Kupio bih volvo XC70. iskustva, predlozi...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Kupio bih volvo XC70. iskustva, predlozi...

Post od Laki021 »

Gledam sad ove liste 4x4 kola koja se pominju i ni najmanje mi se ne svidja sve to... Sve je to daleko losije od C5 ili Mazde iz prvog posta. Zapravo ona dva su mi prava gospodska kola za uzivanje u voznji, pogotovo na duze relacije, a sve ove 4x4 varijante mi nekako spartanski izgledaju...

Nemanja, jesi ti sedeo u Volvu? Osim sto mi tragicno izgleda otpozadi, meni je i njegov enterijer uzasan, daleko iza citroena, mazde, honde... Takodje je u preko 2l pa je i registracija znatno skuplja.

E sad opet sto se 4x4 tice, uopste nisam siguran da vam treba... Posto si mene pomenuo, da ti kazem da nisam siguran ni da ce moj sledeci auto biti 4x4... Mislim, ako mogu da biram uzecu 4x4 ali da dajem neke suludo vece pare za njega ili da preskocim neki dobar auto jer nema 4x4 necu... Npr za seriju 5 za xDrive traze 5000chf, ne bih platio toliko, 2000chf bih, 5000 ne bih.. Mozda sam se najvise ohladio od 4x4 ove zime kada mi je auto 30m kao sanke klizao niz ulicu... Mislim super, moze da prodje kroz sneg, moze da izadje uzbrdo, ali kad treba kociti isti je kao i bilo koji drugi. A to zaustavljanje i dodje kao jedna od vaznijih stvari :) Plus naravno auto trosi litru vise i generalno skuplje je odrzavanje, takodje malo slabije i ide.

Ja sto vise razmisljam ja sam sve vise ubedjen da vam je C5 idealan izbor, i to 2.0hdi, taman da se ne zalazi u teritoriju skupih registracija.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Drugar ovde vozi stariji model C5 2.0 HDI i mogu reci da je auto veoma zahvalan za eksploataciju.
Uzeo ga je godinu dana pre nego sto sam ja Alfu, sa slicnom kilometrazom i osim redovnog odrzavanja, nista nije dirano a ja kod Alfe stalno menjao neke sitnice.
Ono sto mi se ne svidja u tom autu je zavrsna obrada u enterijeru i meni licno ne bas lep osecaj u voznji...Alfa je za njega premium.
Mislim da je novi bolji po tom pitanju.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ako su tebi plivajuci zamajac i kvacilo sitnice cija zamena je kostala kao trecina auta, onda ok :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa dobro, to pripisujem losoj upotrebi prethodnog vlasnika (zapravo je vlasnica :) ).
Jel menjan zamajac na vasoj Alfi?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Ala ovaj sto prodaje Skodu ima dobar broj ;)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

XC70 pise da je kupljen ovde, treba dobro proveriti gde je odrzavan. (ili je samo pisano na papiru da je odrzavan).
Nije mi poznato da postoji ozbiljan servis u Srbiji.
To godiste i taj model su bez problema sa 4x4 prenosom, nema nikakve brige oko toga. Sistem je Haldex, koji je isti na vecini evropskih modela 4x4.
Za taj motor kilometraza je smesna. Motor je odlican konstrukciono ali automatik nije izdrzljiv.
Treba proveriti dobro stanje menjaca.
XC70 i A6 allroad spadaju u 2 najpouzdanija vozila te klase u Evropi ali istovremeno su kod nas i veoma retki.

Sto se udobnosti i bezbednosti tice, Volvo je na samom vrhu po tome i jako je dobar za dugacka putovanja. Ako ti znaci ergonomija sedenja, volvo je tu bez premca.
Ako imate sklonosti da sami odrzavate auto i ako XC nije jedini auto za upotrebi moze biti dobar odabir.
Volvo je skuplji za servisiranje od Mercedesa ovde kod nas pogotovu, podrska je ocajna.
Ja bih jako dobro proverio sve u vezi automatika ali bih pre odabrao recimo Superb karavan 4x4.

