Dobro veče
Re: Dobro veče
Najbolja stvar u Lidlu su akcije, gde cesto ima raznih alatki za koje ranije nisam ni cuo da postoje.
A od klope, kada imaju tematske akcije, tipa Azija, Italija, Grcka, bas ukusnih i neobicnih stvari ima.
Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk
A od klope, kada imaju tematske akcije, tipa Azija, Italija, Grcka, bas ukusnih i neobicnih stvari ima.
Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Maxi je bio najveci domaci lanac. Lidl je dosao u pravo vreme. Uzasni su postali ti domaci mega marketi. Usluga spora i nikakva, cene ne menjaju namerno, nemaju sitno... automatske kase bi mnogo popravile stvar kod domacih lanaca. Lidlu to ne treba, rade zapeti ko puske.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoje samousluzne kase za placanje karticama u Tempu. Lidl uopste nije nista bolji od drugih.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Imaju i u Rodi samouslužne kase. Lidl uopšte ne vidim kao dobru stvar u ovoj zemlji. Daleko od toga da su ostali lanci dobri i da je situacija ok, ali je ovakvo forsiranje Lidla dobro na kratke staze za kupce a hebaće keve i ovo malo proizvođača koji rade.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- shandu90
Dobro veče
Proizvodjaci nikad nisu prolazili dobro, mukotrpan je to posao. Nema Lidl veze s njihovim polozajem. To njihovo nemanje para vuce druge probleme, male kolicine, stara tehnologija, upitan kvalitet, i posle naravno da nece niko da kupi ili im daju cenu koja se njima ne isplati.
- Vladapetr
Umesto robnih lanaca kojima je u asortimanu 70% robe domaćih proizvođača (lupam procenat, bitna je suština) forsira se robni lanac koji ima 10% robe domaćih proizvođača. Da, nema Lidl nikave veze sa tim, to je zasluga Vatikana i masona.
Megamarketi su zlo, jer tamo gomila stvari ne može da se nađe na rafovima, domaći prouzvodi koji se ok prodaju po fabričkim prodavnicama npr.
- Vladapetr
Sve bi moglo da se nađe, nisu oni gadljivi ni na jedan proizvod. Poenta je što ulazak košta, ulistavanje košta, pozicija na rafu košta, plus su džukele za plaćanje i probijaju rokove. Zato to malo ko od manjih proizvođača može da istrpi, a još nam svest nije avanzovala toliko da smo u stanju da se udružujemo i nastupamo zajednički.
Todorić je npr. u HR napravio masakr među malim proizvođačima, i dok je Agrokor funkcionisao (jer je probijao rokove plaćanja, na tržištu nesvojstven način) a pogotovo kad je otišao u stečaj.
Todorić je npr. u HR napravio masakr među malim proizvođačima, i dok je Agrokor funkcionisao (jer je probijao rokove plaćanja, na tržištu nesvojstven način) a pogotovo kad je otišao u stečaj.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Slazem se. Kad god odem u Rodu, uvek rade po par kasi, guzva, oni na kasama spori artikal po artikal ocitavaju. Dis isto nista bolji. U Lidlu uvek dovoljno kasa i za par minuta ti iskenira sve i gotovo. Brze kase i brzo rade. A u PO nijedan nema automatske kase, kao na primer po BGu sto imaju neki pa uradis self checkout.shandu90 napisao: 28 Feb 2020, 16:38 Maxi je bio najveci domaci lanac. Lidl je dosao u pravo vreme. Uzasni su postali ti domaci mega marketi. Usluga spora i nikakva, cene ne menjaju namerno, nemaju sitno... automatske kase bi mnogo popravile stvar kod domacih lanaca. Lidlu to ne treba, rade zapeti ko puske.
Evo kod nas u NL scena prva https://www.nu.nl/economie/6034055/run- ... rijen.html. Rec je o sredstvima za higijenu / dezinfekciju. Prva su svuda nestala. Inače ja jutros doleteo za Bg na Schiphool-u sve opušteno, a i Bg-u. Inace zena mi javila da je dobila pismo od škole da je jedna devojčica donela sa skijanja virus..
Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
- shandu90
Samo pojacati unos vitamina, nije zgoreg uzeti i nesto iz apoteke.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Centrum od pfizera je top, ima sve i pije se 3meseca pa 3 pauza. Oko 1000RSD je. Ima za men, women i 50+.
Zove me klijent iz Belgije i traži 6kontejnera maski za lice, unapred plaća itd itd. Pitam ga da li misli na 6 "kontejnera" tj pakovanja po 50-100komada ili na brodske kontejnere od 25-35tona?
Kaže da da, 6 brodskih kontejnera

Al ljudi imaju nos za biznis pa to je haos.
Zove me klijent iz Belgije i traži 6kontejnera maski za lice, unapred plaća itd itd. Pitam ga da li misli na 6 "kontejnera" tj pakovanja po 50-100komada ili na brodske kontejnere od 25-35tona?
Kaže da da, 6 brodskih kontejnera

Al ljudi imaju nos za biznis pa to je haos.
