Auto sijalice

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Auto sijalice

Post od methane.master »

Jel neko pročitao ono što sam kačio. Može biti da na se trivijalan način reši problem. :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pročitah ja evo sad... Lepo rešenje, ali što baš odnosno samo leva? Kako onda ne crkava i desna ako je to u pitanju? Ne vidim da će ta skalamerija tu nešto pomoći... :)
KDman
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 22:14

Post od KDman »

Elegantno rešenje pregorevanja sijalica zbog dnevnog svetla, sve radi automatski:
http://oglasi-mali.com/oglas_43883_auto ... -na....htm
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

i30 je poznat po cestom crkavanju sijalica. Indikativno je i to sto ovlasceni nudi Osram Long Life sijalice. Ceski model ima TSB koji navodno resava problem a moj juznokorejanac (na sta sam posebno ponosan) nema !?? :glavomuzid: Automobil je svakako dosao sa nekim normalnim, obicnim sijalicama. Moj je problem sto nisam normalan i sto od svega hocu da napravim malo bolje, malo lepse, malo jace... tako i sa sijalicama... ne secam se vise ali mislim da nisam bio zadovoljan osvetljenjem pa sam poceo da se bavim jacim sijalicama... tako sam poceo sa NB, pa Philips, puko sam do sada sigurno 200 evra na sijalice... onda sam naisao na ove Bosch 50 plus koje koristim poslednje 2-3 godine... i do sada su one bile best buy u smislu cena / kvalitet, svetle odlicno, traju 7-8-9 meseci, kostaju 2500 dinara za par... medjutim sada sve postaje besmisleno i moram se vratiti na obicne sijalice i zadovoljiti se onim osvetljenjem koje pruza ovaj automobil, vreme je da prestanem da serem i da budem veci katolik od pape...

Mislim da je jos uvek rano izvoditi zakljucke o uzroku crkavanja zato sto mi je poslednji par novih trajao 9 meseci... onda sam stavio 2 koje su ostale od ranije, znaci vec su trajale 6-7-8 meseci i one su crkavale posle nedelju dana... znaci kada crkne jedna vrlo brzo ide i druga, tako je uglavnom kod svih... jedino ovo sada je cudno odnosno to sto je crkla posle 10 dana ali to moze da bude i slucajnost i losa ugradnja itd. Ipak cu se vratiti na obicne. Mozda i nije toliko bilo do sijalica koliko do nepodesenosti snopa, secam se da su mi jednom to podesili u ovlascenom ida je mnogo bolje bilo posle toga.

Xenone sam se lozio da ugradim pre neke 2 godine ali sam odustao sto zbog zakona sto zbog ovoga sto kaze Geza, realno.

Nadam se da cu sledeci vikend ici kod Tria u NS pa ce oni to svakako proveriti.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Ogi, meni su fabričke trajale skoro 3 godine, posle toga sam na 8-9 meseci stavljao Night Breaker, pa Night Breaker+.
Pisao sam da su mi oktobra crkle obe u Bosni, pa su mi stavili Osram Original, tako nešto, samo su njih imali.
Ovih dana idem da ih menjam, zimus sam malo vozio, očajno se vidi sa njima. Pokušavam u Nišu da nađem Night Breaker Unlimited, ali ih još uvek nema. U Kit komercu mi nude neke Valeo koje su navodno dosta jake, piše do 35 metara duži snop, i vrlo su jeftine, komad 400 din, a Night Breaker+ su im 2500 par. Opet, bolje mi je da menjam češće i da dobro osvetljavaju, nego da se nerviram a da traju 2 meseca duže.

Baš juče sređivao kola i nađem jednu fabričku koja je preživela, uvek menjam u paru - bila je neka Philips.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ogi što ne ugradiš ksendže? Realno ti imaš sočivo, to ti je plug&play, i nema crkavanja sijalica. Samo balasti crkavaju al nema veze :mrgreen: :rofl:

Sprdam se malo :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne crkava ništa. Na Stilu su sijalice crkavale ko dobar dan. Odlepio i stavio xendže. Otad je prošlo jedno 5 godina, rade kao prvog dana.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

sta kazete na ovo, jel probao neko ?
Slika
http://www.arrow.rs/index.php?main_page ... cts_id=709
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Uz svo postovanje, cena je smehotresna.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

I xendže su bile skupe kad su se pojavile. Ovo je super, znači biće HID kitova u budućnosti sa LED umesto sa xendžama.

50w LED verovatno svetli strahovito.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

A sto bi neko po ovoj ceni razmatrao ugradnju ovako neceg umesto xenona?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

nidza napisao:50w LED verovatno svetli strahovito.
Zamisli kad ja to stavim u Puntove farove, neko će garant da oslepi... :rofl:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

dragvorl napisao:A sto bi neko po ovoj ceni razmatrao ugradnju ovako neceg umesto xenona?
Nije obavezna nivelacija i prskalice jer nije svetlost s gasnim izvorom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

To je ok cena, ne ugrađuju se mnogo, na aliju su setovi malo ispod 100 dolara, znači izađe te 10.000 din dok stigne. I odlično svetle, ima na yt odličan klip sa nekom Dacijom Logan. Lik vozi istu relaciju sa stock farovima, pa diy ugradnje ledova, pa opet ista relacija sa njima. Bolje od halogenih.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Uzecu Osram ultra life, citam pozitivno o njima. 1300 din za par u Kit comm.
Odgovori