Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milos_kg »

Nije ni cudo sto se niko do sad nije javio :)
Motoluxe je novi model, izasao pocetkom ove godine. Naterao si me da pogledam specifikaciju.
Kuciste izgleda odlicno, super je odradjeno. Takodje rezolucija ekrana i broj piksela po incu su odlicni (480 x 854 pixels, 4.0 inches (~245 ppi)). Ono sto mi bode oci jeste CPU od 800MHz (premalo za surfovanje) i kamera od 8MPX bez HD video zapisa. Grafika (Adreno 200) je takodje slaba.
Ne znam kako se krece cena telefona, ali ako nisi neki zahtevan korisnik, onda ce vrsiti posao.

Jel gledas da uzmes preko operatera ili da pazaris za kes?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ako bih i uzimao, uzimao bih za kes (verovatno neki kupljen preko ugovora).
Nisam od onih koji potpisuju ugovore. Do sada sam mogao uzeti bar 5 telefona u MTSu, za vreme postpaid staza koji imam. Ujedno, mogao bih dobiti i duplo brzi net kod kuce ili popust na kablovsku, uz ugovor, ali neeee :mrgreen:
Posto nemam ugovornu obavezu, pretplata mi je 50%. Kada mi se preracuna, isplativije mi je da kupim sebi telefon koji hocu i placam pola pretplate, nego da udjem u ugovornu obavezu zbog telefona...
-----

Iako sa tehnikom ne stojim lose, tj interesuje me i petljam se sa svim i svacim, od telefona ne ocekujem previse, niti imam zelje i vremena da se sa time zamajavam. Dakle, osim Igo-a, nemam neku potrebu za aplikacijama, marketom, flesovanjem, romovima... Najveca prepreka u nabavci novog telefona (citaj androida) je trajanje baterije. Ona Motorola Droid/Pro (XT610) ima bateriju od 1890mAh, ako se ne varam.
Uzeo bih onaj Primo, ali nema WiFi, sto i nije strasno uz internet u paketu, ali je ekran mali za vecu upotrebu interneta, a posto cesto putujem, ume to da ubije vreme. Uzeo bih Primo da mogu uzeti sluzbeni Android , ali me upravo baterija kolje, pa mi ciklus izmedju punjenja ne bi bio bas za pohvalu (a cesto nemam vremena da ga nakacim na racunar, ili u struju, ili sam na terenu...)

Tako da sada razmisljam da kao privatni uzmem neki Android (da oprobam i to), a za sluzbeni neki sa hardcore baterijom (a da moze baratati pozivima, ponekad porukama, uz BT)

---
Ako se uzme u obzir da trenutno imam telefon koji sam nov platio 2500din, kao i najjeftiniji touch uzet pre 3 godine (cisto da probam), sve vam govori o mojim afinitetima ka hitech ultra mega giga telefonima. Ne mogu da vodim racuna i o njima, pa nije gre'ota ni ako stradaju :kezo:
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

pedja napisao:Posto nemam ugovornu obavezu, pretplata mi je 50%. Kada mi se preracuna, isplativije mi je da kupim sebi telefon koji hocu i placam pola pretplate, nego da udjem u ugovornu obavezu zbog telefona...
Bas tako, to i ja praktikujem. Uz MixNet S imam sve sto mi je potrebno za smesnih 320din mesecno, cak su od pre 2-3 meseca uveli i prenos nepotrosenih minuta/smsova/megabajta iz prethodnog meseca. :bravo:

Kapacitet standardne baterije kod XT610 je 1420mAh, ta od 1860mAh je extended (prosirena) baterija. Tako da baterija i nije toliko jaka strana ovog telefona.

Ako hoces dobru bateriju, onda bih ti savetovao Galaxy S i9000.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Milos_kg napisao: Ono sto mi bode oci jeste CPU od 800MHz (premalo za surfovanje)
Ma daj, kaži da se šališ? Jesi li probao pa znaš? Moj telefon ima CPU od baš 800 MHz i to leti... :)

Sent from my Samsung using Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Ne salim se, i jesam probao. Ako izuzmemo Samsung i njegov TouchWiz (koji je na prvom mestu po smooth browsing-u i scrolling-u), kod ostalim proizvodjaca je premalo.
A to se najbolje vidi ako uporedis, recimo, tvoj Galaxy Ace sa nekim drugim telefonom sa identicnim hardverskim komponentama. Samsung je uspeo da optimizuje UI, tako da se neki njihov slabiji modeli ponasaju mnogo bolje od nekih skupljih i sa jacim hardverom.
Tvoj Ace ne podrzava Flash, dok ovaj Motoluxe podrzava... malo je to MHz za Flash content.

