To sam svakako planirao, da prvo otvorim sva vrata na par minuta da se izluftira. Uzeću neko dezifekciono sredstvo, poprskati volan, menjač, ručnu. Naravno, duplu masku i rukavice ću da koristim, i kontam da je to to. Mislim ako je nisam dobio u direktnom kontaktu sa osobom pre par meseci, sve se nadam da ne mogu ni ovako.
Bas overkill, veci ti je rizik kad udjes u radnju i uhvatis vrata.
Ako je kozni volan ili rucica menjaca, nemoj da ih prskas. Mislim da su pricali da se virus moze naci i nakon vise dana, ali da nema potencijal zaraze.
U DE uveli obavezu nosenja FFP2 (N95) maski ili negde moze i OP ( plavie medicinske) umesto platnenih u prevozu i prodavnicama, sa ciljem licne zastite, apropo zaraznijih mutacija.
Inace sam juce kupio 2 FFP2, u apoteci, 5 evra komad. Na netu 20 komada 20 evra.
Momčilo napisao: 19 Jan 2021, 22:10
Sestra je izgleda dobila koronu. S obzirom da joj je auto ostao ispred zgrade, i da su joj danas već ostavili kaznu, ja bih otišao sutra da preteram auto negde gde se ne plaća parking. E sad, ona je jutros ulazila u auto, pa bih ga prvo na neki način dezinfikovao ujutru, mada je pitanje i koliko je realno da se virus može zadržati 24h. Imate neki savet? Osim da stavim dve maske, rukavice i da malo pošpricam auto pre nego što uđem, i vozim sa otvorenim prozorima.