Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Uzrok je previsok pritisak u gumama za datu masu kojom su opterecene.
Obicno uz prednji pogon zadnje gume se pumpaju 0,2-0,3bara manje od prednjih, usled laganog zadnjeg kraja vozila, mada to zavisi od modela do modela gume.
Kako i zasto je preveliki pritisak je drugo pitanje, od mozda netacnog meraca pritiska do mozda prebrze voznje za dati pritisak.
Gume se dosta zagreju pri brzoj voznji po autoputu, a time i poraste pritisak.
Nevezano, pritisak se meri pri temperaturi vazduha i gume izmedju 15C i 25C, onaj navedeni u uputstvu je pri tim uslovima.
Obicno uz prednji pogon zadnje gume se pumpaju 0,2-0,3bara manje od prednjih, usled laganog zadnjeg kraja vozila, mada to zavisi od modela do modela gume.
Kako i zasto je preveliki pritisak je drugo pitanje, od mozda netacnog meraca pritiska do mozda prebrze voznje za dati pritisak.
Gume se dosta zagreju pri brzoj voznji po autoputu, a time i poraste pritisak.
Nevezano, pritisak se meri pri temperaturi vazduha i gume izmedju 15C i 25C, onaj navedeni u uputstvu je pri tim uslovima.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Ja sam gore napisao koliki je bio pritisak i kada. I mislim da nije bio previsok, da bi se ovo desilo. Da je neka jeftinija guma i ajde, ali od ove gume nisam očekivao ovako nešto. Inače sam bio jako zadovoljan sa njom.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ne mislim ništa zašto ali znam da tipična posledica potrošenost sredine ukazuju da je uzrok previsok pritisak za date uslove, model gume i masu /opterećenje auta/ pozadi koja na nju deluje.
Guma nije celom površinom nalegala na podlogu a trenje se najvećim delom dešavalo u tom srednjem pojasu gume pa je zato i najviše tu potrošena.
Kako je do toga došlo ne bih da mislim iz daljine.
Guma nije celom površinom nalegala na podlogu a trenje se najvećim delom dešavalo u tom srednjem pojasu gume pa je zato i najviše tu potrošena.
Kako je do toga došlo ne bih da mislim iz daljine.
Kakva je guma Fulda Kristall Control HP 2 u dimenziji 205/55 16". Jel se isplate za 40-ak € po komadu? Doduse samo 2 komada lik prodaje
Samo uzimaj ako su nove...nisu loše gume, daleko od toga iako ne volim fuldu.
Nove naravno sa etiketama. Dot 2017. Bice za zenin Audi kojim prelazi 5-6000 godiscnje 
Lik mi druge 2 nudi Nankang za 35e po komadu ali nemam nesto poverenja prema tom brendu...

Lik mi druge 2 nudi Nankang za 35e po komadu ali nemam nesto poverenja prema tom brendu...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ma kakav crni Nankang... Bezi od toga
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Odlična guma sredne klase, još bolja cena. Ako je sve kao što si u nastavku napisao.ROCK napisao: 28 Apr 2018, 10:48 Kakva je guma Fulda Kristall Control HP 2 u dimenziji 205/55 16". Jel se isplate za 40-ak € po komadu? Doduse samo 2 komada lik prodaje
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
I ja sam cuo sve najgore o Nankangu.
Sto ne bi bilo? Uzimam gume za sebe pa ako lazem lazem samo sebe.
A o Nankangu sam cuo sa je kinez ko i svaki drugi samo sa malo boljom reklamom... Samo ste potvrdili moje misljenje o tom brendu...
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Nisam mislio da ti lažeš, nego da eventualno tebe lažu.
Jok. Stavio covek slike guma, dot stoji na slikama. Taj lik ih negde krade ima nerealno povoljne gume. Doduse uvek par jako retko sve 4. Pre mesec dana prodao Conti nove 19" 255/35 za 170€. Komad je inace preko 250e
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Znaci podrzavas kriminal ?
Ne zaje.... vaj. Ja sam to u sali lupio. U CH da neko prodaje dugo kradenu robu javno na sajtu za prodaju stvari a da ne bude uhvacen je jako malo verovatno. Oni sve to online prate i sumnjive stvari proveravaju.
Ogi u zadnje vreme su koliko vidim tvoji postovi sve vise sarkasticni da ne kazem provokativni
Ogi u zadnje vreme su koliko vidim tvoji postovi sve vise sarkasticni da ne kazem provokativni
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kontroverzna sam licnost.
Iskuliraj bre.