Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Floyd »

Omiljena uzrecica mladih u Srbiji je "ne isplati mi se da radim za 300e" :kuku:
A tek su mi interesantni oni koji kazu radije bi isao u Nemacku i radio za 1000e... a to sto u Nemackoj samo za stancic (koji kod matoraca ima dzaba) treba bar 500 mesecno, nema veze.
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Pa i ne isplati se, ali od neceg mora da se krene. Lakse je sedeti kuci i zickati od matorih, nego poceti raditi na svojoj karijeri.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Pa samo u BG su cigani vecina u gradskoj cistoci... u manjim sredinama to uopste nije slucaj, najnormalanije ljudi rade taj posao....
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa ono, ja znam više onih koji bi radili svašta za tih 300€ nego taj šablon da mu se ne "isplati"...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sa jedne strane ako tih 300e potrošiš na prevoz, ručak na poslu, i ajde da kažemo da ti treba i nešto od garderobe zbog posla - onda i ima nekog opravdanja u toj rečenici. Međutim, ono što ta ekipa ne kapira je da je neophodno čak i da volontiraju, ili da kažemo da rade na nuli ne bi li stekli neko iskustvo i napredovali u poslu. Niko neće da ti u srbiji da ti soma evra na lepe oči kad si tek završio faks i imaš nula iskustva, ili ako nisi ni završio ništa. Ali ako kreneš da radiš nešto za koje god pare, a ne otaljavaš to već se trudiš, radiš na sebi, učiš stalno nešto novo, kasnije postaneš konsultant ili pokreneš svoj biznis... Tako se stiže do većih para.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Radi onaj koji nema kud ali to nije poenta.
Nemac radi da bi stekao radne navike, iskustvo i postovonje prema novcu. Iako bi matorci teoretski mogli da mu kupe auto i daju dovoljan dzeparac oni to ne rade jer ce tu lovu radije trositi na Maldive, vikende u luksuznim wellness centrima, zimovanja, restorane i sl.
grujicd napisao:Sa jedne strane ako tih 300e potrošiš na prevoz, ručak na poslu, i ajde da kažemo da ti treba i nešto od garderobe zbog posla - onda i ima nekog opravdanja u toj rečenici.
Sa drugim delom posla se slazem ali ovde mi nesto nije jasno...
Dok sam ziveo u BG, mesecna karta je bila nesto tipa 10ak evra, ajde nek je sad i 20, za rucak treba 3e dnevno tj oko 75e mesecno ali glupo je da racunam rucak jer treba da se ruca i kuci (naravno, o tudjem trosku) a i garderoba je takodje potrebna. Sto znaci ostane cisto 200e sto je mnogo vise od 0.
Poslednja izmena od Floyd u 07 Apr 2014, 21:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Grujic napisao:Pa ono, ja znam više onih koji bi radili svašta za tih 300€ nego taj šablon da mu se ne "isplati"...
+1

Taj kome se 300e "ne isplati" verovatno ima neki drugi izvor finansija ili nekog ko ga izdrzava.
Ko nema "za leba" radice kao mastan.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

U stvati znam jedan slučaj neisplativosti.
Muž radi puno, ali je prihod ok, a žena ne, imaju male dece. Ona može da radi neprijavljena za neke sitne pare, ali im više od tih para koje bi na zaradila vredi čuvanje dece, kuće itd... Kada bi našla nešto legalno priča bi bila drugačija, a crnčenja za sitne pare im konkretno ne vrede jer bi više izgubili...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja znam nekoliko takvih parova, ali u perspektivi dosta losa situacija za zenu, iako nosi trenutne benefite bez sumnje.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Slazem se,rade ljudi kao besni i za manje od 300e.
Pa svaka prodavacica u nekoj prodavnici,nema preko 25.000 dinara,po kaficima isto tako,cistacice...
Nemas izbora,kada moras da prezivis.

Druga stvar sam ja recimo, koji necu da radim za 300e bilo sta,jer ne moram,a da moram,i te kako bih radio.
Dakle ko ne mora,nece raditi neki posao poput trafike,pumpe,marketa ili slicno,gde ne mozes da napredujes mnogo,zasto bi...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

To je drugo... i u CH ima puno takvih primera, zapravo je pravilo ako muz ima jacu platu a zena sljakersku ili malo jace od toga (SSS).
Oderu ih na porezu, oderu na vrticu jer ih zbir dve takve plate svrstava u bogatase i onda zena bukvalno dzaba ide na posao.
Ja pricam za odrasle ljude od 20+ godina...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Kod nas je to jos gore,cak i da nemaju dece,isplati se da ona bleji gajbi,i kuva,i odrzava kucu,nego da radi za 20.000 dinara,od cega ce barem 1 obrok dnevno,minimum na 2 dana, morati da jedu van kuce,sto znaci da ce da potrose vise od njene plate.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Dobro,kad jedan od njih obezbedjuje dovoljan prihod racunica je takva. Pa u ZR i okolini je decenijama bilo nepisano pravilo da zene "naftasa" (zaposleni u Naftagasu) nigde ne rade. S druge strane,iz svog okruzenja znam nekoliko mladih bracnih parova sa decom od par godina gde oba roditelja rade za 200e i jos zive u kiriji. Odricu se mnogih stvari,kad dodje leto puni se najlon-bazen u dvoristu....more,sta je to?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

dragvorl napisao:Ja znam nekoliko takvih parova, ali u perspektivi dosta losa situacija za zenu, iako nosi trenutne benefite bez sumnje.
U perspektivi se to jedino može izmeniti kada deca postanu malo starija..
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

A onda ce je sa 3x godina zaposliti mozda prijatelji, braca, kumovi. Jako losa prica na zalost, nije dobro za buducnost komplet drzave, a ni tih ljudi, kada nema sta da radi sa decom onda razmislja kako nema posao, pa se zabavljaju nekim glupostima cesto, tipa fb i slicno, samo da prodje dan. Sto je najgore, cesto i sa decom im vec bude tako da jedva cekaju da ih ostave nekome, da rade nesto drugo :ccc: . Tako ja to nekako primecujem po okolini u kojoj sam, ne kazem da je generalno pravilo, ali sigurno da nije bas ekstra osecaj ne raditi nista godinama.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori