Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Dobro veče

Post od stefanan »

samo polako napisao:
dragan napisao:e jos samo da procitam "pravda za urosa"...
PRAVDA ZA UROŠA! :)

E ljudi jel poskupeo zeleni karton ili nas je to neko opasno naložio?!
2000 su meni rekli pre 2 meseca kad sam registrovao

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

3000 je sada.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

U osiguravajucoj kuci?
Meni su uzeli toliko 6-7 maja ali na granici,tamo je skuplje

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Sad sam zvao AMSS kažu da je i dalje 2000 dinara.

Kažu da je vest o poskupljenju nezvanična, da su je svi čuli ali da nemaju nikakvo obaveštenje o tome.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Ja sam zeleni karton izvadio u petak jer za mesec dana putujemo u Grcku. U DDOR su mi rekli da je 3.000 dinara od ponedeljka.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

:srbin:

Novi zakon: Vađenje lične karte i pasoša bez prilaganja krštenice, potvrde o državljanstvu...
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/385964 ... avljanstvu

Građani Srbije, kako je rečeno na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o opštem upravnom postupku, više neće morati organima državne uprave da prilažu krštenicu, potvrdu o državljanstvu i druga dokumenta ukoliko žele da izvade ličnu kartu ili pasoš.

Kako je objašnjeno, građani više neće biti “poštari” između državnih organa, već će sva neophodna dokumenta pribavljati organi uprave.

Kako je objasnio Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, koji je otvorio javnu raspravu, unapređenje rada uprave ogleda se u povećanju njene delotvornosti, efikasnosti i odgovornosti i usvajanje tog zakona predstavlja deo procesa reforme javne uprave.

- Propisana je obaveza organa uprave da sami pribave podatke koji se vode u službenim evidencijama i javne isprave koje se na osnovu njih izdaju. Time oslobađamo građane i privredu nepotrebnog administrativnog tereta i da omogućimo upravi da građanima pruži više za njihov novac - rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima cilj pripreme i usvajanja novog Zakona o opštem upravnom postupku jeste unapređenje rada uprave, bolja zaštita prava i interesa građana i javnog interesa i “zaokruživanje pripadnosti Srbije evropskom upravnom prostoru”.

Pravna zaštita protiv nesavesnih urgana uprave

- Nacrt je značajno proširio pojam upravne stvari i predmet upravnog postupka. Nakon stupanja na snagu novog zakona građani će moći da se zaštite i od svakodnevnih radnji koje organi uprave preduzimaju, kao i od nesavesnog i nezakonitog obavljanja javnih službi - kazao je on.

Ministar pravde je dodao da Nacrt zakona predviđa da će građani moći da traže pravnu zaštitu ukoliko oni koji pružaju javne usluge to ne čine na uredan i kvalitetan način.

- Ovim će građani, ne samo putem naknade štete, već i pružanjem dodatne upravnopravne i zaštite od strane Upravnog suda biti obezeđeni u pogledu svih onih bitnih životnih delatnosti, kao što su snabdevanje vodom, strujom, grejanjem, javnim prevozom, čićenjem i uređivanjem gradova - istakao je Selaković.

"Zakon važan za ulazak u EU"

Učesnicima okruglog stola obratio se i zamenik šefa Delegacije EU Adriano Martins koji je proučio da je Zakon o opštem upravnom postupku od ključne važnosti za stvaranje moderne javne uprave koju treba da krase odgovornost, transparentnost, zakonitost...

- Ovaj zakon je važan i za ulazak u Evropsku uniju jer je ključan za funkcionisanje državne uprave, a povezan je i sa implementacijom više direktiva, poput one o elektronskom potpisu - rekao je Martins.

Kako je ocenio, Zakon o opštem upravnom postupku je fundamentalan za uređivanje odnosa između građana i državne uprave, dodavši da će njegova primena biti posebno zahtevna jer će iziskivati veliki napor i resurse.

Martins je poručio da je Evropska unija spremna da pruži pomoć u izradi i implementaciji tog zakona, pohvalivši održavanje javnih rasprava koje su “važne ukoliko se želi stvaranje kvalitetnog zakona”.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ne verujem dok ne vidim u praksi
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Dobro, reše oni novim zakonom da ti ne treba državljanstvo ne starije od šest meseci, krštenica, prijava stana, dve fotografije i stara LK moje pitanje je šta se dešava onda kada želimo da rešimo neke druge stvari?

Da li će biti dovoljno da pokažemo pasoš ili LK?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

samo polako napisao:Sad sam zvao AMSS kažu da je i dalje 2000 dinara.

Kažu da je vest o poskupljenju nezvanična, da su je svi čuli ali da nemaju nikakvo obaveštenje o tome.
Zvao i ja, rekli 3000 :uf:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

:kezo:

Sad zvao Dunav osiguranje i službenica mi prvo kaže 3000 dinara, pitam je koliko ona se ispravi i kaže 2000 dinara.

Na pitanje kako se to frljaju sa tačnom cenom ona mi kaže da je jedna druga osiguravajuća kuća pokrenula inicijativu da se to poveća ali da nije još ništa zvanično potvrđeno.

U kakvoj mi zemlji živimo :kuku:
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Jbg, tolko kolko... Glupa Makedonija i Bosna...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da ironija bude veća to su jedina dva inostranstva gde većina ljudi iz srb ide ili makar prolazi, uz cg i hr. Tako da nam je svejedno imali za eu ili ne zelene kartone :kezo:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ja sam to sranje vadio dok je trebalo za sve zemlje. Otkad je svedeno na Bosnu i Makedoniju, ne idem u Bosnu i Makedoniju, prosto resenje :D
Inace je neverovatna sramota da postoji propisana cena od 2000 dinara, kamoli 3000, za prevod necega sto si vec platio kroz obavezno osiguranje.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Auuuuuu, dusa me boli...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Odgovori