Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od Vladapetr »

Nek ti je sa srećom takvo razmišljanje ;) Samo da, ako se ikada ispostavi da grešiš, budeš jedini koji zbog te greške strada.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Hvala na lepim zeljama :pop: :thumbdown:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Za zaustavim sad ovu obostranu dramsku idilu
Svako bira gume, kao i sve ostalo, i svako je u pravu
Zakon kaže šta i kako, nema potrebe objašnjavati drugima koliko nisu u pravu
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ja na 207 imam zimske hankok kupljene pre godinu dana, ne znam ali nisam nesto odusevljen. Svaki dan vozim Smederevo Beograd i ove nedelje nisam imao osecaj sto neki kazu ide kao po sinama, ne znam da li je do auta, guma, vozaca ili ti drugi s... Posto su ulice bile standardno ociscenje sve do Grocke sam isao oko 50 max 60, kad se isproba kocnica zaustavlja se, ali povremeno se oseti da hoce da seta malo auto. Jutros s obzirom da je bila led3na kisa, na par delova gde znam da je rizicno usporim na 30 i kad sam morao da zakocim trebalo je 10ak metara. P.s. mislim da je Brestovik i Grocka prosle godine bila bolje ciscena, sd ocaj kao i proslih godina.

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ma nisu ni zimske svemoćne ali bitno je da ti auto ne pleše na svako dodavanje gasa već da drži pravac, da te ne prestiže guzica svako malo, a kada ima snega i klizavo je nema onda ni naglih manevara volanom, naglog kočenja i ostalog. Treba malo vežbe i iskustva i nema problema.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

nidza napisao: 02 Mar 2018, 15:59 Takoreći ponekad zimi letnja guma ima 4 5m kraći zaustavni put, a nekad 50m duži od zimske.

Drugim rečima ruski rulet.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Nije ruski rulet, pa valjda vidiš ima li snega ili nema napolju.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

ddanijell napisao: 02 Mar 2018, 13:35 Vecina njih ne da nije sela u auto sa letnjim nego nisu seli u auto sa krstenim zimskim, i zapravo ne znaju razliku.
Kunu se u letnju po snegu, i drze se devize "ja vozim pazljivo" .
Imao sam takve pored mene na suvozackom sedistu , pa kada im demonstriram kocenje po snegu sa zimskom ne mogu da veruju.
Obozavam da im pogledam facu kada po snegu krenem da kocim :)
E sad sto nas sneg nesto zaobilazi vec koju godinu to je vec drugi problem.
Možda si u pravu kod nekih ljudi, ali kod mene svakako nisi. Vozio sam svašta i po svakom terenu i još uvek ne odustajem od toga, da je letna bolja od zimske u svim uslovima osim ako je sneg na putu, tad je letna toliko loša da je opasna.

I da po 100 ti put ponovim, ako znaš da ti u svakom momentu treba avto bez obzira na vreme onda je normalno da češ imati zimske ili barem AS ako ne prolaziš mnogo. Jer tako teško pročitati šta pišem? Nisam NIKAD napisao da su zimske bezveze ako je sneg i slično, niti ne dolazi u obzir da tvrdim to, nisam lud, a neču ni da tvrdim da ako je napolju izpod 7 stepeni mora obavezno zimska inače ču završiti u malinama jer to jednostavno nije tačno.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Samo da prijavim da KAMA Ruske gume po ovom dubokom snegu rade za sve pare, očito su pravljene za to.
Drže pravac fantastično, kopaju bez greške, hvataju kao da je beton ispod njih a ne kaša snega i leda :klanjamse:
lami
Reactions:

Post od lami »

Saša napisao:Ma nisu ni zimske svemoćne ali bitno je da ti auto ne pleše na svako dodavanje gasa već da drži pravac, da te ne prestiže guzica svako malo, a kada ima snega i klizavo je nema onda ni naglih manevara volanom, naglog kočenja i ostalog. Treba malo vežbe i iskustva i nema problema.
Ma imam ja iskustva, nego izgleda sa godinama prpa ideSlika od kraja 2012 stalno vozim i nije bilo da sam rekao e sad je rizicno idem busem, ali sam imao dosta situacija gde vozim jedno pola sata sat sve odlicno i odjednom naidjes na led ili poledicu, pa sam nekoliko puta prodriftovao kroz krivine. Jesu tad bile lose zadnje gume, ali sam imao dosta srece da sam uspeo da uhvatim zadnji kraj. A, da, mnogo los osecaj kad se nadjes u krivini i zadnji kraj zaplese a tebi idu vozila u susret.

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

I meni je GY bio cudan na klizavom isto 207, nove, pa se na kraju ispostavilo da je blokirao blago zadnji levi tocak. Ne kazem da je kod tebe isto, ali eto mog iskustva.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

lami
Reactions:

Post od lami »

Bese pozadi su ti bili dobosi? Kod mene su diskovi na sva cetiri.

