Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: Grčka

Post od MAD MAX »

Ima li ko predlog za Krf? Interesuje me apartman - studio, blizu lepe plaže bez gužve za neke normalne novce. Može i jeftiniji hotel BB ili HB.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Da li mislis da ides preko neke agencije ili u sopstvenoj reziji kolima? Najlepse plaze su sa istocne strane ostrva, ja sam bio pre 5g u Moraitici a to je juznije od samog grada Krfa nekih 20km. Isao sam preko agencije ali koliko sam video u mestu ima dosta apartmana za iznajmljivanje.
Slika
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Bajker
Isključivo kolima u svojoj režiji. Već 10 godina letujem tako u Severnoj Grčkoj, ali na Jonskom moru još nisam bio. Ove godine otišao bi na Krf, čisto da promenim. I meni izgleda da istočna strana ima lepših plaža. Posle Tasosa i Sitonije, bojim se da ne bude razočarenje.
Ako je neko bio u nekom apartmanu - studiju, i bio zadovoljan neka javi :)
I koliko je siguran booking.com za Krf, Kefaloniju i Lefkadu?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sithonia, here I come! :D

Uplatio depozit za rezervaciju danas, odraše me bogami fino... I još kažu da će verovatno i ona tamo banka takođe da traži neku kintu... Više ću platiti bankama za uslugu nego što je sam depozit... :x
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Preporuke i za Lefkadu.
Zapadna obala je :ludilo:
Slika Slika Slika
Put do Lefkade je odličan iako je nešto duži. Oko 1000 km od Beograda.
Slika Slika
A i ako je ostrvo nema trajekta već se prelazi preko mosta
Slika
Smeštaj sam našao preko sajta http://www.greeka.com
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

vlajko napisao:Zato je Skijatos spoj lude zabave i odličnih plaža na malom prostoru.
Jedino mesto u Grčkoj gde sam letovao 2 puta.
Jedina mana su nenormalne gužve u avgustu kad dođu Italijani.
Bili smo na Skiatosu 2007.godine,fantasticno ostrvo sa jako lepim plazama. :doubleup: Mana je skup trajekt, (225e za cetvoroclanu porodicu ) smestaj koji nije bas povoljan i velika guzva u avgustu. http://www.aferry.com/quote/Booking/AFR ... 0209163056
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Lepa ova Lefkada :doubleup:

Meni je za sad u GR Santorini favorit...istina za 10 dana tamo sam vide samo jedan sa auto SRB tablicama ali se srpski dosta cuo po gradu.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

MAD MAX napisao:Ima li ko predlog za Krf? Interesuje me apartman - studio, blizu lepe plaže bez gužve za neke normalne novce. Može i jeftiniji hotel BB ili HB.
Kassiopi je preporuka.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Na Krfu gledaj da nadjes smestaj negde severnije, iznad grada Krfa. Gore su lepse plaze, a kolima lakse i brze stignes na zapadnu obalu, koja je na otvorenom moru, plaze su lepse i cistije je more. Samo je i malo hladnije, a moze i vetar da duva.
Sa istocne strane obale, koja gleda prema Grckoj, more je puno vegetacije i nije nista specijalno. Dobro je kad se ode autom jer se brzo obidje veci deo ostrva. Aquapark je odlican ako te interesuje.

WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Hvala na odgovoru za Krf,

Kassiopi je nekako po mom ukusu. Podseća me na Hvar, gde sam godine proveo. Ima li neko predlog za smeštaj bliz Kassiopija?
I meni se čini da je istočna obala bezveze.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Za mene Kassiopi nije nista posebno...fino je za setnju ali plaze su prosecne.
Ja sa bio u mestu Sidari na severu. Tamo ima finih pescanih plaza.
More na zapadnoj obali je prilicno hladnije.
Na istoku je i Dassia ok..
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Plaze su lepse u Kassiopiju, a Sidari je pun engleza, za ono sto trazi MAD MAX Sidari nije preporuka. Plus sto najbolja plaza u okolini Sidarija (Sunset) nije vise u funkciji zbog odrona.

Evo i poredjenja. Meni ovaj mulj na prvoj slici nije bolji od ove druge plaze, a takve su u okolini kassiopija.

Slika Slika

Jedina mana Kassiopija je malo veca udaljenost od grada Krfa.

