Nego, da prokomentarisem Babarogu, Miris Jablana i Pietru:
Za rodjendan uvek po par ljudi vodim na par mesta(ove godine jedino familiju pocastih kod kuce rostiljem

), pa tako i ove godine obidjoh ova 3 lokala.
Babaroga, sve stvarno na nivou, pica su im preskupa(0.75l voda je 400din, Americano 220), ostalo malo iznad proseka, nista strasno.
Uzeli nas dvojica Babaroga pljesku, Kobasice od mangulice i 300g starenog Picanha stejka.
Pljeska vrhunska, stejk takodje do jaja, a kobasica jedva bas nista spec, pogotovo sto je skuplja od pljeske. Cheesecake sa eurokremom je djubre, a Cipriani kolac je ok, mada preskupo(oba su po 700 kinti). Krompir kao prilog je bas dobar, a i ove tortilje i lepinje su vrh. Skupa je jako i salata, ali je takodje jedno od bas retkih mesta gde ja ne narucim 2 salate.
Miris Jablana, takodje dvojica, najgora kobasica ikada u restoranu, kao virsla neka. Pljeskavica slonovo oko od 600g je super, ali kajmak ocajan, furaju ovaj novi fazon koji je uzeo maha svuda, da se potura posireni puter umesto kajmaka, a cevapi sabijaju.
I na kraju, picerija Pietra, sa svetskim sampionom pravljenja pica u kuhinji. Dobra pica, malo mlitavija za moj ukus, a i same kombinacije sastojaka su nesvakidasnje, pa nisam bas bio odusevlien izborom. Opet, kvalitet bez greske, ostali su bas uzivali, svakako vredno za posetiti za ljubitelje napolitan pice.
I na kraju, takodje i restoran Palilula, jako dobra klopa, sve je dobro sto smo probali, a pomfrit je krompir na listice secen i sabija. Toliko mi se svideo Svinjsko file punjen kakmakom rolovan u slanini sa krompirom u kakmaku i ajvaru, da sam danas narucio ponovo gajbi da jedem i nazalost samo odatle amam sliku, nisam slikao u restoranu, malo smo se zapili
Sent from my iPhone using Tapatalk