Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Hvala na brzom odgovoru, moram da ulovim nekoga sutra ko ima vremena da se zeza sa tim. 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Isto se deslio i meni pre neki dan, pukla cev. Sat vremena posla u dvorištu, 300 kinti za cev i 250 za pola litra DOT tečnosti za kočnice. Ako se ne razumeš u problematiku, bilo koji majstor će brzo da završi, samo da dobro ispusti vazduh iz sistema.
Pukla cev, valjda na nekom spoju. 50 evra sveukupno šlep služba + popravka. Hvala još jednom na pomoći.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Samo da dodam da valja oprati kocionu tecnost sto pre, dosta je agresivna, ne samo na gumu, vec i farbu, sem u nekim jako retkim tipovima tecnosti za kocnice. I motorno ulje dosta brzo ostecuje gumu, pa ga ne vole ni obicne patike i slicni proizvodi od gume.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Servis - Razno
Za gumu da ali dot 4 ne nagriza farbu.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
DOT 3 nagriza boju ali wash prajmeru ne može ništa 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Одг: Servis - Razno
Rekao bih da nagriza, kao i i ostale vrste DOT, sem DOT 5 koja je na bayi silikona. DOT 3 4 i 5.1 su na bazi rastvaraca, samo su sa generacijama poboljsavane karakteristike.dag81 napisao:Za gumu da ali dot 4 ne nagriza farbu.
http://ebcbrakes.com/product/ecb-brake-fluids-index/The only difference between Dot 3 and Dot 4 brake fluids is their purity

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ispuškirao sam gumu koliko je moglo čim sam preuzeo auto u servisu, čak mi deluje da su i oni to oprali (ali ih nisam pitao, pa ne mogu 100% da tvrdim). Nadam se da će biti OK.
Ništa ne diraj, otpašće to samo od sebe kad se osuši 

Primetio sam nesto čudno na kolima, kvacilo prvi 1cm uopšte ne funkcioniše, uopšte nema otpora i tek onda osetim otpor pod stopalom. Ne bih ni primetio da se ne čuje "tak" ponekad kad otpuštam kad se kvacilo vrati skroz na vrh. Šta to može da bude, cilindar?
Ako ti kvacilo radi ok, meni to lici na onu oprugu sto vraca pedalu.
Izgleda da je nešto više, na kapiji jedva ubacih u prvu. Probaću sutra opet kako radi menjač, pa zovem majstora da vidim sta on kaže. Ali svakako u ponedeljak idem da poprave sta god da je
Heh, ako je tako, onda je kvacilo odsviralo svoje.
Meni je pred samu zanemu, par puta, ostalo tako, nije htelo da se vrati. Ali ocigledno i 100% lako prepoznatljivo, da je u pitanju nesto u samom kvacilu, ne u pedali.
Meni je pred samu zanemu, par puta, ostalo tako, nije htelo da se vrati. Ali ocigledno i 100% lako prepoznatljivo, da je u pitanju nesto u samom kvacilu, ne u pedali.
30k km, jebem ti kvalitet...
Ne mora da znaci, videces sta majstor kaze.
Mozda je ipak pedala.
Koje si stavio?
Mozda je ipak pedala.
Koje si stavio?