Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Re: Grčka

Post od Uninuni »

Delija napisao:Jel bio mozda neko u nekom od ovih hotela?
Corfu Palma Boutique Hotel
[/url]
Nismo bili u tom smjestaju ali smo bili dvije ulice pored :). To sto ima bazen na slici nista ne znaci :(. Mi smo se setali (koliko smo mogli) i ti bazeni nisu bas tako sjajni i bajni kakvi su na slikama (bar ono sto smo mi vidjali je daleko od odrzavanog). Smjestaj se nalazi sa druge strane ulice tako da smo prelazili ulicu s klincima svakognedno (naravno prelaz/semafor ko to jos postuje :) ). Kupali smo se na plazi hotela s druge strane ulice. Takodje taj dio, kad smo bili, je bio po malo mocvaran (bilo je nekih bara i puno siblja) pa je bilo i puno komaraca.

E sad, vi ste mladi pa kontam da vam je prag tolerancije malo visi :).
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

McGruja napisao:
Kabe napisao:Izvinjavam se za OT (delimicni). Pokusao sam da nadjem temu vezanu za zakljucavanje kljuceva unutar auta, ali nisam uspeo, mada znam da je postojala valjda :D

Da li je neko od forumasa mozda trenutno u Sartiju i ima li ideju na koji nacin bi neki ortaci mogli da izvade kljuc koji je ostao u zakljucanom autu. Kontam neki "Grcki AMSS" ili lokalni majstor ako postoji?

Googlah, ali tamo nema majstora ni za "lek" ili ja ne znam da googlam na grckom :D :D
Ja ću ti reci tehniku

Napraviš omču na sredini konopca od 1.5m
Ubaciš sredinu konopca u auto, krajevi su ti u šakama
Ubaciš u gornjem desnom ćošku vozacevih vrata
Manipulišeš dok omča ne bude oko jezička brave
Stegneš omču, i otkljucas

Lakse zvuci nego sto je u praksi
Oni treba da je naprave ne ja :D Poslao sam im sve YT klipove sa metodama, pa neka se zabavljaju, nego najbolje je da dodje neko, gurne pumpalicu, otkljuca i uzme 50 evrica.
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pa neka se potrude :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Day Walker napisao:Planiram preko Lefkade tj iz Nidria ili Vasilikia.
Zato i kažem. Prijatelji išli tuda, a vratili se onuda :-)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Uninuni napisao:
Delija napisao:Jel bio mozda neko u nekom od ovih hotela?
Corfu Palma Boutique Hotel
[/url]
Nismo bili u tom smjestaju ali smo bili dvije ulice pored :). To sto ima bazen na slici nista ne znaci :(. Mi smo se setali (koliko smo mogli) i ti bazeni nisu bas tako sjajni i bajni kakvi su na slikama (bar ono sto smo mi vidjali je daleko od odrzavanog). Smjestaj se nalazi sa druge strane ulice tako da smo prelazili ulicu s klincima svakognedno (naravno prelaz/semafor ko to jos postuje :) ). Kupali smo se na plazi hotela s druge strane ulice. Takodje taj dio, kad smo bili, je bio po malo mocvaran (bilo je nekih bara i puno siblja) pa je bilo i puno komaraca.

E sad, vi ste mladi pa kontam da vam je prag tolerancije malo visi :).
Hvala, Dovla! :pivo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ogi napisao:
ftj napisao:Krit.
Vetrustina non stop. Talasi. Nije mi se dopalo. Nisam bio, sestra jeste pa na bazi njene price I slika.
Nije baš tako...

Ima plaža gde često duva jak vetar kao što je Elafonisi, ali ni to ne traje ceo dan. No, na Kritu možeš da se kupaš na zapadu, istoku i severu ostrva i ima jedno 15-20 odličnih plaža, plus ima i jezero za kupanje. Odlično mesto, jedno od najboljih u Grčkoj. Bitnije da se ne odsedne negde gde nema komaraca jer to može da pokvari provod, ali to je mikrolokacijski problem.

Baš ste entuzijasti s tim drndanjem svojih kola po Grčkoj i vukojebinama gde su im plaže. Uzmite rentakar, pogotovu što Krit ima aerodrom :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Grčka

Post od Day Walker »

havijer napisao:
Day Walker napisao:Ja sam rezervisao Kefaloniju. Bice interesantno.
Ja juce gledao i losija je ponuda nego kad sam trazio Lefkadu. Koji smestaj si izabrao?
https://www.booking.com/hotel/gr/rouhot ... c=2;srhp=1

Rouchotas Studios
Direktno se dogovorio sa Grkom, prica srpski savrseno.

@Heinz
Pa kuda je bolje, sad si me zbunio? :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Njima je bilo bolje sa donje strane, iz Porosa ako se ne varam (mogu da proverim).
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Da da, na poros je najbolje. Obavezno rezervisi trajekt preko neta i budi bar sat ranije na doku. Mentol je krenuo 45 min ranije polu prazan i ostavio tri auta na doku, ljudi dosli ranije i verovatno pili kafu negde ne sluteci da je i to moguce.

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Ako ides sa Lefkade na Kefaloniu trajekt 45min
Od Fiskarda do Argastolia ti treba 45-1h dosta serpentine, uglavnom dobar put jako zanimljivo za voznju :D

Mene je Kefa iskreno nije odusevila koliko sam ocekivao (obisao sam je celo ostrvo, takodje sva ostrva Jonskog mora) ne kazem da nije lepa ali Lefkada mi mnogo lepsa i zanimljiva, ali to je idividualno od osobe do osobe.

Kirt

Otici na Krit i biti na jednom mestu bolje da nisi ni dosao, duva vetar ali zavisi na kojoj si strani zapadna strana kod Hanje je vetrovitija ali uvek ima lepih uvalica i plaza gde mozes da se kupas najopustenije. Istocni deo manje vetrovit i jos vise ususkan ali po meni zapadni deo ima za nijansu lepse plaze.

A sto se tice "jakanja" kola, nemoj onda ni da ih vozite parkirajte ih u garazu prekrite ceradom i divite se! Zivot je previse kratak da bih takve stvari cuvao za "specijalne prilike". Nije od mene kupio nego ja njega. Jedino mogu da razumem neki pravi off road sa putnickim autom pa da kazes neces da jakas auto.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Da ne postoji rentakar onda bi tvoj komentar imao smisla. Ovako...promašio si poentu.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Neko jednostavno voli da vozi svoja kola gde god ide, ja licno idem kolima do ~1500km u jednom pravcu, naravno ako nije to put od par dana, preko toga uzimam avion.

Tapatalk
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Inače, Krit je odličan za vožnju, putevi odlični, može da se prži baš muški...Eh, da mi je bio neki Lancer Evo ili Impreza STI, ali i ovako je bilo dobro... :)
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Kabal napisao:Neko jednostavno voli da vozi svoja kola gde god ide.
Upravo tako! :plusone:

Ali zavi neko voli da dobije sve nagotovo a neko voli da ima avanturu.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Prosle godine sam uzeo rentakar i istina, ustedeo sam prilicno novca, ali ove godine mi se haba moj auto. :)
Odgovori