Računari
Re: Računari
Uzmi kuler od 30-50e i zavrsice ti posao odlicno. Jeste da noviji intelovi procesori imaju manji heat output, ali ako klokujes nece ti valjati posao sa box kulerom.
Gledao sam, ide do 4.7 sa box kulerom, a da budemo realni, na default clocku ne moze nista da ga optereti, nego eto, da ga sibnem na 4.4 cisto da me savest ne grize 
Probio sam budzet sa sve zivo, necu da dajem jos 50e za nesto sto mi sada nikako ne treba
Mislim, ne treba mi sada ni 6700K, ali 4770K bi me jos vise kostao, a starija arhitektura.
Zato sam i hteo 2600k, jer su razlike u realnim performansama do 20%, a dao sam 100% vise para, mada ce se vec sledece godine sa novim igrama ta razlika povecati, ja se nadam.
Bilo bi lepo da moze ovaj moj Thermaltake V1 da stane, pa da se ne mucim

Probio sam budzet sa sve zivo, necu da dajem jos 50e za nesto sto mi sada nikako ne treba

Mislim, ne treba mi sada ni 6700K, ali 4770K bi me jos vise kostao, a starija arhitektura.
Zato sam i hteo 2600k, jer su razlike u realnim performansama do 20%, a dao sam 100% vise para, mada ce se vec sledece godine sa novim igrama ta razlika povecati, ja se nadam.
Bilo bi lepo da moze ovaj moj Thermaltake V1 da stane, pa da se ne mucim

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Pa da opravda toliko veliku cenu. Realno jeste skupo sada kupovati PC, em zbog poreza em zbog konverzije 1e=1$ . Ako imas klimu u sobi, da ti se ne pregreje, kad ga spakujes stavi ga na aida64 stress test, pa vidi kako se ponasa na 4.4 i da li je stabilan.
Sto se tice starije platforme, za igrice ne treba jace od 2600k i izvlaci maksimum iz grafike (verovatno si gledao uporedna testiranja na yt), ali gde naci sada stare ploce, koje vec imaju 5 godina. Jos ne znas koliko ce one dugo trajati.
Sto se tice starije platforme, za igrice ne treba jace od 2600k i izvlaci maksimum iz grafike (verovatno si gledao uporedna testiranja na yt), ali gde naci sada stare ploce, koje vec imaju 5 godina. Jos ne znas koliko ce one dugo trajati.
Upravo tako...nikada nisam zalio pare za komp, ali bih zaista voleo da sam mogao da ustedim tih 300e i za razliku da doplatim za 1070 grafiku ili jednostavno da ne bacim pare na 6700k.
Pazi, 6700k radi na 4.0Ghz u idle i 4.2 u turbo modu po defaultu, a kada sam vec bacio pare na jak procesor, onda cu sledece godine da bacim pare i na jak kuler, Noctua 15-icu i da ga lepo overclockujem, sto bi u kombinaciji sa 1070/80 grafikom trebalo da gura 4k bez problema.
Ide 6700K i do 5.2Ghz na vazduhu, ali ja ocekujem nekih 4.8Ghz sa ovim najjacim vazdusnum kulerom i nekom jakom voltazom.
Pazi, 6700k radi na 4.0Ghz u idle i 4.2 u turbo modu po defaultu, a kada sam vec bacio pare na jak procesor, onda cu sledece godine da bacim pare i na jak kuler, Noctua 15-icu i da ga lepo overclockujem, sto bi u kombinaciji sa 1070/80 grafikom trebalo da gura 4k bez problema.
Ide 6700K i do 5.2Ghz na vazduhu, ali ja ocekujem nekih 4.8Ghz sa ovim najjacim vazdusnum kulerom i nekom jakom voltazom.
E pa onda do jaja, nisam to ni gledao, video na par testova da menjaju box drugim kulerom 

Moze mozda, ja imam 775, ali nemam dodatne pinove za preradu, a pored toga ne bih budzio nekom rucnom metodom 
Nista, sto se mora, nije tesko, uzecu za pocetak neki jeftiniji kuler ako ne dodje box, a onda je sledece godine mozda i vreme da predjem na vodu.

Nista, sto se mora, nije tesko, uzecu za pocetak neki jeftiniji kuler ako ne dodje box, a onda je sledece godine mozda i vreme da predjem na vodu.
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
imam pitanje: zasto forsiras toliko cpu klok? Za graficku imam razumevanje, jer je FPS maltene proporcionalan kloku gpu-a i memorije (na grafickoj naravno). A ako ne radis benchmark takmicenja ne znam zasto bi forsirao jak CPU klok i time sebi povecavao troskove maticne ploce i hladjnja za cpu...Ako si bas zavisan od OC (kao sto sam ja bio svojevremeno) onda uzmes lepo cpu koji ima otkljucan multpler (mozda taj sto si uzeo i ima otlkucan nisam gledao) i mozes lagano da ka klokujes i na slabijim plocama..
PS efikasnost napajanja nisi bas najpreciznije opisao. Efikasnost je odnos snage koje napajanje vuze iz uticnice i snage koje isporucuje komponentama. To dalje ne iskljucuje podatak da taj LC nema ni blizu 650w realne snage i da se ne sme opteretiti sa preko 300w
PS efikasnost napajanja nisi bas najpreciznije opisao. Efikasnost je odnos snage koje napajanje vuze iz uticnice i snage koje isporucuje komponentama. To dalje ne iskljucuje podatak da taj LC nema ni blizu 650w realne snage i da se ne sme opteretiti sa preko 300w
Dalekk je Chieftec od ozbiljnog napajanja...
TT
TT
Svaki K procesor ima otkljucan multiplier, a klokovanje mi nije hitno, kao sto sam rekao, zato i hocu samo malcice da ga cacnem, cisto zabave radi, dok sledece godine planiram da ga klokujem ozbiljnije i da pazarim bolje hladjenje, pa i novu grafiku, da sve bude spremno za DX12 igre 
Za napajanje sam rekao isto sto i ti, da to od 650W nema realnih 650W
Da, sada je Chieftec losiji, tada je bio top end, o cemu govori i cinjenica da super sljaka i posle 6 godina guranja mog procesora koji srce oko 400W tokom igranja, a neretko i 500.

Za napajanje sam rekao isto sto i ti, da to od 650W nema realnih 650W

Da, sada je Chieftec losiji, tada je bio top end, o cemu govori i cinjenica da super sljaka i posle 6 godina guranja mog procesora koji srce oko 400W tokom igranja, a neretko i 500.

Heinz napisao:Dalekk je Chieftec od ozbiljnog napajanja...
TT

high end su Corsair, Sesonic, Antec, Enermax, XFX
Gledam sada, Cooler Master Nepton 240M vodeno hladjenje je 105e na KP, a vazdusni Noctua DH15 izadje 90...pa stvarno se ne isplati kupovina tog vazdusnog.
Ja sam posle jedno 8 godina zamenio savršeno Corsair napajanje samo da bih bio miran sa novom konfiguracijom.
A ti kako hoćeš
TT
A ti kako hoćeš

TT
Nemam za sta, moj sadasnji procesor sam vuce snage kao 6700k i GTX 970.