Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Ja se nadam da si malo bolje naucio da vozis, pa da bolje izgleda 
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Moj i tvoj pristup sportu su dva totalno suprutna, zato ne mogu ja da razumem tebe, niti ti mene.sszgo napisao:pa da ti objasnim da razumes,botr napisao: sszgo
Ni ja ne kapiram likove koji od sebe prave karikature u teretani, al ajd sad.
Trci se zbog izazova i pobedjivanja sebe, a ne zbog fizickog izgleda.
Neces nikad moci to da skapiras dok ne probas.
fizicki izgled je osnova u "social life" danasnjeg drustva tako da mnogi treniraju samo zbog toga
naravno uz izgled dolazi i funkcionalnost celog tela, kao i uglavnom bolje zdravlje jer se hranis mnogo bolje
ja radim kardio tipa hodanje i hiit
ono sto ne razumem je razlog trcanja, toliko boljih stvari kao sto su npr gore pomenuto hodanje i hiit
trcanje duzih deonica sjebava zglobove i misicnu masu i kao takvo nema mesta u mom izboru fizickih aktivnosti
jedino bih prihvatio sprint i intervale sa sprintom
Sto se tice fizickog izgleda, nemam nista protiv da ljudi vezbaju zbog toga, i ako smatram da je to glupost, na prvom mestu bi trebalo biti zdravlje, snaga, izdrzljivost, itd. ali se ne slazem sa preterivanjem, zbog cega obim nadlaktice mora da bude 50cm i da se kljukas proteinima, svakakvim glupostima, pa i steroidima, kad i sa npr. 35 nadlaktica moze da ima lep oblik, pri tom da bude snazna i u svakom slucaju funkcionalnija nego ona od 50?! Neko ko ima 130kg misica nikako ne moze da ima funkcionalno telo, jer ga sama beskorisna masa misica opterecuje. Meni takvi ljudi deluju kao karikature.
Ne moras da se bavis body buildingom da bi se zdravo hranio, a body building svakako nije zdrav "sport".
Sledeci post se vraca na onu moju prvu recenicu, ne trci se zbog fizickog izgleda, nego zbog izazova, pre svega pobedjivanja sebe, zdravlja, druzenja, takmicenja, pa na dalje.
Trcanje ne utice negativno na zglobove, skoro sam citao neki tekst o tome, radilo se o nekom istrazivanju koje je trajalo 20-30 godina ili tako nesto, mozda kod bildera, jer beskorisna masa opterecuje zglobove.
grujicd napisao:Precenjuješ prosečnu osobu. Pored toga zavisi od godina, nevezano za formu. Imaš distribuciju po godinama i po spremi na Kuperovom testu ali nisam našao celu tablicu preračunatu u pejs. Iskopao sam rezultate za 5k na We Run Belgrade.botr napisao: 5km a 22:30 moze svako ko odvoji 30-40 minuta 3-4 dana nedeljno za trening trcanja i rekao bih da j to neka skroz ok forma za prosecnu osobu.
http://www.sportido.hu/timing/result.ns ... genderid=1
Ne može baš skroz tačno da se vidi pošto su rezultati sortirani zajedno sa ženskim, ali može da se vidi prosek. Završilo je njih 2024. Samo prvih 116 ima vreme 22:30 ili bolje. Od 500-tog mesta je već oko 27min. Njih 908 je bilo ispod 30min.
Ne mislim na prosecnu osobu koja se ne bavi uopste sportom, vec na onu koja bi se potrudila da malo trenira. Za one koji ne treniraju uopste, 30 minuta za 5km bi bilo neko razumno vreme.
Tesko je to objasniti onome ko nije probao, posebno o "obuci" psihe.nikaragva napisao:Pa poenta trcanja je valjda u uzivanju
Ili voznje bicikla.
Ne razlikuje se bas mnogo, kada su u pitanju bas duge distance.
U jednom trenutku, prestaje "obuka" misica, a pocinje "obuka" psihe.
Zna biti vrlo zajebano
Ko nije probao tesko da moze da razume.
.
