Kao covek cija je porodica promenila 4 Xsare Picasso ( trenutno u fazi kupovine i pete :-D) i vozac C4 Grand Picassa da kazem i ja koju

Za pocetak, prvi auto koji sam vozio bila je Xantia karavan. Ogroman auto. Udoban. Sjajan. Cale je veterinar i jako puno vremena provodi u autu. Jednom prilikom je probao Xsaru Picasso i to je bilo to. Rodila se ljubav

Pozicija vozaca i lakoca sedanja i ustajanja je ono sto se njemu kao coveku u godinama koji izadje i udje u auto 100 puta dnevno najvise svidelo.
Kad je doslo vreme da uzmem auto sebi razmatrao sam SUV i C5 karavan. Beba je bila na putu tako da se i o tome trebalo misliti.
Auta sam gledao sa bratom. Inicijalni test svakog auta je bio jednostavan. Ja sednem na poziciju vozaca, podesim sediste, brat sedne iza. Qashkai, ix35 i ostali manji SUV su odmah odpali. Novi CR-V je izasao kao pobednik Beogradskog sajma po nama te godine

gledali smo i Santa Fe. Posle malo racunanja o potrosnji, gumama, motorima preko 2.0, shvatio sam da ipak SUV nije to sto zelim. Preslo se na gledanje karavana. Insignia, mazda 6, C5. Jednom prilikom na auto placu pored C5 je bio C4 Grand Picasso. Neko vreme pre toga nam je caletov prijatelj rekao da ima jednog C4GP ako nas to zanima ali sam ja rekao da nema sanse

I kao ajd da probamo i njega. Ljudi moji ja kad sam seo u taj auto to je bilo prosto katarzicno

Mesta kao ni u jednom autu do tada. Udoban. Prostran. Zacudjujuce pregledan za te dimenzije. Mesta i pozicija sedenja kao u velikim SUV vozilima. Ma, jednostavno sve ono sto sam trazio. Soferka. Covece, ona soferka, pa to nije realno kako je dobro uradjeno

Prilicno vise prostora za sedenje "onom metodom" nego u C5 karavanu koji mi je bio favorit. Sjajan gepek. A cena skoro duplo manja za slicno godiste. I to je bilo to. Nazvali caletovog prijatelja, otisli, pogledali, kupili.
S obzirom da Picassa koristim bas za ono za sta je i namenjen ja sam prezadovoljan. Mitsubishi za po lokalu, Picasso za krstarenje.
Jednostavno, sesti u auto, preci 750km sa jednom pauzom za kafu i izaci iz auta "ko nov" je neprocenjivo. Nema pauza za istezanje nogu jer su nepotrebne

Nema bola u ledjima. Nema umora. Evo samo reci jednog kolege koji je u Linz otisao Golfom 4, a vratio se sa mnom: "Kad sam stigao u Linz proklinjao sam i posao i put i Golfa, a sada put nisam ni osetio!".
Naravno, ima i nedostataka. Potrosnja je veca, auto ipak ima 1600kg a povrsina od napred je kao jedna i po limuzina

Preko 110 potrosnja prilicno skace ( 6. brzino, oh sto te nema...). U krivinama nije stabilan kao limuzina. Po gradu nije efikasan za provlacenje i parkiranje kao limuzina. Ali eto, to su nedostaci koje sam spreman da platim za komfor.
Uzdravlje!