havijer napisao:Kragujevac Čačak Beograd Kragujevac za 2000 din tj potrošnja 8,9 litara na sto km. Brža vožnja uz dosta preticanja...
uzni crdi sledeći put, ako ostaješ pri istoj/sličnoj marci. Manuelni naravno, automatik guta kilo,kilo i po nafte više
Tek sad vidim ovaj post. Mislim da je glavni problem što nema šestu brzinu. Mada opet 8,90 x 70 din koliko je to dizela? Oko 4,50 litra a to nema šanse uz vožnju za dosta preticanja i dosta preko ograničenja.
Ovog vikenda pokusao sam jedan mali eksperiment i uspeo sam da prodjem 28km za 31min uz prosecnu voznju od 54km/h uz prosecnu potrosnju od 2,5l / 100km-dizel . Gume su lakse od fabricke i dobro napumpane, mala nizbrdica,auto razradjen (oko 9500km), skoro idealne uslove. Bilo je i dosta krivina al trudio sam da kocnice skoro i ne upotrebljavam. Eto bas me zanima jel neko uspeo pa makar i kao eksperiment da prodje 28km uz prosecnu potrosnju od 2,5l na 100. Naravno nije to svakodnevna voznja al ipak za veliki Superb 2.0 tdi to su odlicni rezultati.
Gume su bile malo iznad preprucenog pritiska i nije bio spust za da bude 0. Znaci blaga nizbrdica (da bude posteno) al zato je taj deo od 28km sa mnogo krivine i sa veoma gust saobracaj-pre svega ima dosta kamiona. U prilog za dobar rezultat bio je i saobracaj pa se pkolopio da nije skoro bilo potrebe od kocenja ,vozio sam po znaci. A i nije bio neko vozilo ispred koje bi me kocilo ili teralo da ubrzavam. Sada kada bi ponovio istu rutu verovatno ne bi se poklopilo da saobracaj bude takav i ne bih bio ispod 2,9l-3l. Al eto uspeo sam da izvosim za 2,5l imam sliku od bk na mobilni jer verovatno necu uspeti da izvozim ispod a i necu ni pokusavati opet jer ipak Superb 2.0 tdi nije auto sa kojim bi trebalo da se obaraju rekordi u malu potrosnju.
Meni je rekord u potrosnji na 90 km bio nesto ispod 2l /100km kada sam se vracao sa Divcibara - Beograd, nas 5ro u kolima. Kada sam krenuo sa Divcibara imao sam domet po bordu 150 km a kada sam stigao u BG bio je na 140 km