Ma gledao Kineski sistem ili Evropski svaki ima probleme - odnosno prednosti i mane, ali ce ljudi na kraju biti samo ljudi - a virusi znaju to da iskoriste Prema tome desilo se sta je moralo, da je moglo drugacije bilo bi drugacije
I ja mislim da je jedino ozbiljno pitanje duzina trajanja imuniteta, i moguce mutacije...
Pa nije 0,0 vidiš da ima neka vrednost, ispod granične, koja je nešto preko 1. Šta sad cifre znače, ne znam ali više od pola nas koji smo imali proletos simptome u firmi ima sličan rezultat a svi su se testirali tek posle bar 6 meseci.
Supruga je radila test na ukupna antitela, isto u Konzilijumu, dakle nije ovaj što smo mi radili u firmi i ona je dobila pozitivan nalaz na mali broj antitela - taj test beleži samo ukupan broj. Zato te i pitam šta je taj tvoj radio, tj. gde jer eto, ja sam imao teži oblik i posle 8 meseci nemam IgG antitela.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Neka naucnica na rts-u je govorila polovinom decembra da prate uzorak od 1000 ljudi iz marta i da preko 90% ima i dalje antitela.
Ja cu uraditi taj test samo ne znam kad se preporucuje. Trenutno sam 17 dana od prvog simptoma.
Moji roditelji (oboje 67) kao i ja smo ok prosli sa virusom. Otac ozdravio i vec radi, majka pije jos par dana antibiotike. Ne znam da li je pomoglo sto smo se jos od marta prevenirali sa vitaminima, zdravom hranom, itd. Doktorica kaze da je sigurno pomoglo ali nema 100% pravila da je to uvek tako.
Svakako oporavak deluje da mora da traje. Radio sam danas od 7 do 12 i legao u krevet i spavao do 15. Fali energije.
Meni je danas 15 dan od prvog simptoma i testa. Zvanicno završeno. Mogu reci da sam lagano prošao. Samo prvi dan temperatura. 6 dana izgubio ukus i miris, ne skroz, i to jos traje. Juce urađena kontrolna laboratorija da se potvrdi jel sve ok. Imam skroz dobro iskustvo sa covid ambulantom u V. Stepe, iako sam se dvoumio da idem privatno...
Provericu i ta antitela uskoro... Al nadam se da sam miran jedan period bar..
Puzo81 napisao: 18 Dec 2020, 15:26
Od koleginice otac bio na kiseoniku pa ga prebacili danas na ventilaciju zbog pogoršanja stanja.
Da li je to respirator ili?
Četrvti dan kako se vratih na posao. Ok je jači sam ali još nemam onu "kondiciju", zadišem se lako ako recimo cepam stepenice gore dole par puta.Neki čudan osećaj. Treniranje sam obustavio do daljnjeg.
Preminuo koleginici otac, nije izdržao, bio je i šlogiran 10ak godina.
Preminula takođe koleginici majka i drugoj koleginici suprug 62go.
Mojoj suprugi je nedavno umo stric ali je bio srčani bolesnik (čovek koji se verovatno nije pazio niti lečio kako treba). Pred samu smrt je imao je dva infarkta, prvi izdržao na nogama u fazonu "dobro je, nije mi ništa", zatim ga udario drugi i završio u bolnici u Vrbasu gde je bio par nedelja i gde je verovatno dobio i Covid. Iz Vrbasa ga poslali u Kamenicu na operaciju srca (ugradnja stenta ili tako nešto) i tamo na pregledima pred operaciju otkriju da ima povišenu temperaturu, posumnjaju na Covid (što je i potvrđeno) i vrate ga nazad u Vrbas u bolnicu, stanje mu se naglo pogorša i čovek premine. Da nije bilo Covida verovatno bi bio živ i dalje. Takvih je nažalost mnogo, Covid se samo dodao na hronične bolesti i skratio im život.