Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Puzo81 »

Uvek kad vidim naslov teme setim se ovog dela, 1:02.00-1:02.30 :kezo:

http://www.youtube.com/watch?v=Qte0d7ksAaQ
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Bas sam se nasao na semaforu 2min posle nesrece i od guzve nisam video da je dete u pitanju..
Ovi doktori, kapiram da ne smeju da preuzmu odgovornost na sebe kakda je takav slucaj u pitanju, a isto tako oni su lekari opste prakse a ne lekari hitne pomoci, koji imaju siguran sam daleko vise iskustva u takvim situacijama.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa i lekari u hitnoj su isto lekari opšte prakse sem ako nisu završili neku specijalizaciju.

Bem li ga, siguran sam da ne smeju da napuste radno mesto i da mogu da nagrabuse ako ih neko dokon prijavi, al opet ako treba nekog da reanimiraš i spaseš jebeš sve te poštapalice...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ma verovatno su isti po diplomi, ali onaj u hitnoj sigurno zna bolje da reaguje od onog sto gleda krajnike po domovima zdravlja..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

To iskustveno svakako, iako i taj dr da je izašao bez ičeg sem osnovne reanimacije i da zaustavlja krvarenje ne bi mnogo toga mogao da uradi
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

U ovakvim situacijama treba lepo porazmisliti da li neko stvarno moze da pomogne, ili jos vise da odmogne i ugrozi pacijenta. Nisu svi lekari obuceni za ovakve stvari, nekad je bolje sacekati hitnu, koja je mnogo spremnija i opremljenija za takvo reagovanje.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ljudi, pričamo o životu a ne o popravci televizora. Nije bitno da li je dete ili odrastao čovek.

Kakva pravila, kakvi bakrači i kakvo pravdanje kad treba da se spasi nečiji život?

Razumem ja šta vi pokušavate da kažete, ali zbog toga što svi žele prvenstveno da zaštite svoje guzičetine, ne da idemo polako, nego letimo naglavačke u q. krasni.

Ali da ih opravdamo tako što ne smeju da izlaze van radnog mesta, nezainteresovanost-e to ne mogu da progutam nikako.

Sistematizacija, svuda redom po državnim i javnim ustanovama, da se odvoji žito od kukolja. Posle toga stimulisati ljude sa 5000e ako treba mesečno, ali barem da se radi kako treba.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

H4wkeye napisao:U ovakvim situacijama treba lepo porazmisliti da li neko stvarno moze da pomogne, ili jos vise da odmogne i ugrozi pacijenta. Nisu svi lekari obuceni za ovakve stvari, nekad je bolje sacekati hitnu, koja je mnogo spremnija i opremljenija za takvo reagovanje.
:plusone:

Ali isto tako je mogao bilo ko od njih da ipak izađe i makar pogleda dete jer ne može da zna tačno koja je vrsta i stepen povreda. Kao što može da se desi da je u pitanju teška povreda i da ne može da pomogne, isto tako može da se desi i da je nešto što može da pomogne, a što može mnogo da znači pre nego što stigne hitna. U krajnjoj liniji, može da dođe da se uveri da je povređeno lice stavljeno u pravilan položaj, da niko na nestručan na svoju ruku ne pokušava da pomogne i samim tim pogorša situaciju itd.

Sećam se da sam kao mali sa kevom naleteo na sudar autobusa i tramvaja, povezli smo povređenu ženu i nekog klinca do doma zdravlja u bloku 44, bili su svesni ali ipak povređeni. Pola doma zdravlja je istrčalo napolje da ih prihvati i pomogne, ali to je bilo krajem osamdesetih.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ma daj, mogu da izađu bar da vide šta se dešava. Sigurno imaju veće šanse oni da mu spasu život nego ja recimo.

Srećom izgleda nije bilo toliko strasno, ali bez obzira. Neko je trebao da izađe na lice mesta i vidi.

Tapatalk Pro
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Nista novo, tako svake godine... :uf:

http://www.youtube.com/watch?v=iO79DhItC_c
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja sam u DZ NBG i znam kakva hronicna boli*urcina vlada medju lekarima i osobljem, tako da me uopste ne cudi sto nece da izadju.

Kada se kaze da je dete u pitanju, sve postaje nebitno, i svi daju sve od sebe da pomognu. Ne postoji izgovor ili pravilo zbog kog nisu hteli da izadju. Taman da su mogli da pomognu samo tako sto ce obavestiti ekipu hitne kada stigne kakvo je stanje, bilo bi dovoljno.

Oni su lekari po profesiji, a ne samo u svojoj smeni i u svojoj ordinaciji. Msm, trebali bi da budu.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori