O presretačima

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: O presretačima

Post od NexT »

dragvorl napisao:Meni samo nije jasno sta vam vredi da pratite ko je oko vas ako oni mogu da snime sa neke malo vece udaljenosti.
Cesce ces ti stici presretaca nego on tebe.
Ako ne jure nikoga oni voze oko 100 desnom trakom i lako ih je uociti.
Ako i primetis u retrovizoru sumnjiv auto na vreme, imas dovoljno vremena da usporis za 10-20 kmh i udjes u nizu klasu za kaznu ili usporis dovoljno da te ne diraju uopste...

Floyd, sa presretacima nema dogovora. Moze samo neka veza da ti sredi da se to u stanici ne prosledi dalje..
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ja mislim da sva nova vozila saobracajne policije sada dolaze sa ugradjenim kamerama napred i pozadi. Cilj je da se ugrade i u vec postojeca vozila. Znam da interventna u BG-u, a mozda i po drugim gradovima odavno ima kamere u vozilu i bezicni mikrofon na vodji patrole.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ta je prica aktuelna sigurno 2 godine, kao i ono sa slikanjem na tehnickim.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ma sto oni hvataju ove bahate, nego meni smeta ona dzukacka prica kad te isprovociraju. pre neki dan mi prica drug, vozi prilicno upadljiv auto, na autoputu obilazi neke kamione i zalepi mu se a6 i blica ga da mu se skloni a ovaj nema gde, ubrzao je do 160-170 i posle par sekundi se sklonio, a ovi ga obidju i zaustave ga...epilog se jos ne zna, uzeli su mu podatke ali nista nije potpisao valjda...kako god, ped.rska fora...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pitanje je i da li je dozvoljena nasilnicka voznja "presretacima". Nezakonito prikupljanje dokaza je samo po sebi nevalidno, u normalnoj drzavi.
Blicanje, i voznja na branik daleko ispod zakonom dozvoljenog odstojanja je po vazecem ZOBS tezi saobracajni prekrsaj koji povlaci i bodovanje nevezano za brzinu kretanja.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja ne je*em 2% te sto se lepe na branik. Ako vozim 130-140 (kao sto uvek vozim), neka ceka Ceca.

406 je imao odbrambeni mahanizam - obe maglenke se pale pozadi, pa se odlepi kao da nikad nije pomislio da me obidje.
Moram i na 607 da namestim :kezo:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Odlican sistem. Tako i treba nego to ti bude trenutak panike ili ciste kulture da ne zadrzavas nekog. Pa zato ubrza neko. Inace skroz racionalan rezon next jer i ovako ides po ogranicenju. Ne ides 90 100.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

I ja ne volim te majmune sto se lepe a ti sa druge strane nemas gde da se sklonis.
U Italiji, veoma cesta pojava...i ko po pravilu ne lepi ti se Ferrari ili Lambo nego neki Punto, Ducato i sl.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

ljubitelj napisao: Blicanje, i voznja na branik daleko ispod zakonom dozvoljenog odstojanja je po vazecem ZOBS tezi saobracajni prekrsaj koji povlaci i bodovanje nevezano za brzinu kretanja.
Gde ovo piše u ZOBS...?
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: O presretačima

Post od dunx81 »

dragan napisao:...nego meni smeta ona dzukacka prica kad te isprovociraju....
Mene su letos kanda provocirali u CG kad sam isao s mora. Bili mi dugo "u dupetu", naglo obisli, vratili se na moju brzinu i onda odjednom opalili po gasu. Posto nisam reagovao sacekali me da pridjem pa jos jednom se katapultirali. Tad sam i skontao onaj displej na zadnjem staklu.

sent using Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

to ovi crnogorci dosta praktikuju, a to im je i te kako seljacki, no dobro. sta im mozes.
Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Iskreno mislim da je bajka da presretači uopšte imaju radar u svojim kolima već da moraju da voze neki period ispred ili iza tebe i na osnovu displeja gde je ispisana njihova brzina oni pišu kaznu. Kad su mene navatali ja sam istog trenutka kad sam primetio auto iza sebe skrenuo i usporio i samo su mi pokazali fotografiju bez snimka a prijava nakon toga nikad nije stigla. Jedino logično objašnjenje je da nisu vozili dovoljno dugo iza mene da bi snimak bio validan.

A sve što oni kažu bih uzimao sa rezervom, recimo Simićevu izjavu da se snimak 'automacki onlajnom' prenosi u centralu.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa niko nije ni rekao da imaju radar :)
Napisacu posle malo detaljnije, ima i yt klipova gde se lepo vidi
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Floyd napisao:I ja ne volim te majmune sto se lepe a ti sa druge strane nemas gde da se sklonis.
U Italiji, veoma cesta pojava...i ko po pravilu ne lepi ti se Ferrari ili Lambo nego neki Punto, Ducato i sl.
Što reče Tex svojevremeno... Ducato - najbrži auto u Italiji. :kezo:

I ja mrzim te što se nabijaju. Ako je neko brži, naravno skloniću se ako imam gde. Ako obilazim kamion, žalim slučaj, nek čeka da prođem.
Širim haos!
Odgovori