Parking servis

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Parking servis - lopuže

Post od H4wkeye »

Na tom sajtu u komentarima neko je napisao da se to sada vodi kao prekrsaj?
Miljana
DEC 02, 2013 @ 09:19:06
sad je propisano i kao prekršej…setili su se
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Komentari su uglavnom čisto lupanje gluposti, dok tako nešto ne čuješ iz pouzdanijeg izvora ni ne misli o tome :)
Isto kao što su govorili da sada ni prekršaji ne zastarevaju itd itd :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

U pravu si. :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

PARKING SERVIS: Dnevne karte nisu neustavne
Naplata dnevne karte 2011. godine nije proglašena neustavnom pred Ustavnim sudom Srbije, što znači da "Parking servis" svoju delatnost obavlja u skladu sa Ustavom i zakonima

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/89 ... -neustavne
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Pa i nije proglašena dnevna karta neustavnom nego kazna. Igra je u tome što se zvalo kazna, pa su je preimenovali u dnevnu kartu ali ništa suštinski nisu promenili.

Dnevna karta nije dnevna karta zato što:
1. Ne može da se kupi ni preko mobilnog, ni preko aparata ni preko onih kartona s trafike ako to uopšte više postoji... dakle dnevna kazna ne može da se kupi izričitom izjavom volje što je osnovni način zaključenja ugovora.
2. Zato što ne košta cena sata za određenu zonu x 15h (jer se ne plaća parkin g od 21h do 7h) već košta fiksni iznos koji je veći i od cene crvene zone x 15h.

Po svojoj pravnoj prirodi dnevna karta je ugovorna kazna koja je izričito zabranjena za novčane obaveze - čl. 270. st. 3. ZOO
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Meni još jedna stavka jako smeta... To je ograničenje od 3 sata... Potpuno su premašili prvobitnu ideju, sada ja nemam načina da recimo 4 sata ostanem parkiran u Dimitrija Tucovića..
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Pa kupi dnevnu kaznu. Ako možeš. :kezo:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ne nego ću da se žalim da mi ograničavaju ustavom zagarantovanu slobodu kretanja :kezo:
Korisnikov avatar
ZeljaYZF
Reactions:
Pridružio se: 05 Dec 2013, 19:59

Post od ZeljaYZF »

Malopre vidim dosao pauk, momci slikali auto i jos nisu poceli da dizu ja ih ugledam dotrcim i malo popricamo oni mi kazu da su slike kao vec usle u sistem i da je nemoguce da se ponisti...Par minuta kasnije dok smo usli u pricu oni kazu vazi druze storniracemo ali vodi racuna ubuduce.
Sad me interesuje da li je zaista moguce da se stornira, i ako nije koja je kazna posto mi nisu nista izdali nikakav papir ?
U Beogradu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Koliko ja znam kazne ne zavise uopšte od parking servisa. Njihovi radnici slikaju vozilo i fotografije on-line šalju saobraćajnoj policiji koja odlučuje da li je učinjen prekršaj ili ne. Tako da zavisiš od dobre volje nekog saobraćajca.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Grujic napisao:Meni još jedna stavka jako smeta... To je ograničenje od 3 sata... Potpuno su premašili prvobitnu ideju, sada ja nemam načina da recimo 4 sata ostanem parkiran u Dimitrija Tucovića..
Pa to je poenta zone, da se što više vozila promeni na jednom parking mestu, da se ne kampuje po ceo dan.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Jeste bila poenta zone pre 10 i više godina kada se ticala uskog centra gde ima baš mnogo manjka mesta, i gde se često dolazi na kraće zbog svega što se u njemu nalazi. Oni su isti taj koncept proširili svuda, i tamo gde nema potrebe za tim, tu je problem. Kao sprovedu neku anketu koju niko od stanara nije ni video... Samo vidi kolika je bila zona nekad a kolika sad.

Na ostalim mestima i treba da se "kampuje".
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/425406 ... djih-kazni

Privatni izvršitelj skinuo mi je juče dve trećine invalidske penzije i to će raditi sve dok ne izmirim navodni dug od 186.620 dinara na ime parking kazni za automobil koji nije moj, očajan je Milan Popović. Zbog spora sa "Parking servisom" se, kaže, toliko iznervirao da je imao i infarkt.

- Prodao sam "opel" još avgusta 2010, registracija je istekla u martu sledeće godine, a moje punomoćje nad automobilom u junu 2011. Od februara 2012. stizale su mi opomene "Parking servisa" za kazne iz 2011. i 2012. a u životu nisam napravio saobraćajni prekršaj. Žalio sam se Prvom osnovnom sudu, koji je doneo rešenje da vodim parnični postupak s "Parking servisom" - priča Popović.
Kada mu je sa računa skinuto prvih 14.809 dinara, izvršitelj mu je rekao da će mu se "novac oduzimati od svake penzije sve dok ne izmiri dug".
- Dao sam mu rešenje Prvog suda, a on je kazao da nema ništa s tim, da se novac neće trošiti i da će mi, ako dobijem parnicu, biti vraćen. Je l‘ znači da treba da čekam pet godina svoj novac? - uznemiren je Popović.
Penzijom izdržava tročlanu porodicu, priča on, a otkako je prodao automobil sa njim nema nikakve veze.
- U policiji su mi rekli da automobili do kraja 2010. mogu da se prodaju na ovlašćenje, a da od 2011. važi samo kupoprodajni ugovor. Kasnije sam saznao da taj auto više nije ni registrovan, a iz "Parking servisa" su se javili posle čak dve godine. Advokat "Parking servisa" rekao mi je da "ne zna ništa i da me nema u sistemu", a to su mi potvrdili i u preduzeću - kaže Popović.
On se ipak žalio "Parking servisu" u martu 2012, a šest dana kasnije dobio je šokantan odgovor.
- Pisali su mi da se "opel" i dalje vodi kao moj. U međuvremenu je za njega napisano čak 86 opomena. Toliko sam se iznervirao da sam dobio infarkt. U novembru 2012. sam se žalio Prvom sudu, a 8. septembra 2013. obavestili su me da postupak ide na parnicu. U čekanju da mi jave za ročište, oduzeto mi je dve trećine penzije - priča Popović.
On je kao osoba sa invaliditetom u "Parking servisu" vadio nalepnicu za besplatno korišćenje mesta rezervisanih za tu grupu vozača.
- To sam radio i prošle i ove godine i niko mi nije rekao da imam tolike kazne. Zar bih pravio tolike prekršaje, a imam tu povlasticu? - u čudu je Popović.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Aman koja je to priča??? Kako to privanti izvršitelj mimo suda ima pristup računu??? :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

+1 juče sam se posvao s likom koji 'radi kao privatni izvršitelj' a vidim da ne zna o čemu priča.

HUAWEI P6 via TT
Odgovori