Ja ništa ne zaboravljam.Ji 4Tze napisao: 27 Feb 2020, 22:36Zaboravio si da su došli u vreme DS vlasti, kad su bili prvi strani trgovinski lanac u zemlji, i koliko znam nisu imali drugi način da uđu na tržište sem kao specijalizovani za velike kupce - otud i potreba za karticama na preduzeća.jaksa napisao: 27 Feb 2020, 21:13 Zaboravili ste kako je to izgledalo na početku, nisu hteli da te puste da udješ bez kartice. Hvala, dovidjenja.
Kasnije su olabavili s tim karticama za jednokratni ulaz ali su se pojavili i drugi objekti tako da ja u metro ne pamtim kad sam poslednji put ušao.
U Zemunu su čekali godinama na semafor, gradsku liniju.
Čista poltronska politika...
Nema veze ni DS, ni Zemun, ni semafor s tim što su meni gledali karticu u sred julu kojoj je datum važenja isticao u julu da li da me puste da udjem ili ne. Ako je taj sistem bio dobar, što su posle uveli jednokratne kartice. U mom slučaju to je došlo kasno, pojavili su se drugi i ja u metrou ne pamtim kad sam bio. Jbg, a itekako sam voleo da idem i veliki smo potrošači.
Samo da se zna, kad su nas zaebavali s karticama, u npr Nemačkoj ili Madarskoj se bez problema ulazilo s jednokratnim karticama.
Nemačka i Madjarska su u EU i nemaju poresku uprqvu pod kapom Mladjana Dinkića.
To kako je Metro radio je zahtevala država Srbija, a čak nije htela država Srbija ni da im dozvoli direktni uvoz iz svog magacina već samo lokalne kupovine iz lokalnog magacina i to nakon avansnog plaćanja PDVa ali su ipak popustili.
SLično je država Srbija napravila i sa Neckermannom kojem je zabranjivala da uvozi robu iz Hrvatske, i vraća u istu, gde je inače u Varaždinu bio centralni magacin.Neckermann je kratko radio, nađa država nije mogla da ostvari 15minuta proces carinjenja nego je trajalo nedeljama i naravno kupci odustanu jer izgube strpljenje.
Kasnije je država olabalvila i dozvolila da Metro uvede i maloprodaju, da uvede jednokratne kartice, da izdaje fiskalni račun a evo sada dozvolila i Lidl da funkcioniše po Lidl pravilima.
Tako da treba pamtiti sve u vezi Metroa pa će biti jasnije kako i zađto je baš tako radjeno sa karticama za veleprodaju, Metro je mogao da prodaje isključivo licima sa PIB a to su pravna lica.
Nekako u vreme dolaska Metroa tek se ovde počela stvarati APR.
Gradjani su tek nedavno dobili svoj PIB kod poreske uprave. (samo se dručagije zove) i registar evidencije na jednom mestu.
Probleme oko uvoza /izvoza robe i danas imamo, država na primer nije u stranju da u roku od 24 sata obavi carinski pregled pristigle robe iz Kine i često se dešava da brže proputuje roba preko pola sveta i nekoliko carinskih područja nego što isto to se obavi unutar Srbije.
Na granicama su kolone kamiona i čekanja od više sati gotovo stalno tokom cele godine.
To kako je Metro radio je zahtevala država Srbija, a čak nije htela država Srbija ni da im dozvoli direktni uvoz iz svog magacina već samo lokalne kupovine iz lokalnog magacina i to nakon avansnog plaćanja PDVa ali su ipak popustili.
SLično je država Srbija napravila i sa Neckermannom kojem je zabranjivala da uvozi robu iz Hrvatske, i vraća u istu, gde je inače u Varaždinu bio centralni magacin.Neckermann je kratko radio, nađa država nije mogla da ostvari 15minuta proces carinjenja nego je trajalo nedeljama i naravno kupci odustanu jer izgube strpljenje.
Kasnije je država olabalvila i dozvolila da Metro uvede i maloprodaju, da uvede jednokratne kartice, da izdaje fiskalni račun a evo sada dozvolila i Lidl da funkcioniše po Lidl pravilima.
Tako da treba pamtiti sve u vezi Metroa pa će biti jasnije kako i zađto je baš tako radjeno sa karticama za veleprodaju, Metro je mogao da prodaje isključivo licima sa PIB a to su pravna lica.
Nekako u vreme dolaska Metroa tek se ovde počela stvarati APR.
Gradjani su tek nedavno dobili svoj PIB kod poreske uprave. (samo se dručagije zove) i registar evidencije na jednom mestu.
Probleme oko uvoza /izvoza robe i danas imamo, država na primer nije u stranju da u roku od 24 sata obavi carinski pregled pristigle robe iz Kine i često se dešava da brže proputuje roba preko pola sveta i nekoliko carinskih područja nego što isto to se obavi unutar Srbije.
Na granicama su kolone kamiona i čekanja od više sati gotovo stalno tokom cele godine.
I treba da budu kolone. To nam je jedini način da uđemo u EU.