Grčka
Re: Grčka
Primetio sam da ima dosta "muljevitih" plaža na Krfu, a to mi se nikako ne sviđa, kao ni zamuljeni - prljavi pesak na plaži.
Definitivno, za mene severoistok Krfa je naj, posebno predeo Kassiopi - Acharavi.
Hvala na odgovorima.
Kako je sa trajektom?
Čuo sam da ima više linija sa šarolikim cenama?
Izgleda je trajekt za Tasas mnogo pošteniji i redovniji, sa ustaljenim cenama?
Definitivno, za mene severoistok Krfa je naj, posebno predeo Kassiopi - Acharavi.
Hvala na odgovorima.
Kako je sa trajektom?
Čuo sam da ima više linija sa šarolikim cenama?
Izgleda je trajekt za Tasas mnogo pošteniji i redovniji, sa ustaljenim cenama?
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Najjeftinija varijanta je trajekt ka Lefkimmiju, na samom jugu. Kada stignes u Lefkimmi do grada Krfa je potrebno oko pola sata do sat voznje, u zavisnosti od guzve. Ali se taman toliko otprilike krace vremenski putuje trajektom. Za povratak je dobra varijanta jedna agencija blizu dassije, nas covek je drzi zove se "tamo daleko", daju bas dobre popuste za trajekte iz grada Krfa, Lefkimmi ne rade. Agencija se nalazi malo posle skretanja za Dassiju sa glavnog puta. I sa tim popustom putovanje iz grada krfa je malo skuplje ali i duze.
U principu sve zavisi od toga koliko ti je dosadno putovanje trajektom. Na ovom sajtu mozes da proveris raspored kad krene sezona http://www.gtp.gr/RoutesForm.asp
U principu sve zavisi od toga koliko ti je dosadno putovanje trajektom. Na ovom sajtu mozes da proveris raspored kad krene sezona http://www.gtp.gr/RoutesForm.asp
- Polke
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:09
- Garaža: Accord CL7 & Focus C519
Koliko sam uspeo da pročitam, za porodicu sa dvoje male dece ispod 3 godine je najbolji izbor Tasos, zar ne? Mene bi interesvao period u prvoj polovini septembra, a pošto ste tamo bili više puta, koje mesto odabrati, i možda preporuka za neki konkretan smeštaj koji ima polupansion ili bar restoran u blizini koji to obezbeđuje?
Moja preporuka za mesto je Potos. Nekoliko je razloga. Plaža nije sjajna, ali je po meni bolja nego u Limenariji, a nije lučki grad kao Limenas. Ima i boljih plaža na Tasosu, ali su mesta manja, pa je manji izbor i restorana, i za neku večernju šetnju, traba paliti auto.
U blizinu Potosa su prepepe plaže (peščane, idealne za decu) Psili Amos, Notos, a malo dalje i Aliki, na kojem je inače gužva, ali početkom septembra se to uveliko smanji. Mnogo je roditelja sa decom koji dolaze u Potos, pa će deca imati društvo, čak i na gradskoj plaži u Potosu (ako ti se ne pale kola svakog dana) što opet nije nebitno.
Smeštaj ti ne bih preporučivao, jer to ipak zavisi od mnogo stvari (pre svega koliko si voljan finansijski da pomogneš posrnulu Grčku ekonomiju
).
Od restorana mogu da ti preporučim restoran Irene, na šetalištu uz plažu. Mada, nemoj ja da ti preporučujem, nego videćeš (ako odeš) i sam gde je uvek najveća gužva.
U blizinu Potosa su prepepe plaže (peščane, idealne za decu) Psili Amos, Notos, a malo dalje i Aliki, na kojem je inače gužva, ali početkom septembra se to uveliko smanji. Mnogo je roditelja sa decom koji dolaze u Potos, pa će deca imati društvo, čak i na gradskoj plaži u Potosu (ako ti se ne pale kola svakog dana) što opet nije nebitno.
Smeštaj ti ne bih preporučivao, jer to ipak zavisi od mnogo stvari (pre svega koliko si voljan finansijski da pomogneš posrnulu Grčku ekonomiju

Od restorana mogu da ti preporučim restoran Irene, na šetalištu uz plažu. Mada, nemoj ja da ti preporučujem, nego videćeš (ako odeš) i sam gde je uvek najveća gužva.