Kad jednom predjes neku granicu, za tebe vise ne postoji nesto sto je nedostizno, u bilo cemu u zivotu, vec samo cilj za koji treba uloziti veliki trud.
starac vujadin napisao: Problem je u gledanju na stvari. Jedni imaju izbalansirano gledanje, ne smeta im ni trčanje ni teretana, drugi gledaju subjektivno i neobjektivno, pa degradiraju u svom sistemu vrednosti nešto što se njima ne sviđa ili što ne mogu da izvedu.
Ne smeta meni teretana i sam vezbam sa tegovima u teretani ili kod kuce, planiram da nabavim i jedan benc i stotinak kg tegova, da imam u kuci, ali mi je nekako nenormalno da ljudi provode vreme u teretani, i uz to se kljukaju svakakvim cudima, samo da bi imali sto veci biceps i "lepo" izgledali.
Poslednja izmena od botr u 30 Maj 2016, 17:42, izmenjeno 1 put ukupno.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Takoe Botr!!!
Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
Mr.Rotor napisao:Najviše odricanja, najteže doći do vrha i jako malo plaćen.
Ako mislis da je lako doci do vrha u bilo kom sportu, da nema odricanja, varas se. Fudbal je najbolje placen sport, posle verovatno tenis, kosarka, itd. Atletika, triatlon, dzudo, itd. to su veoma bedno placeni sportovi. Tu zaradjuju zvezde poput Bolta, ostali slabo. Nagrada za svetski rekord je svaga 50 hiljada dolara.
nikaragva napisao:Ubedljivo najteze discipline nemaju mnogo veze sa snagom.
A to su alpinizam, biciklizam i brdsko-planinsko trcanje-ultramaratoni, triatloni i ostalo.
Bildovanje ne znam ni da li je na prvoj strani spiska teskih sportova.
A sto se tice odricanja, mislim da nisi ni svestan koliko moras da se odrices da bi popeo nesto preko 8000m.
Evo ti recimo tour de france:
21 dan u sedlu, plus 2 dana odmora.
Probaj da odvozas ~200km.
Dodjes kuci, legnes, odmoris, spavas. Posle toga neces sigurno vise voziti. A onda zamisli sledece:
Ujutru ustanes i opet sve to.
Pa opet, pa opet. I tako 21 dan.
I to ne lagano samo da odvozis, nego ozbiljnom brzinom.
Recimo trcanje na 100m, treniras, ispunis normu za Olimpijadu, treniras, treniras do Olimpijade, kvalifikujes se za finale, a onda u finalu napravis prestup i budes diskvalifikovan, ili na trenutak izgubis korak, zakasnis u startu i propao je sav trud, a sledeca prilika je tek za 4 godine.
ili kao sto je starac vujadin pomenuo gimanstiku.
Svaki sport je tezak na svoj nacin.
Poslednja izmena od botr u 30 Maj 2016, 17:55, izmenjeno 1 put ukupno.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Protein_(nutrient" onclick="window.open(this.href);return false;)botr napisao: i da se kljukas proteinima, svakakvim glupostima
Da, Box sam zaboravio.
Znam ja sta su proteini, obrati paznju na drugi deo recnice, nisam hteo da ispadnem nekulturan pa ad napisme sranjima takvih stvari u bb ima puno, npr. testosteron, ali mi nije normalno da imas kutiju sa proteinima i onda se kljukas, da se neko ne uvredi, ko svinjce koncentratom, sto vise to bolje.
Znam ja sta su proteini, obrati paznju na drugi deo recnice, nisam hteo da ispadnem nekulturan pa ad napisme sranjima takvih stvari u bb ima puno, npr. testosteron, ali mi nije normalno da imas kutiju sa proteinima i onda se kljukas, da se neko ne uvredi, ko svinjce koncentratom, sto vise to bolje.
http://www.youtube.com/watch?v=MPZjsHm_GyE
- sszgo
- Pridružio se: 14 Jan 2015, 08:41
- Garaža: R1, BMW HP4, Merc CL63AMG
ja ne znam o kome ti pricas da ima ruku 50 i da ima 130 kila
i jel to sa 8% masti ili 50% ?
ako mislis na mene moja ruka je 45 a imam 93kg
i u malo siroj odeci se ne razlikujem od prosecne osobe
i jel to sa 8% masti ili 50% ?
ako mislis na mene moja ruka je 45 a imam 93kg
i u malo siroj odeci se ne razlikujem od prosecne osobe
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Zašto je nenormalno ići u teretanu da bi izgledao lepo???
