Delija napisao:@Floyd
Ja takvog cikicu na racunarskom smeru (pri elektrotehnici) na FTN-u nisam imao

A i "programiranje" na papiru (ako se dobro secam jednom sam imao nesto slicno) nije uopste bez smisla...
Stvarno ne znam kakvo je stanje na FTN-u ali pre 10ak godina, kada sam upisivao fax, RT na ETF je jos uvek, planom i programom bio prilicno zaostao za modernim tehnologijama... vec par godina kasnije se to sredilo. Znanja koja su se tamo sticala su bila potrebna nekolicini teoreticara a masi programra koji danas prave pare (pricam iz prve ruke), nisu.
Pored toga, kao sto rece Nixa, za upisivanje istog pored polozenog prijemnog, bile su potrebne i odlicne ocene iz srednje skole. Kako srednju mnogi ne shvataju ozbiljnon (jbg. takve su godine), samim tim ih losije ocene automatski diskvalifikuju za "egzoticne" drzavne fakultete tipa etf, medicnina, stomatologija, farmacija i sl. a ostaju mu opcije prava, ekonomija, istorija, raznorazni menadzmenti...
Da li treba dozivotno osuditi nekog ko se malo vise zezao u srednjoj a pritom ima potencijala za odredjenu oblast?
Na zapadu to nije slucaj...
Sve u svemu, vlasnicima diploma prirodnih i tehnickih nauka znanje odredjuje uspeh a ne izgled diplome i naslov na istoj.
Kod drustvenih ima uticaj malo i veza pa se zato studenti tih smerova medjusobno "kolju". Meni je prva asocijacja na Megadens, Boskic iz drzavnog posla

Mada znam takve i sa drzavnih fakulteta... cast izuzecima