Parking servis

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Parking servis - lopuže

Post od nuk »

Ma dobro, mi im tepamo kad kazemo kazne.

Nego,
ja dobio tri doplatne u NS od lika kome sam prodao auto posto nije odradjen prenos, jelte. Najgore od svega je da lik radi u Dubai-u i ne mogu da stupim u kontakt sa njim a cale vozi auto i ne placa parking iako smo se kao dogovorili da necu da tolerisem takve ispade te sam bio spreman da idem da skinem tablice i ponistim ovlascenje dok se kazne ne regulisu posto znam gde je automobil ali, u Novosadskom parking servisu "priznaju" kupoprodajne ugovore iako prenos nije izvrsen sto u Beogradu nije slucaj, bar nije bio ranije, te sam samo hteo da podelim ovu informaciju ako nekom nekada zatreba :)
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Pošto nam se desilo ovo:
Stjepa napisao:Recimo da mi se desi da razmišljam ovako:
trojanac napisao:Za ove dve kazne ima da se načekaju da platim.
u nekim situacijama.

E al danas naučim nešto novo: ako ti okače doplatni kartu/dnevnu kartu (ili kako god da je krste, znate na šta mislim) a parkirao si vozilo koje je na lizingu i vodi se na lizing kuću, koverta će nakon izvesnog vremena da dođe na adresu te kuće. A oni su savesni građani i sve uredno plaćaju. Pa te još i obaveste o svom postupku. Naravno da sad moraš da platiš. Ali to nije sve. Niko nikome ništa ne radi za džabe. Pa tako i lizing kuća naplati tu svoju uslugu.
Kad se sve sabere na kraju ispadne 3000rsd. :glavomuzid:
A da, ako ne platiš u narednih par dana po prijemu obaveštenja kuća će ti izaći u susret i dati na odloženo plaćanje kad bude vreme za mesečnu ratu. Samo što će za tu uslugu da zaračunaju kamatu.
Kako bi se predupredili budući ispadi, i potencijalno gledanje u pasulj koliko će još puta da te lizing kuća obraduje i za koje vozilo, tražena je pisana potvrda od JKP-a:

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ovo za lizing je Stjepa dao primer i to je očekivano, ali da mi dignu pare sa računa, to mislim da ne bi smelo nikako.
Posetite www.garaza.rs !
AcaDorcol
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2013, 06:38

Post od AcaDorcol »

Ta prinudna naplata iz KG je zrela za masovno rasterivanje iz tih neradnickih kancelarija. Oni prihvataju predloge za izvrsenje- bez ikakvih provera, sto je jednostavno nedopustivo! Podatke uzimaju zdravo za gotovo onako kako ih je naveo onaj ko predlaze izvrsenje. Imao sam prilike da dozivim nesto slicno greskom ovog odeljenja - skinuto mi je sa racuna neko tudje potrazivanje sasvim nepoznate osobe od nekog treceg lica, jer je advokat ostecenog u Predlogu za izvrsenje nekim cudom, naveo pogresan (moj) broj tekuceg racuna?! Trebalo mi je dosta vremena i truda, sa bankom, mnogobrojnim telefonskim urgencijama sa tim odeljenjem u Kragujevcu i na kraju da ne kazem trebala mi je intervencija preko UBPOK-a da bi mi jedva nekako vratili taj iznos sa tudjeg privatnog tekuceg racuna na moj racun?! Jos je ispalo da sam imao srece jer da je ta osoba podigla taj novac onda ne bi imali sta da mi vrate, nego bi me uputili na odstetni zahtev kragujevcu?!

Inace sad su (zadnjih nedelja) razni izvrsitelji - poceli sa primenom tzv ``Instituta fiktivne adrese``?
Sudski kurir pokusa da te nadje na adresi radi urucenja nekog papira, i ako te nema, (ukucani recimo kazu, nije tu ili niko ne otvara) kurir-napise na povratnici dokumenta- ``Fiktivna adresa``?! i vrati to u Sud, a ovaj odma to dostavi u MUP s nalogom za utvrdjivanje adrese jer se (ako se dobro izrazavam) Sud poziva na institut - Fiktivne adrese trazenog lica. Neka mi pravnici oproste na laickom objasnjavanju, ali ne znam kako da to strucno objasnim.....To se u zadnje vreme cesto desava i kompjuteri u MUP-u se svakodnevno pune blokadama na bazi ovih ``Fiktivnih adresa``.
Posle dok zvanicno ne ``dokazes`` adresu, odnosno dok ne izvrsis ponovnu - zvanicnu prijavu boravka, ili odjavu starog-prijavu novog boravista ako je bilo promene, ne mozes nista vise u MUP-u da zavrsis, ni registraciju, ni saobracajnu, ni LK, Pasos, potvrde........itd......Cim ti ubace JMBG u komp, izleti crveno ``Fiktivna adresa``........Bez obzira da li si imao ili ne boraviste moras ponovo da prijavljujes........
Nova fora za uterivanje love u Budzet.......
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

