Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Corona virus

Post od ljuba »

Ma gledao Kineski sistem ili Evropski svaki ima probleme - odnosno prednosti i mane, ali ce ljudi na kraju biti samo ljudi - a virusi znaju to da iskoriste :) Prema tome desilo se sta je moralo, da je moglo drugacije bilo bi drugacije :)

I ja mislim da je jedino ozbiljno pitanje duzina trajanja imuniteta, i moguce mutacije...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

nidza napisao: 30 Dec 2020, 01:02Nije me zanimalo, pa ga nisam ni pitao, bio mi je dovoljan podatak ovo što sam napisao.
el bi ga pitao? :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

nikaragva napisao: 30 Dec 2020, 08:47
nidza napisao: 29 Dec 2020, 23:09
nikaragva napisao:Da Kinezi nisu lagali i sakrivali istinu, mozda sve ovoga ne bi ni bilo.
Čega ne bi bilo? Šta se promenilo bitno po ne-Kini mesecima posle, ili po Srbiji?

Jedino strašnije od virusa je što se trguje brojkama za ličnu vajdicu i interes.
Kažem možda ne bi bilo ničeg van Kine.
Ovako su oni lagali, ubijali novinare i doktore, dok nije bilo kasno.
Na dugom štapu je smer razmišljanja, s obzirom na dokaze o postojanju virusa na više lokacija u Evropi u drugoj polovini 2019te godine.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ji 4Tze napisao: 30 Dec 2020, 09:43
nidza napisao: 30 Dec 2020, 01:02Nije me zanimalo, pa ga nisam ni pitao, bio mi je dovoljan podatak ovo što sam napisao.
Kaže igg 4.52. Razboleo se krajem marta, izašao iz bolnice krajem krajem aprila.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ji 4Tze napisao: 30 Dec 2020, 09:43
Ti si ih izgubio?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

da, sudeći po testu IgG test u Konzilijumu :) zato i pitam koji test je u pitanju tj. gde je rađen

Anti-SARS-CoV-2 IgG # 0,16 (Negativan)
Imuno-hemiluminiscentna metoda

razboleo se 13. marta a test je iz novembra tj. 8 meseci posle bolesti
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Da li taj igg pokaže 0,00 za ljude koji nisu imali kontakt sa virusom uopšte?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Pa nije 0,0 vidiš da ima neka vrednost, ispod granične, koja je nešto preko 1. Šta sad cifre znače, ne znam ali više od pola nas koji smo imali proletos simptome u firmi ima sličan rezultat a svi su se testirali tek posle bar 6 meseci.
Supruga je radila test na ukupna antitela, isto u Konzilijumu, dakle nije ovaj što smo mi radili u firmi i ona je dobila pozitivan nalaz na mali broj antitela - taj test beleži samo ukupan broj. Zato te i pitam šta je taj tvoj radio, tj. gde jer eto, ja sam imao teži oblik i posle 8 meseci nemam IgG antitela.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Radio je u Konzilijum, dao sam ti broj 4.52, test igg.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

da, to je taj...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Neka naucnica na rts-u je govorila polovinom decembra da prate uzorak od 1000 ljudi iz marta i da preko 90% ima i dalje antitela.
Ja cu uraditi taj test samo ne znam kad se preporucuje. Trenutno sam 17 dana od prvog simptoma.
Moji roditelji (oboje 67) kao i ja smo ok prosli sa virusom. Otac ozdravio i vec radi, majka pije jos par dana antibiotike. Ne znam da li je pomoglo sto smo se jos od marta prevenirali sa vitaminima, zdravom hranom, itd. Doktorica kaze da je sigurno pomoglo ali nema 100% pravila da je to uvek tako.
Svakako oporavak deluje da mora da traje. Radio sam danas od 7 do 12 i legao u krevet i spavao do 15. Fali energije. :)
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Meni je danas 15 dan od prvog simptoma i testa. Zvanicno završeno. Mogu reci da sam lagano prošao. Samo prvi dan temperatura. 6 dana izgubio ukus i miris, ne skroz, i to jos traje. Juce urađena kontrolna laboratorija da se potvrdi jel sve ok. Imam skroz dobro iskustvo sa covid ambulantom u V. Stepe, iako sam se dvoumio da idem privatno...
Provericu i ta antitela uskoro... Al nadam se da sam miran jedan period bar..

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Puzo81 napisao: 18 Dec 2020, 15:26 Od koleginice otac bio na kiseoniku pa ga prebacili danas na ventilaciju zbog pogoršanja stanja.

Da li je to respirator ili?

Četrvti dan kako se vratih na posao. Ok je jači sam ali još nemam onu "kondiciju", zadišem se lako ako recimo cepam stepenice gore dole par puta.Neki čudan osećaj. Treniranje sam obustavio do daljnjeg.

Preminuo koleginici otac, nije izdržao, bio je i šlogiran 10ak godina.

Preminula takođe koleginici majka i drugoj koleginici suprug 62go.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Od drugara ujak bio zarazen u prvom talasu i sad je ponovo zakacio...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Mojoj suprugi je nedavno umo stric ali je bio srčani bolesnik (čovek koji se verovatno nije pazio niti lečio kako treba). Pred samu smrt je imao je dva infarkta, prvi izdržao na nogama u fazonu "dobro je, nije mi ništa", zatim ga udario drugi i završio u bolnici u Vrbasu gde je bio par nedelja i gde je verovatno dobio i Covid. Iz Vrbasa ga poslali u Kamenicu na operaciju srca (ugradnja stenta ili tako nešto) i tamo na pregledima pred operaciju otkriju da ima povišenu temperaturu, posumnjaju na Covid (što je i potvrđeno) i vrate ga nazad u Vrbas u bolnicu, stanje mu se naglo pogorša i čovek premine. Da nije bilo Covida verovatno bi bio živ i dalje. Takvih je nažalost mnogo, Covid se samo dodao na hronične bolesti i skratio im život.
Zaključana tema