Zar jedan od razloga (glavnih?) nije da ideš tamo i vežbaš da bi bio ''lepši'', ako si debeo da smršaš ako si ko grana da nabaciš malo masu. I u teretanu se takođe ide zbog izazova, zamisli dođeš po prvi put u životu i ne moš ni 50kg da izbaciš na benchu pa onda radiš vredno doalziš, i prodje neko vreme pa uspeš 100kg jel to nije uspeh...ili bio si debeo rekao si sebi da ćeš da smršaš za određeno vreme pa pokušaš i uradiš usput i lepše izgledaš, zdraviji si.
Zašto mi se čini da se poredi profesionalni BB sa ostalim amaterskim bavljenjem sporta. Sve ovo što je rečeno, nezdravo, hemija itd. važi i za bilo koji ostali sport ako je na prof. vrhunskom nivou, a upravo ti razni trkači maratonci biciklisti su isti hemičari ko i BB.
Shvatite različiti ljude žele različite stvari, nekome je super da otrči polumaraton, nekoem da vozi bicikl po ceo dan, a neko želi da može da čučne sa 300kg na leđima i to je to.
Zar jedan od razloga (glavnih?) nije da ideš tamo i vežbaš da bi bio ''lepši'', ako si debeo da smršaš ako si ko grana da nabaciš malo masu. I u teretanu se takođe ide zbog izazova, zamisli dođeš po prvi put u životu i ne moš ni 50kg da izbaciš na benchu pa onda radiš vredno doalziš, i prodje neko vreme pa uspeš 100kg jel to nije uspeh...ili bio si debeo rekao si sebi da ćeš da smršaš za određeno vreme pa pokušaš i uradiš usput i lepše izgledaš, zdraviji si.
Zašto mi se čini da se poredi profesionalni BB sa ostalim amaterskim bavljenjem sporta. Sve ovo što je rečeno, nezdravo, hemija itd. važi i za bilo koji ostali sport ako je na prof. vrhunskom nivou, a upravo ti razni trkači maratonci biciklisti su isti hemičari ko i BB.
Shvatite različiti ljude žele različite stvari, nekome je super da otrči polumaraton, nekoem da vozi bicikl po ceo dan, a neko želi da može da čučne sa 300kg na leđima i to je to.
Neuporediva je upotreba steroida u bb-u i bilo kom drugom sportu, jer u bb-u ne mozes da ucestvujes ako se ne bodes, to jest ne mozes da narastes dovoljno da bi bio konkurentan.
Pored toga, ne kapiram uopste potrebu da svoj izbor predstavljate kao jedini pravi(sszgo prednjaci u tome) i da podsmevate tudji, a dodatno da svoj izbor i nacin zivota velicate do besvesti.
To je dziberski kako god da ga okrenes.
Pored toga, ne kapiram uopste potrebu da svoj izbor predstavljate kao jedini pravi(sszgo prednjaci u tome) i da podsmevate tudji, a dodatno da svoj izbor i nacin zivota velicate do besvesti.
To je dziberski kako god da ga okrenes.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Oni koji ne treniraju uopšte ne mogu da pretrče ni 500m. Nisam neki primer, prvi put sam počeo ozbiljnije da trčim sa 40 godina i sa solidnim viškom kilograma, ali sam nekih godinu i po trčao 3-4 puta nedeljno. I samo sam par puta išao ispod 30min na 5k. Pri tom sam stigao do nekog svog platoa, trebalo mi je po mesec dana da skinem 10 sekundi na kilometar, nije tu bilo prostora za veliki napredak.botr napisao:Ne mislim na prosecnu osobu koja se ne bavi uopste sportom, vec na onu koja bi se potrudila da malo trenira. Za one koji ne treniraju uopste, 30 minuta za 5km bi bilo neko razumno vreme.
Ok, ja sam spor, nisam neki primer, ali imam u okruženju još par ljudi koji trče, neki i dosta duže od mene, i ako su svi brži niko nije išao ni blizu ispod 5min/km. U proseku su i njihova najbrža trčanja 5:15-5:30 min/km, što mu je nekih 26-27min. Niko nije ni blizu 22:30, a trče aktivno godinama. Doduše ta moja ekipa je 40+ što dosta utiče.