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Da dobosi. Bio.je kritican za voznju po smegu, bas nesiguran da sam mislio da subgume djubre.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

maniaxxx napisao: 02 Mar 2018, 20:47 Možda si u pravu kod nekih ljudi, ali kod mene svakako nisi. Vozio sam svašta i po svakom terenu i još uvek ne odustajem od toga, da je letna bolja od zimske u svim uslovima osim ako je sneg na putu, tad je letna toliko loša da je opasna.
I da po 100 ti put ponovim, ako znaš da ti u svakom momentu treba avto bez obzira na vreme onda je normalno da češ imati zimske ili barem AS ako ne prolaziš mnogo. Jer tako teško pročitati šta pišem? Nisam NIKAD napisao da su zimske bezveze ako je sneg i slično, niti ne dolazi u obzir da tvrdim to, nisam lud, a neču ni da tvrdim da ako je napolju izpod 7 stepeni mora obavezno zimska inače ču završiti u malinama jer to jednostavno nije tačno.
Ne znam sto se meni direktno obracas ? Kao prvo nicim te nisam prozvao, ako si se ti nesto osetio prozvanim nije mi bila namera, a nisam te nikad ni vozio na mestu suvozaca pa ne znam gde si se pronasao.
Zaboravio si samo u ovom izlaganju da uzmes u kalkulaciju led koji ume da se pojavi nenadano, a tad ona mala fina razlika izmedju zimske i letnje je ona tanka linija, znaci nije sneg samo upitan nego led.
Ako ubijes sebe to je to, ali je problem sto svako malo da izvines neka budala ubije nekog drugog zbog svoje gluposti.
I samo da ti napomenem da nema potrebe meni da repliciras jer nigde te pomenuo nisam, niti se tebi obracao.
maxer napisao: 02 Mar 2018, 21:03 Samo da prijavim da KAMA Ruske gume po ovom dubokom snegu rade za sve pare, očito su pravljene za to.
Drže pravac fantastično, kopaju bez greške, hvataju kao da je beton ispod njih a ne kaša snega i leda :klanjamse:
Rekoh bas i ja to, komsija sa BMW konacno "progledao" sa tim gumama, kaze da su prilicno bucne i cudan osecaj po suvom, ali ovih dana kod nas uska, strma i slepa ulica, izlazio bez problema, cak i danas mix sneg+led jeste da je 15x pokusavao ali je uspeo na kraju. Definitivno skroz ok guma i jako dobru saru, hvata perfektno. Bas pozitivno iznenadjenje.
lami napisao: 02 Mar 2018, 21:27 ....ali sam imao dosta situacija gde vozim jedno pola sata sat sve odlicno i odjednom naidjes na led ili poledicu, pa sam nekoliko puta prodriftovao kroz krivine. Jesu tad bile lose zadnje gume, ali sam imao dosta srece da sam uspeo da uhvatim zadnji kraj....
:plusone: To je ono sto jos uvek pojedini ne kapiraju i kazu necu voziti kada je sneg, ok je to, ali led i poledica tako lepo iznenade da je to strasno, tad i zimska bude losa, ali dovoljno bolja od letnje da napravi razliku da ne izletis.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

maniaxxx napisao:
nidza napisao: 02 Mar 2018, 15:59 Takoreći ponekad zimi letnja guma ima 4 5m kraći zaustavni put, a nekad 50m duži od zimske.

Drugim rečima ruski rulet.

Nije ruski rulet, pa valjda vidiš ima li snega ili nema napolju.
Zapravo ne vidim. Zimi svako jutro može biti led na putu i bez padavina. Nije ni tu zimska guma svemoćna, ali je kudikamo bolja nego letnja.

Ljudi su i uveli zakon zbog pametnjakovića. Šteta što nisu sami u saobraćaju, jer bi to majka priroda regulisala spontano.

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Alo ljudi, pa sneg padne odjednom, ako ste negde u kolima i ako ste negde otisli, navatace vas da se klizate do kuce, van cele price o ledu.

Ja sam rekao da mi se desilo da sam klizao po Cvijicevoj 15-20m na maltene novim letnjim gumama, sa neke smesne brzine, ispod 30 km/h, kada sam krenuo kuci od drugara i u sred voznje pocne sneg.
Najgore je sto me je abs toliko izjebao, da maltene nije ni dao da stisnem kocnicu, muceci se da zadrzi pravac.

U Strahinjica Bana, drugar sa CLK, letnje gume.
Video da je poceo sneg, ali onaj muski, sto pobeli sve za minut, placamo racun, krecemo...ravno, a on krece po 10s.
Isto tako je dosao do Majdan restorana na Senjaku, pa kada se spustao niz Rusku(mislim da se tako zove) ulicu, ode na stranu i izadje dole u drugu ulicu klizajuci sa zabodenom kocnicom.
Da ne kazem sto zivi na Banovom Brdu i da je trebao uzbrdo tu da ide, ali nije ni probao.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori