa sam ipak zamenio, da ne razmišljam.
Automobilom sam generalno zadovoljan, motor i menjač su odlični, kabina dovoljno prostrana uzimajući u obzir spoljne gabarite vozila i segment kojem pripada ali sam primetio dve stvari koje me prilično iritiraju. Prva je da je vozačevo sedište dobilo luft u mehanizmu za podizanje u prvih pola godine korišćenja i sada često čujem kako klacka i lupka tokom vožnje. Prilično iritantan problem koji nisam imao na pređašnjim automobilima sa mnogo većom kilometražom. Bio sam u servisu i rekoše da može da se poruče cele sanke i zamene uz napomenu da će se taj luft opet ubrzo pojaviti. Kažu da je dosta vlasnika prijavilo taj problem i da za sada nema trajnog rešenja.
Druga stvar je da prednji trap hoće ponekad baš dobro da udari preko neravnina, ne govorim o rupama i kraterima veće dubine, dovoljno je da pri malo jačem gasu na usponu pređem preko šahta koji štrči iznad nivoa puta i da prilikom silaska točka tako zvekne da pomislim da se nešto ozbiljno polomilo. I za to sam bio u servisu gde su sve pregledali i rekli da nema nikakvih nedostataka na trapu. Bio sam i kod svog proverenog mehaničara čisto da proverim navode ovih iz ES-a i čovek mi potvrdio isto, nema nikakvih znakova oštećenja ili slabosti na trapu. Najgore je što kada zaista upadnem u neki veći krater na putu auto odreaguje maksimalno tiho, a opet na nekim manjim neravninama ispusti veoma oštar zvuk prilikom udara.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ne možeš ništa uraditi, nažalost. Vozačevo sedište je takvo kakvo je i tu zamerku sam i ja našao nedugo nakon kupovine kola. Trap jeste bučniji, ali bitno je da je utegnut, što su ti i potvrdili u servisu. Generalno nije posvećena pažnja prigušenju buke od vetra, puta i motora, ali ok je, auto je generalno dobro pakovanje.
Korisnikov avatar
mikiwolf
Reactions:

Post od mikiwolf »

Ok, što se tiče sedišta tj. mehanizma za podešavanje visine tu sam i sam primetio da je problem najverovatnije do korišćenog materijala koji ne odgovara nameni (mekše gvožđe ili sl.). Sa druge strane onakvu "buku" iz trapa nisam do sada nikada čuo, a promenio sam dosta automobila što privatnih što službenih, a bilo je tu svega i jeftinih i poprilično skupih vozila.

No dobro je da pomenemo još poneku lošu stranu ovog auta, već sam pomislio da mi ovi iz ES uvališe loš primerak.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Verovatno si malo tezi vozac 90+ kila, ja sa manje od 80 do sada nisam imao tih problema ali drugar koji je probao skoro moj auto isto je osetio da nesto klakce ispod sedista a i on je stokilas :kezo:
Probaj da malo spustis sediste, problem je do makazica mehanizma. Sto se trapa tice ne brini, vozio sam ga i po off road terenima i na 40000 isao da vidim kakav je trap na merenju kod Ivanca i sve je kao fabricki, a kocione plocice jos nisam menjao iako ce skoro 45000km da predju ove iz prve ugradnje!
I ako zelis otvori novu temu o svom SX-u i predstavi ga :)
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Zamena pločica dosta zavisi od stila vožnje. Meni pločice generalno kratko traju. Čini mi se da sam ih menjao na 30-ak hiljada km, plus što taj auto ne vozim ni 30-40% onog što se vozi. Što se mehanizma sedišta tiče, ne pomaže spuštanje, već spuštanje i podizanje. Spustiš sedište i jednom nategneš ručicu za podizanje i tako ostaviš. Bude ok neko vreme pa se vrati. Bar kod mene to pali.
Korisnikov avatar
mikiwolf
Reactions:

Post od mikiwolf »

Prosečne sam visine i težine, 182cm/85KG tako da nije do toga, ali ipak sam dosta teži od prosečnog japanca :)
Za sada mi najmanje klacka kada je skroz spušteno ili samo malo podignuto, svako veće podizanje uslovljava i veće klackanje.
Što se tiče kočnica nisam ni očekivao da traju više od 20K km jer vidim da su dosta meke po tragovima koje ostavljaju na felnama. Zamenio sam ih na 15.5K km a po rečima servisera trajale bi još 2-3k km što sam i očekivao. Stil vožnje je prosečan, nisam baš penzioner za volanom ali nisam ni ulični trkač, ali se mora uzeti u obzir da je 90% trenutne kilometraže napravljeno u gradskim uslovima gde su poprilične gužve i u čestoj stani/kreni vožnji. Da sam imao više vangradskih deonica siguran sam da bi trajanje pločica bilo znatno duže.

Što se tiče predstavljanja vidim da je sve već rečeno, uglavnom svi imamo slične stvari koje nam se dopadaju na vozilu i primećujemo slične mane i nedostatke, samo što ih neko pomene a neko ih prećuti :) Ne bih imao šta konkretno da dodam.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Sto kaze Sloba i stil voznje igra veliku ulogu, ja bar 80% imam gradske voznje.
Slika
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

Ja sam za sada malo prešao (8.500km), vozačevo sedište je odmah skroz podignuto i nisam ga više dirao, odgovara i meni i mojoj ženi(ci) samo što ga ona privuče volanu a ja odmaknem, za sada je sve ok, videćemo u buduće...
jednom sam pogodio rupu na putu i prilično je tresnulo - tako da znam o čemu pričaš, ali mi se to samo jednom desilo - nisam više imao takvo iskustvo... :)
kad pređem 10.000km pišem utiske u mojoj temi ;)
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

na ovom forumu o sx4 moze samo u superlativima, ako imas neki problem ti ga prodaj i kupi nesto drugo :mangup:
:rofl:
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
mikiwolf
Reactions:

Post od mikiwolf »

Ja samo pričam o onome što vidim na svom automobilu, ako neko nema takvih problema ili ne želi o njima da priča njegova stvar.
Podelio sam zapažanja o SX4 posle nepunih godinu dana korišćenja i želeo sam da vidim ima li sličnih iskustava. Obe pojave su se javljale i kod drugih ljudi i meni je dovoljno što se o tome nešto i napisalo. Ipak je reč o mehaničkoj stvari i normalno je da ima nekih nedostataka, a što pre ih sve uočimo i javno o njima prodiskutujemo to bolje, kako za postojeće korisnike tako i za one koji imaju nameru da kupe nov ili polovan SX4.
Odgovori