Vozio se pre mesec dana jednokratno 5-6km po gradu u Suzukiju Grand Vitara kao suvozac napred. Sediste je kao klupa, tvrdo, lose oblikovano,nikakva ergonomija. Ne bih uzimao taj auto u obzir za iole duze putovanje.

Ako ipak XC70 pored svega je odabir, preporucio bih varijantu sa motorom benzin 2.5T.
Za putovanja visokim putnim brzinama trosi gotovo isto kao taj dizel, mnogo jeftinije je redovno odrzavanje, udobniji je i agilniji u voznji ali dosta je redak pa nije lako naci u ponudi a motor je 2501ccm sto dodatno povecava trosak registracije.

Zbog udobnosti i bezbednosti za putovanja, obezbedjenog servisa u kombinaciju bih uzeo u MB E karavan 4x4 mada cena dobrog Mercedesa obicno ima i adekvatan nivo.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Gezo, ako mu je Croma tesna, kako da se smesti u Oktaviu? ;)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Risto napisao:Ovako nesto?
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _plin_nov/

Subaru sa plinom, 4x4, kupljen je nov u Srbiji, navodna kilometraza je vise nego odlicna... Po meni ovo nije los izbor, jedino nije karavan
Subaru + TNG :naughty:

Mazda 6 je dobar izbor ali ne sa 2.0 CD motorom,imao je prilicnih problema. Bolje se pokazao 2.2 CD ali mislim da prelazi zacrtani budzet.

Neko je spomenuo Octaviju Scout 4x4,to je dobar predlog. Grand Vitara takodje.

C5 2.0 HDI sw 02" vozi moj drugar,ulozio je do sada par hiljada eura ali i dalje ne odustaje. Od vecih intervencija imao je dva puta popravku aut.menjaca a pre mesec dana je kupio ceo polovan,menjao je hladnjak kabine,FAP filter,nesto kod Hydractive 3 vesanja i jos mnogo sitnica.
Ne znam kako se pokazao novi C5.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

perfiko napisao:Gezo, ako mu je Croma tesna, kako da se smesti u Oktaviu? ;)
Da, ali ovo je model u VW grupacije. Prostor i vreme u jednom takvom modelu dobijaju sasvim drugi smisao. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

misha napisao:

Subaru sa plinom, 4x4, kupljen je nov u Srbiji, navodna kilometraza je vise nego odlicna... Po meni ovo nije los izbor, jedino nije karavan
Može u Subarua plin, nije frka ali mora da se zna šta se radi ;)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Subaru odlično podnosi plin. Kod ovog Legasija je veći problem menjač. Imao sam u Foresteru 2.0B automatski menjač i to je bilo mučenje voziti. Užasno je gušio motor. Ono što ne znam da li je u pitanju isti menjač, ali bi to trebalo proveriti.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Geza napisao:
perfiko napisao:Gezo, ako mu je Croma tesna, kako da se smesti u Oktaviu? ;)
Da, ali ovo je model u VW grupacije. Prostor i vreme u jednom takvom modelu dobijaju sasvim drugi smisao. :)
:pardon:
:kezo:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

TheWickerMan napisao:Može u Subarua plin, nije frka ali mora da se zna šta se radi
misha napisao:

Može u Subarua plin, nije frka ali mora da se zna šta se radi ;)
paja napisao:Subaru odlično podnosi plin
Znam da su pojedini vlasnici Impreze i Forestera 2008-9.godista imali silnih problema zbog TNG a sama fabrika izricito zabranjuje njegovu ugradnju. ;)
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Jesu imali zbog neovlašćenog ugrađivanja od strane Ćurčića a u fazonu "fabrički plin" na Imprezama 1.5 a na 80ak k km većini je vrisnuo motor zbog siromašne smeše...A nisu hteli da priznaju garanciju iako je neki servis (n esećam se imena) u njihovo ime ugrađivao ...
Odgovori