Znači slažem se sa osnovnom premisom da se sa 3-4 trčanja nedeljno solidno napreduje, samo se ne slažem oko brzine koju misliš da prosečan rekreativac može da postigne, koliko god da trenira.
Ma ono sto je neko spomenuo pre par strana, da trci 12km 4.4min po km je 13.6 km/h proseka na skoro sat vremena, sto bih rekao da je neko poluprofesionalno vreme, daleko od proseka.
U mom okruzenju, ljudi koji vole da trce i trce cesto, ali amaterski, idu bas tako kako Grujic kaze, a na 10 i vise km jos sporije.
U mom okruzenju, ljudi koji vole da trce i trce cesto, ali amaterski, idu bas tako kako Grujic kaze, a na 10 i vise km jos sporije.
@Laki, daj malo vise detalja u vezi rute koju si isao.
I ja sam nedavno isao na nesto slicno (mislim da sam i napisao ovde, nisam siguran).
Mi smo isli 105km za 3 dana (Budva - Ostrog, ali nista putem), raspored je bio takav da smo prvi dan isli oko 10km, a drugi i treci po 45-50km.
Prvo dana smo savladavali uspon od 1.300m, a za celu rutu savladavali ukupnu uspona od oko 3.500m visine ali ne znam tacno koliko spusta (koji je isto zahtevan kao sto znas).
Teren je bio izuzetno zahtevan, isli smo uglavnom kroz sumu, vrlo cesto bez ikakvih kozijih staza vec bukvalno probijanje, penjanje po krsu... cesto pravo planinarenje "cetvoronoske"...
Svako je nosio svoju opremu na ledjima, ja sam merio svoj ranaci imao sam nesto preko 15kg + roba.
Spavali smo u vrecama, za vodu se snalazili na izvorima, hranu nosili sa sobom.
Bilo je dosta povreda usput, padova, uganuca, ozbiljni zuljevi, otekli zglobovi, crni nokti....
Posto sam celo vreme drzao upaljen GPS, na kraju mi je izbacilo da je cela aktivnost (izmereni period kretanja) trajala oko 22-23 sata.
Pisi malo detalja u vezi vase rute.
Koliko ste dnevno prelazili, na koliko se prave pauze, sta ste nosili sa sobom (na ledjima)....
I ja sam nedavno isao na nesto slicno (mislim da sam i napisao ovde, nisam siguran).
Mi smo isli 105km za 3 dana (Budva - Ostrog, ali nista putem), raspored je bio takav da smo prvi dan isli oko 10km, a drugi i treci po 45-50km.
Prvo dana smo savladavali uspon od 1.300m, a za celu rutu savladavali ukupnu uspona od oko 3.500m visine ali ne znam tacno koliko spusta (koji je isto zahtevan kao sto znas).
Teren je bio izuzetno zahtevan, isli smo uglavnom kroz sumu, vrlo cesto bez ikakvih kozijih staza vec bukvalno probijanje, penjanje po krsu... cesto pravo planinarenje "cetvoronoske"...
Svako je nosio svoju opremu na ledjima, ja sam merio svoj ranaci imao sam nesto preko 15kg + roba.
Spavali smo u vrecama, za vodu se snalazili na izvorima, hranu nosili sa sobom.
Bilo je dosta povreda usput, padova, uganuca, ozbiljni zuljevi, otekli zglobovi, crni nokti....
Posto sam celo vreme drzao upaljen GPS, na kraju mi je izbacilo da je cela aktivnost (izmereni period kretanja) trajala oko 22-23 sata.
Pisi malo detalja u vezi vase rute.
Koliko ste dnevno prelazili, na koliko se prave pauze, sta ste nosili sa sobom (na ledjima)....
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mene da vidite rekli bi da ni za busom nisam potrcao. Veci mi je trip da odvozam bajs 70-100km nego da izbacim iz benca 120kg, jer ce se naci njih 5 u istoj teretani koji to mogu, cak i vise nego li dupe drati na sedistu pola dana.
Sent from my LG-H440n
Sent from my LG-H440n