Premotaj na 11:55... otvori isti sajt, i reci da li imas ovoliko laga?
Nekog, kome je surfovanje bitna stavka i ko dosta koristi browser, ce ovo izludeti. Zato sam i rekao coveku da moze da ga uzme u razmatranje ako nije neki zahtevan korisnik (a nije).

http://www.youtube.com/watch?v=6Rrurrl-RBg

Ne kapiram ovaj potez Motorole. Ako se prave vec ovako ozbiljniji telefoni, onda 1GHz treba da bude neki minimum. Da su takav metnuli u Motoluxe, dobili bi mnogo konkurentniji proizvod na trzistu sa cenom visom za nijansu. Ovako ce se za te pare uvek naci nesto bolje.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Ace otvara stranucu polovniautomobili i pretražuje iste bez seckanja, ok telefonče za te pare ako nisi uber leet sajber :)
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Е, "наследио" сам од жене IPhone3g. Јес да је из 2008. али смо некако везани за њега, шта ли :)
Мало крцнуло кућиште, позадина изгребана, слот расклиман, али....ипак је то Apple!
Знам да је код једног лика "што ради са ајфоновима" био скоро месец дана док га он није откључао.
Већ смо се били поздравили...онда се то радило са неким чудом што изгледа ко сим картица па се гура у слот.
Елем, после је софтверски одрађен, после тога није радила ни Cydia нити Youtube. То моју лепшу половину није
претерано занимало, па је на мени сад да се бакћем са тим - мушка посла - ништа без лопате , хехе.
Још је на 3.1.2 па ни 90% програма не ради под њим.

Таман сам овај HTC укапирао а сад ајде у нове победе.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

bane valjevo napisao:A pošto mi je Htc Sensation preskup, realno gledano, našao sam koji Htc ja želim... U pitanju je Htc Desire Z, jer ima predivnu fizičku tastaturu koja je meni neophodna, i odličan ogromni ekran koji volim... Sinoć sam prvi put imao kontakt sa Htc telefonima, jedan Sensation i jedan Desire Z, oduševljen sam...
Odličan telefon,ja ga imam već 5 meseci...šta god te zanima pitaj,samo da znaš da bateruja nije baš najsjajnija , mada sam već navikao...
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Za bateriju sam cuo da jedva do veceri dogura... Mnogo mi se svidja taj telefon, moram ga kupiti, nadam se uskoro...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Samo da izjavim za Zte Skate, posle par nedelja druzenja. Sve lepo radi,baterija uz normalno koriscenje gura bar 3 dana, uz minimalno koriscenje ,moze i duplo.
Nemam nekih krupnijih zamerki, mozda bih voleo da je ekran osetljiviji.
Takodje od anomalija, sam primetio da je IGO, mnogo sporiji nego na starom Win6,5 sistemu, te tako neugodan za mene koji je navikao da to sve leti.
Sporiji znaci da imam mnogo mali fps, i da previse sve secka...

Sent from mine Commodore 64
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

ne znam koliko ti bas secka i na kako si navikao, ja imam garmin na n95, i jedino kad mu treba vise vremena je ste kada se ucitava, ili kada ides na zumiranje ili odaljavanje mape. a ovako ne. napravi snimak ako mozes pa bas da vidimo.
Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Prosto nema procesor snage da renderuje 3d kartu, kad se primicem raskrsnica,a i kad menja perspektivu, to je vrlo izrazeno, a tada je i navaznije da prikaz bude jasan.

Recimo da ima oko 10 fps, stari dulplo slabiji HTC pod windowsom, je uvek imao oko 20fps.

Cinjenica je i da je nova verzija softvera verovatno zahtevnija, probacu da overclockujem procesor pa cu videti, mada meni nije frka jer nosim oba telefona, ali za nekoga drugog, ne treba ocekivati da GPS fenomenalno radi...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Predji na ndrive i resavas problem posto je graficki manje zahtevan

TT post
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kod mog Ace-a nema nikakvog seckanja, radi kao zmaj. Da, treba mu poprilično da ulovi satelite, ali posle toga sve radi savršeno. :)

Sent from my Samsung using Tapatalk
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Osim Pikada 3D koja igrica jos moze da se igra online preko mobilnog?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Odgovori