Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od dag81 »

Mislim da preterujete. Ne secam se kad sam bio u lokalu da ne moze da se dise od duvanskog dima.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Kad zabrana bude svuda, vratice se na staro.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Nisam dobro procitao, ali i dalje ne mislim da je to neki ozbiljan parametar. U obrnutom slucaju je drugacija psihologija. Kada imas podelu pusac ide tamo gde je dozvoljeno, kada imas apsolutnu zabranu alternativa mu je kuca. Nisam vidovit, ali iako je bolest zavisnosti u pitanju, kontam da nije toliko jaka da ce toliki ljudi sedeti u kuci i vise nece izlaziti u toj meri da svi lokali propadnu.

Ako neki manji i propadnu i generalno se smanji promet, jbg, steta, ali bolje i to nego da se truju zdravi ljudi indirektno. Mada mislim da od toga ne bi bilo nista i da bi se neki pad prometa osetio u pocetku, posle bi se vecina navikla.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ja imam vanserijski dobru ideju za kafić kada bude došlo do totalne zabrane pušenja, mada će to verovatno odmah da prepišu pa se ne bih ni mnogo ovajdio. Ali ću verovatno da probam ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Evo ja sam ugostitelj ali se zalazem za totalnu zabranu.
Bice nam svima isto pa ko se kako snadje. Uopste ne verujem da ce neko ko je navikao da svaki dan promeni par lokala i vikendom izlazi, sada zbog zabrane pusenja ostati da sedi kuci. I ako bude takvih, mislim da ce procenat biti zanemarljiv.
Plus sto leti nema razlike kada rade baste, onda svakako moze svuda da se purnja.

Ja generalno podrzavam svaki vid borbe protiv pusenja. Svidja mi se i zabrana direktnog marketinga, svidja mi se zabrana pusenja na TV-u, svidja mi se zabrana pusenja po firmama, svidja mi se trend povecanja cena cigareta, svidja mi se sam trend okretanja ledja toj navici... Smatram da se na taj nacin i deca bolje usmeravaju.
Kako ja svom detetu da objasnim kako je to nesto lose ako i majka i ja pusimo, on provodi vreme u dimu, ode u skolu a tamo profesori puse, gde god da ga povedem vidi kako ljudi puse, upali TV opet vidi takve primere.... i onda naravno da ce u odredjenom periodu kada je to karakteristicno za njih da oponasaju starije i umisljaju da su zreliji nego sto jesu, doci i na ideju da duvani (kao i vecina pusaca sto su pocinjali).
Naravno, ne moze njega zakon i drustvo vaspitavati ali itekako okruzenje utice na donosenje odluka. Roditelji su tu da pravilno vaspitavaju, usmeravaju i daju prave primere, ali to ne znaci da okolina treba da pokazuje suprotno.

Tako da podrzavam totalnu zabranu pusenja u svim zatvorenim prostorijama i podizanje akciza i poreza za prodaju cigareta.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Sad se setih za baste, ako je to dozvoljeno onda se tu nista nece promeniti. Nego neko mi se zalio da hoce da zabrane potpuno i na javnim mestima i u lokalima.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Jadan umreces od h vremena sto si izlozen duvanskim dimom. Ne preteruj.
Ja jesam pusac, ali ne pusim u stanu(osim kad sam sam uz otvoren prozor i da niko nece uci u stan bar 2-3h), ne pusim kad odem u neku posetu gde niko ne pusi(tih 2h mogu da se suzdrzim) iako kazu slobodno zapali. Jedini izuzetak su rodjendani tad zapalimo i gde se ne pusi.
Sa druge strane drago mi je sto vise nema pusenja u prostorijama faxa(pre je bilo po hodmicima cak dozvoljeno), u kancelarijama, posti, busu, ...
Ali sad da mi neko razvija teoriju za kafic, manite me toga. Prilicno sam tolerantan pusac, ali ako ima ventilacije u kaficu nema problema osim ako se baa potrefi da svi puse sto je jako retko, skoro nisam video i doziveo.
Najpostenije su odvojene prostorije po kaficima.
A umrecete pusili ili udisali ili.neudisali, nemojte da se sekirate.
Poslednja izmena od dag81 u 10 Mar 2016, 23:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Scuderia napisao:Nego neko mi se zalio da hoce da zabrane potpuno i na javnim mestima i u lokalima.
Upravo tako. Slihtamo se EU, ali meni konkretno ovo savrseno odgovara.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ma znas kad necu da razmisljam o tome. Kao ne pijem, ne pusim, treniram, biram hranu i onda udisem neciji otrov sa strane. Da je i minut, smeta mi i nije normalno.

@Delija odgovara i meni, tj ne tangira me na otvorenom, ali u lokalima je bas hitna stvar.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Nije problem izdrzati 1-2h u zadimljenoj prostoriji. Ali zasto bi uopste udisao dim neko ko nije pusac, kome dim smeta i ko jednostavno ne zeli to da udise?
A uz sve to, meni cak najvise smeta miris koji ostaje na garderobi.

I onda neko ko nije pusac mora da gata gde moze da sedne a da nije zadimljeno, koji lokal ima odvjene prostorije i kakvu ventilaciju, ili ako ima neki lokal blizu a nema te uslove onda zbog toga mora da ga izbegava.... Ovako bi lepo mogao da udjes apsolutno bilo gde i znas 100% da nigde nema dima i njegovih nus pojava i lepota.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ma da, živi niste jer puše pored vas kad sedite u bašti lokala :glavomuzid:

I posle ćete da držite vakelu kad neko na sasvim drugoj strani donese neki debilan zakon.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Dovoljno mi je sto sam 19 godina trpeo matorca i sto sada moram da ga trpim par dana mesecno. Pre bi umro nego da ostavi to sranje :glavomuzid:
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Xa xa " ne tangira me na otvorenom" ovo je vrhunac. Xa xa
To sto ne pijes ne znaci da zivis zdravo, cak sta vise valja ponekad popiti koju casicu. Alkohol kvalitetan nije stetan osim ako se preteruje kao i.sve. i sport je stetan ako preterujes jbg.
Mnogo si mi nesto postao fin.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Delija napisao:
Scuderia napisao:Nego neko mi se zalio da hoce da zabrane potpuno i na javnim mestima i u lokalima.
Upravo tako. Slihtamo se EU, ali meni konkretno ovo savrseno odgovara.
Napolju nikad ne pusim. Najvise mi ode kad sednem na pice i onda sam miran.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

vlado jesi napravio recidiv il sta?
Odgovori