Inace, dva puta sam bio smesten u Dassiji, dobra je i za kupanje a i za transport jer je nekako iz nje sve najblize.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Bio sam na Krfu još davne 2006-te. Lično mi se dopala velika plaža u Sidariju, više nego one male, ali Sidari kao mesto nije. Na velikoj plaži nema mulja. Dobre peščane plaže su još i Agios Stefanos (na severozapadu) i Glyfada (na zapadu). Glyfada je više za mlade, a manje za porodice sa decom, jer ulazak u vodu nije postepen (ima plićaka, ali dosta naglo se ulazi u dubinu). Paleokastritsa ima najlepše uvale (šljunak, nije pesak). Meni se, ipak, možda najviše dopala Kalamaki plaža na severoistoku, između Acharavija i Kassiopija. Prilaz plaži je nezgodan, strm i uzan (ako se nešto nije promenilo) a plaža velika peščana, sa duuuugačkim plićakom i drvenim molom (isto tako dugim). Sam grad Krf mi je prelep.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Na Krfu sam bio 2005. godine i ostao mi je u jako lepom sećanju. Bio sam smešten u gradu Krfu, u hotelu Mon Repos. Bili smo na polupansionu, hotel je bio vrhunski, hrana odlična. Malopre sam pogledao i video da je sada kategorizovan sa tri zvezdice. Tada je imao četiri. S obzirom da smo iznajmili motor i da smo bili bez dece, obišli smo manje-više sve što se moglo obići. Paleokastritsa izgleda fenomenalno, ali voda zna da bude ne hladna, nego ledena. Istočna obala je ipak bolja što se toga tiče - Guvija, Glifada, Ipsos, Dasija... ne mogu svega da se setim s obzirom da smo u jednom danu često bili i na dva mesta. Akvapark je dobar, ne treba ga propustiti. Grad Krf je priča za sebe. Da ne gnjavim sa predlozima, svako ko ode posetiće sve ono što se po difoltu treba posetiti, od srpske kuće na dalje. E, sad, svako ima svoje kriterijume i interesovanja, ali jedno je sigurno - tamo moraš biti motorizovan, što važi i za većinu ostrva. Da li avion + iznajmljivanje motora ili kola ili odlazak sopstvenim automobilom, svejedno. Ja sam imao tu čast da u avionu budem sa aktuelnim precednikom, njegovom ženom i "glumačkim parom" - Vojinom Ćetkovićem i Slobodom Mićalović... sve sami simpatični likovi... :kuku: Pošto što je bio čarter let i pošto smo se prvi čekirali, sedeli smo u prvom redu ispred onih zavesa, a Toma dva reda iza nas. Kada smo se vraćali, iako smo među prvima ušli u avion, nas prebace negde nazad, a precednika stave napred. Ipak da se zna ko je ko u aviJonu. :kezo: U svakom slučaju, Krf treba posetiti.
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Bio sam na Krfu pre 6 godina i jedan od meni najlepsih odmora. Krf je prelep, pun zelenila, posebno maslina koje ja obozavam, ostrvo sa zanimljivom istorijom i stvarno ima svasta da se vidi. Ja sam bio smesten juzno od grada Krfa u Moraitici u sasvim korektnom hotelu koji bih mogao svakom da preporucim za porodicni odmor sa decom http://ionian-hotels.com/ionian-hotels- ... ch-resort/ . Meni su lepse plaze na zapadnoj strani gde zaista zna da bude hladnija voda, a u Paleokastrici i ledena. Zato je bazen Golden fox iznad Paleokastrice :presrecan: http://www.corfugoldenfox.com/ . Sam grad Krf je prelep, sa veoma zanimljivom arhitekturom.Zanimljiva su i mala sela zavucena u sredistu ostrva gde mozete jesti pravu fetu i masline i piti dobro vino.
Od nasih svetinja sve sam obisao, a cak i pronasao unuka Janisa Janulisa koji drzi disco bar u Moraitici. Lepo je videti i doziveti da se osecas ponosnim sto si Srbin, a sto je nas pratilo po celom Krfu, naravno zahvaljujuci nasim precima koji su ostavili dubok trag tokom svog boravka na ostrvu.
Odlazak na Krf i boravak na jednom mestu ne bih nikom preporucio, jer mislim da u tom slucaju moze biti razocaravajuce letovanje. Jedini veliki problem za nas na Krfu su bili komarci kojih zna da ima bas dosta predvece .
Odgovori