To sa fiktivnom adresom postoji odavno.
AcaDorcol
Reactions:

Post od AcaDorcol »

Verovatno da postoji odavno, ali izgleda da se sada masovno, ali bas - masovno (zlo)upotrebljava!

Primer, ako sudski pozivar nosi neki zvanican ``papir`` (sta god to bilo) predvidjen za licno urucenje osobi XY i ako neko od ukucana kaze da trenutno XY nije tu i ako taj ukucanin na pr. ne zeli da primi taj ``papir`` i prijem istog overi svojim potpisom, ranije su po pravilu pokusavali urucenje XY - ponovo, cak nekoliko puta......

Sad odma kod prvog neuspelog pokusaja - lupaju ``Fiktivna adresa`` Izbacili su ponovne pokusaje?! Igra se na prvu?! Kasa je - prazna!
:opustanje:

Mnogima to moze biti problem ubuduce! ( ne mislim na one koji se ``prfesionalno`` kriju od pozivara, nego i za ``obican svet`` koji se slucajno ne zatekne na adresi u momentu prvog pokusaja urucenja)

:glavomuzid:
Poslednja izmena od AcaDorcol u 29 Nov 2013, 21:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sumnjam da su izbacili ponovne pokušaje, stiže i sada ljudima po par puta.

Inače, ovako je i kod nas, dobijali su ljudi rešenja (ne znam kako ovde nisu?) i onda se to lako ospori i ide na parnicu, o tome će paja naranvo bolje :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja sam u martu dobio kaznu i stigla mi je opomena posle mesec dva i pre toga obaveštenje od onog njihovog advokata i od tad nista.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

AcaDorcol napisao:Verovatno da postoji odavno, ali izgleda da se sada masovno, ali bas - masovno (zlo)upotrebljava!

Primer, ako sudski pozivar nosi neki zvanican ``papir`` (sta god to bilo) predvidjen za licno urucenje osobi XY i ako neko od ukucana kaze da trenutno XY nije tu i ako taj ukucanin na pr. ne zeli da primi taj ``papir`` i prijem istog overi svojim potpisom, ranije su po pravilu pokusavali urucenje XY - ponovo, cak nekoliko puta......

Sad odma kod prvog neuspelog pokusaja - lupaju ``Fiktivna adresa`` Izbacili su ponovne pokusaje?! Igra se na prvu?! Kasa je - prazna!
:opustanje:

Mnogima to moze biti problem ubuduce! ( ne mislim na one koji se ``prfesionalno`` kriju od pozivara, nego i za ``obican svet`` koji se slucajno ne zatekne na adresi u momentu prvog pokusaja urucenja)

:glavomuzid:
Ja sto znam i dalje posalju barem po dva puta pre nego sto nastave process dalje i stignu do fiktivne adrese.
AcaDorcol
Reactions:

Post od AcaDorcol »

Nadam se da je tako i da se drze propisane procedure, ali prilikom produzenja registracije auta, prosle nedelje u MUP Stari Grad, od nas desetak u redu na salteru za registraciju, troje ispred mene su vratili zbog ``Fiktivne adrese``. Tu u redu i cuh kako nastaje opisani problem?! Zato i kazem! Salterusa uzme papire i kako prinese LK kompu, pisti ``Fiktivna adresa```. Vraca papire za registraciju i salje ljude na salter - Prijava-Odjava boravista......... :kuku:

Srecom ja nisam imao problem, ali...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa to jeste da tako radi, ali je pitanje koliko je dugo trajalo bežanje od poziva ;)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Upravo to. Treba obratiti paznju da ce isto vaziti od Marta sledece godine i za one koji imaju kazne koje nisu platili. Nece moci nista da se uradi dok se ne regulise. (stim sto moze i da se na rate plati itd.).
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions: