Deklarisana snaga & utisak u vožnji

Tehnička pitanja i objašnjenja
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: BMW 316d

Post od ljuba »

To sam i ja mislio... U svakom slucaju opet ponavljam, probajte pa mozemo da pricamo i ljudi su sa razlicitim zadovoljni na razlicite nacine. Evo imate opipljivih podataka koliko mi je trebalo vremena za koliki put i koliko sam goriva potrosio na njega. Auto je pravi kruzer za putovanja, izuzetno udoban, upravljiv pri velikim brzinama (porediv sa tim golfom IV :)) i jako stedljiv o preformansama deklarisanim ne mozemo cak ni da diskutujemo (stoje na papiru), mozemo da blebecemo, a subjektivne osecaje mozemo da iznosimo ali to je striktno individuelno (sto i sve vreme napominjem)....

Sa mnogo golfova IV, V i VI dizelasa (imali smo ih kao liz auta firmina) sam prosao isti put (kao vozac i suvozac) dosta puta i subjektivno nisu ni prineti, ali opet to je mom subjetivan osecaj....
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ljubo, nemoj da se spustas i poredis svoj auto sa golfovima... jasno je da tvoj auto nije trkac i da ti nisi zahtevan vozac i to je ok.
Inace muka mi je d svake zemlje koja udara neke nenormalne takse na kola.
Moj brat je bio skoro par meseci u Danskoj, sve losa kola, dzabe im standard kad takse 200% pa umesto da extra auto bude 100 000 on 300 000...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Pa moramo nesto da diskutujemo :) A i tema zahtevni vozac je isto tako interesantna i siroka. Ja recimo volim da ulazim u krivine brzo, da se auto stabilno ponasa prilikom velikih brzina kocenja i ubrzanja (a i stednja goriva uvek dobro dodje po novcanik - mada to bas i nema veze sa zahtevni vozac, a mozda i ima :)). Kod ovog auta je jedino ovo zadnje (ubrzavanje) vise nego diskutabilno (po meni zadovoljavajuce)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Tako sam se jednom trkao sa panamerom turbo i bio sam brzi, a onda je on dao gas :kezo:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Mislim da preterujete...

116 ks i ova potrosnja i ova brzina, ipak respekt

A jos nisam svario da 115ks ide preko 200 a trosi 8
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Ubrzanje je stvar subjektivnog osecaja.

Meni je megan divljao kako ubrzava kad sam ga kupio.

Sada mi je malo trom kad sam se navikao...
Pre toga sam vozio atmo dizela sa 60ks, 20god i 1250kg...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

hahaha, u ovakvu temu o jednom od najsavremenijih stedljivih dizela c segmenta se gura gnojf turbodizel od deceniju i kusur :kezo: urnebes...

ljubo, samo ti to peglaj, nije bas tako brz auto kako bi se ocekivalo iz tvojih postova, ali mu to nije ni cilj, ima on neke druge adute kojima kupuje svoje vozace...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Poenta je da je takav njegov utisak, nekom ni auto bez 400 ks nije brz i tako mozemo dok ne dodjemo do aviona :)
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ja bih rekao da tako možemo dok ne dođemo do TDI Golfa :)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

:kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Gnojf nije pomenut zbog potrošnje, već u vezi brzine/ubrzanja na autoputu kao što su pomenuta i druga kola
octavia 1.6tdi 105ks 0-180 35s
octavia 1.2tsi 105ks 0-180 33s
focus 1.6tdci 109ks 0-180 41s
bmw 316d 116ks 0-180 41s
, a pogotovo zato što je star deceniju i kusur.
Jedino je neobično što samo Golf izaziva takve reakcije i kod koga.
Ili nije :think:
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Kao sto rekoh kada bi trebao da biram u kom autu cu da putujem i da ubrzavam na auto putu izmedju golfa IV i mog BMW-a siguran sam da ne bih imao dilemu :) a isto vazi i za skodu (za novu oktaviju skidam kapu ali...) Kao sto rekoh svaka cast podacima....

PS: Jedan od automobila koji mi je najlosije legao je bio bas golf dizel, kod njega sam bio jedino zadovoljan sa motorom...
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Vidim moja ocekivanja od auta su identicna. Uz sve mora biti i ekonomican jer ne izlazim iz njega. Vidim ja da bi meni ovaj bmw savrseno odgovarao. Ne lozim se na brzinu ali volim kad me iznenadi

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

ljuba napisao:Kao sto rekoh kada bi trebao da biram u kom autu cu da putujem i da ubrzavam na auto putu izmedju golfa IV i mog BMW-a siguran sam da ne bih imao dilemu :) a isto vazi i za skodu (za novu oktaviju skidam kapu ali...) Kao sto rekoh svaka cast podacima....

PS: Jedan od automobila koji mi je najlosije legao je bio bas golf dizel, kod njega sam bio jedino zadovoljan sa motorom...
Nije poenta u Golfu, nego u tome da to cudo nikako ne ubrzava i da je smesno govoriti o nekom ubrzanju.
Ako nesto valja na tom autu - onda to definitivno nije ubrzanje. Sve ostalo je extra. Uostalom, hocu vrlo slican tom (krem koza stop!), ali sa 2.0 turbo benzincem sa 245 konja :djavo: pa da se qrcim kako mi ni u jednom rezimu ne trosi manje od 10l :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

100x postajem sebi dosadan, i mogli bi da stavimo tacku na ovo posto je postala prica u krug. Sa mojim 14. godisnjim (vozacku imam 26 godina) iskustvom cestih putovanja (najvise po nemackoj posto se geografski nalazi izmedju a i velika je) smatram da ima dovoljno ubrzanja da ravnopravno (da kada svi ubrzavaju posle kamiona nemam osecaj da zaostajem) ucestvuje u saobracaju na velikim brzinama (po nemackoj). Ponavljam o ciframa necu govoriti, merio nisam, mozda hocu, ali osecaj je takav. Da sam prethodno vozio 200+ konja sigurno ne bi tako pricao, ali da sam se sa raznim automobilima vozio jesam. Tesko je kliziti na dole, u svakoj opciji...
Uz sve mora biti i ekonomican jer ne izlazim iz njega. Vidim ja da bi meni ovaj bmw savrseno odgovarao. Ne lozim se na brzinu ali volim kad me iznenadi
To je bas moj izbor automobila. Na kraju krajeva svaki dan sam u njemu bar 2 sata, ubrzanje u tom slucaju je na poslednjem mestu (bar u NL), a na putu umem da predjem i 1850km za dan, i znam dobro kako (i koliko brzo) izadjem iz auta posle toga (i koliko me opali po dzepu)
Odgovori