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Zar nije cimanje sa detetom do Tasosa? Ja sam prošle godine bio na Atosu, mesto Jerisos. Opuštencija, more lepo čisto, plaže prazne (kraj avgusta), posluženje jeftino (5e 2 ogromne kafe sa mlekom, pola litre maltene, i dve flaše vode). To je bio ujedno i "čekin" za ležaljku.
Tapatalk HD
Tapatalk HD
Pre svega zavisi od roditelja i od deteta. Mislim da je put duži nekih sat do sat i po nego do Jerisosa. Tačno je da nije isto sat kada se voziš dva sata ili deset sati, ali ako smisliš dobru zabavu za dete, ili dete voli da spava...
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
perfiko napisao:Moja preporuka za mesto je Potos. Nekoliko je razloga. Plaža nije sjajna, ali je po meni bolja nego u Limenariji, a nije lučki grad kao Limenas. Ima i boljih plaža na Tasosu, ali su mesta manja, pa je manji izbor i restorana, i za neku večernju šetnju, traba paliti auto.
Smeštaj ti ne bih preporučivao, jer to ipak zavisi od mnogo stvari (pre svega koliko si voljan finansijski da pomogneš posrnulu Grčku ekonomiju).

Bio sam na Thassosu 2008 u mesto Potos, ostrvo je odlican izbor je za porodice sa malom decom. Najbolje plaze su na juznoj i istocnoj strani ostrva, ima i borovine na plazama tako da ima i hlada. Odicne plaze su Golden beach, Aliki beach, Paradiso beach. Gotovo sve imaju plavu zastavicu koju dodeljuje EU za cistocu vode i obale.
Cistoca vode je neverovatna Aliki beach, plaza je peskovita ovo je slikano malo dalje od same plaze

Paradiso beach, plaza je peskovita.

Jos jedna interesantna, suncobrani su for free

- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Na Tasosu smo bili 2010.godine u gradu Potos. Smestaj je bio odlican isli smo preko Perle (veliko dvoriste sa kaminom,obezbedjen parking,sve ogradjeno -sigurno za malu decu a gazde zive u istom kompleksu i veoma su ljubazni) ali nije bio na samoj plazi (apartmani na plazi su bili skoro duplo skuplji ali nisu ih nudile nase agencije). Nama je to bitno jer posle dorucka krecemo u obilazak lokalnih plaza a po podne (kada se klinci naspavaju) kupamo se na plazi ispred apartmana. Tasos je prelepo ostrvo sa puno lepih plaza,preporucio bih Paradise beach,Golden beach,Astris,Alyki...posebno plazu Saliara. http://thassos-agenda.com/All-Thassos-B ... liara.html

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Moram da dam malu opasku. Plažu Paradise beach ne bih baš preporučio ako se ide sa malom decom, jer uglavnom ima velikih talasa, a plažu Saliara (ili mermernu plažu), pored sve njene lepote, ne bi preporučio nekome ko ide Hondom Acord.misha napisao:preporucio bih Paradise beach,Golden beach,Astris,Alyki...posebno plazu Saliara. http://thassos-agenda.com/All-Thassos-B ... liara.html

- Misha
Mi smo bili na Paradise plazi sa malom decom pocetkom jula meseca,nije bilo talasa. Plicak je,bukvalno do kolena 50m,tek posle pocinje postepeno dubina. Kao manu naveo bih to sto nema bas puno prirodnog hlada a kao plus jer ima nudista.perfiko napisao: Plažu Paradise beach ne bih baš preporučio ako se ide sa malom decom, jer uglavnom ima velikih talasa, a plažu Saliara (ili mermernu plažu), pored sve njene lepote, ne bi preporučio nekome ko ide Hondom Acord.

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
U zavisnosti da li ima vetra to diktira i koliki ce talasi da budu. U svakom slucaju imas poveci izbor plaza pa mozes da biras, ako su na jednoj talasi na drugoj nisu, ostrvo je kruznog oblika pa se mozes lako prilagoditi situaciji.

- Misha
BAJKER napisao:ako su na jednoj talasi na drugoj nisu, ostrvo je kruznog oblika pa se mozes lako prilagoditi situaciji.